bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтеруємо щодня: в Україні стартувала кампанія з популяризації волонтерства
05.12.2013

5 грудня 2013, у Міжнародний день волонтера, представники Центру волонтеріату “Добра Воля” оголосили про старт Національного конкурсу “Волонтер року 2013”. Прес-конференція з цього приводу відбулася у Вільному просторі "Часопис".

Тетяна Гончарук, координатор проекту Національний конкурс "Волонтер року 2013" розповіла про значення конкурсу:

- Визнання внеску волонтерської праці у розвиток громад є невід’ємною ознакою розвиненого суспільства. У цьому мають брати участь всі. Має бути підтримка і влади, і бізнесу, і громадськості. Саме до цього ми закликаємо і будемо раді, якщо нас підтримають у  бажанні розвивати волонтерство і створювати позитивний імідж волонтерства в Україні. 

На запитання ГУРТа: "Чи Ви самі маєте довід волонтерства?", пані Тетяна відповіла:

- Насправді важко сповідувати і пропагувати ті цінності, яких не дотримуєшся сам. Так, у мене є досвід волонтерської діяльності. Я протягом дев’яти місяців волонтерувала. Я переконана, що найкраще залучати волонтерів, їх мотивувати, розуміти їхні труднощі, може та людина, яка сама побувала в такій ролі. І надалі, хочу і буду займатися волонтерською діяльністю.

Тетяна Лисенко, Директор Центру волонтеріату “Добра Воля”, розповіла детальніше про мету та умови конкурсу

- Метою конкурсу є укорінення громадянської культури та суспільної практики волонтерства, визнання праці волонтерів і небайдужих громадян, які впроваджують зміни у своїй громаді, а також для поширення волонтерського руху в усіх регіонах України.

Вона також закликала:

- Номінуйтеся, надсилайте свої історії, передайте цю інформацію друзям, які займаються волонтерською діяльністю та тим, хто хотів би цим займатися для того, щоб люди бачили ваш вагомий внесок у розвиток громади та України.

Ілона Постемська, Координаторка проектів Швейцарського бюро співробітництва в Україні про підтримку ініціативи:

 - Ми зрозуміли, що не можемо не підтримати цю заявку, адже вона абсолютно вписується в програму усіх наших проектів. Вона показує, наскільки важливою є ініціатива, ентузіазм, волонтерство і готовність розвивати свою громаду.

Любов Гусак, призерка Національного конкурсу “Волонтер року 2012”, розповіла про важливість конкурсу в її житті:

- Я прочитала оголошення про конкурс і зрозуміла: скільки людей, які віддають себе на сто і один відсоток і нічого за це не просять, а про них не знають. Ми не займаємось цим заради піару, заради дого, щоб про нас дізналися. Ми просто робимо те, що нам подобається. Я особисто займаюсь дитячим колективом - за п'ять років вони виросли на моїх очах, а я виросла із ними морально і духовно.

Тетяна Гончарук підсумувала:

Один із принципів людини, яка сама волонтерує: допомогаючи іншим, розвиваємо себе! І якщо всі об'єднаються -  і громадськість, і влада, і бізнес - навколо волонтерства, вони самі собі допоможуть. Це шлях розвитку, інвестування в самих себе. Закликаю до цього, адже насправді буде краще всім.

Фото: Ярина Почтаренко, Відео: Віталій Ніщименко

ДОВІДКА

Центр волонтеріату “Добра Воля”, який працює з 1998 року, є недержавною, неприбутковою організацією, місія якої - сприяти становленню відкритого громадянського суспільства, активізації громадської діяльності шляхом розвитку волонтерського руху, спрямованого на якнайширше залучення населення до суспільно корисної роботи на добровільних засадах у благодійних, громадських, державних та комерційних організаціях, для допомоги у розв‘язанні проблем суспільства. всім.

 

 Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

  • Тетяна Гончарук
  • координатор конкурсу
  •  [email protected]
  •  http://www.volunteering.org.ua/

Коментарі

Ольга Латиш   3808 днів тому   #  

ГУРТ,браво! Найкращі волонтери на Майдані!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.