bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пакт оголошує конкурс «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»
08.08.2023

Міжнародна організація Пакт є лідером у розвитку потенціалу процвітаючих, стійких, залучених громад, які визначають власний розвиток. Місія Пакт полягає в тому, щоб створювати рішення для розвитку людського потенціалу, які ґрунтуються на фактах і даних та належать громадам, яким Пакт служить. Пакт досягає цього шляхом підвищення організаційного й технічного потенціалу  організацій, коаліцій та мереж, а також через посилинення співпраці між урядом, бізнесом і громадянським суспільством задля досягнення соціальної, економічної та екологічної справедливості.

Цей конкурс на отримання грантів (далі – «конкурс») оголошується в рамках Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» (англ. USAID Public Health System Recovery and Resilience Activity), що фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH) та Європейським інститутом політики громадського здоров’я (ЄІПГЗ).  Мета Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» (2022-2027 рр.) полягає у зміцненні спроможності Уряду України попереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю, забезпечувати виконання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період та захищати здоров’я усіх українців, у тому числі вразливих та маргіналізованих груп, а також розширювати та забезпечувати послуги з охорони психічного здоров’я для населення, що зазнало впливу війни. Більш детальний опис Проєкту наведено тут.

 

Загальна інформація

Здоров`я громадян є найбільшою цінністю в Україні. Збереження здоров`я людей і досягнення його кращих показників, забезпечення якісного, повноцінного життя є однією із найважливіших цілей як для глобального здоров`я, так і для громадського здоров’я в Україні. В контексті військової агресії російської федерації, питання збереження здоров`я населення набуває все більшої актуальності.

Система громадського здоров`я тільки починає розбудовуватися в Україні. Наближення українського законодавства до законодавства ЄС в частині запобігання хворобам та контролю над ними передбачені Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Крім того, Україна як член Організації Об’єднаних Націй приєдналася до реалізації Цілей сталого розвитку, що також передбачає формування відповідних програм громадського здоров’я. Першим кроком на шляху до цих змін є прийняття закону № 2573 «Про систему громадського здоров’я». Ухвалений закон дозволить оновити та зміцнити розбалансовану систему громадського здоров’я, зробити її сучасною, інтегрованою в європейську мережу, а також забезпечити функціонування системи як єдиного цілісного механізму. Інноваційним в українському контексті є визначення пріоритетної ролі громадського здоров`я на рівні громад.

Військова агресія з боку російської федерації ставить додаткові виклики перед Україною. Основною задачею уряду України, міжнародних організацій, українських організацій та установ стає швидке та ефективне реагування на нові виклики. Одним з першочергових викликів є покращення доступу населення до медичної, психологічної та соціальної допомоги. Особливо важливим є надати такий доступ у віддалених, важкодоступних куточках громад та/або у громадах, які найбільше постраждали від російської агресії, у тому числі на деокупованих територіях. Покращити доступ населення до зазначених послуг можна завдяки організації роботи мобільних мультидисциплінарних команд.

 

Мета конкурсу

Метою цього конкурсу є покращення доступу до медичної, психологічної і соціальної допомоги населенню України у громадах з ускладненим доступом до зазначених послуг.

 

Географія конкурсу

Уся підконтрольна Уряду України територія. Перевага надається заявникам, які будуть надавати послуги в громадах визначених Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309 “Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією” та в фокусних громадах Проєкту, зокрема:

  • Вінницька область (Жмеринка, Могилів-Подільський)
  • Житомирська область (Овруч, Брусилів)
  • Івано-Франківська область (Косів, Лисець)
  • Київська область (Васильків, Фастів)
  • Одеська область (Роздільна, Маяки)
  • Тернопільська область (Шумськ, Заліщики)
  • Чернівецька область (Мамаївці, Сторожинець)
  • Чернігівська область (Бахмач, Козелець)

 

Технічне завдання

  1. 1.     Загальна інформація

Мобільні команди можуть бути створені на базі Центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (далі ЦПМСД) або неурядової організації (далі НУО) із залученням найближчого закладу ЦПМСД до обслуговуваної громади з метою:

  •  покращення доступу до базової медичної і психологічної допомоги сільському населенню, внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та членам родин ветеранів та  загиблих, людям з інвалідністю, вразливим та маргіналізованим групам населення, а також дітям, на територіях, на яких ускладнено доступ до діагностики та медичних послуг, шляхом роботи мобільних команд;
  • профілактики неінфекційних та інфекційних захворювань, зокрема проведення вакцинації від COVID-19 та рутинної імунізації згідно календаря щеплень перерахованим вище категоріям населення;
  • виявлення пацієнтів з неінфекційними захворюваннями, діагностика, консультування таких пацієнтів, надання медичної допомоги та перенаправлення до інших служб за необхідною допомогою та, за потреби, супровід пацієнтів.

 

Основними завданнями мобільної команди є забезпечення доступу пацієнтів до базової медичної допомоги через роботу мобільної мультидисциплінарної команди, надання медичної та психологічної допомоги пацієнтам у віддалених, важкодоступних та/або деокупованих населених пунктах, вакцинація, профілактичні заходи для покращення обізнаності населення щодо превентивних заходів, здорового способу життя та гігієнічних практик.

  1. 2.    Програмні завдання та заходи, що підтримуються в рамках даної грантової програми

Мобільні команди повинні утворюватися на базі закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну  допомогу, або із залученням таких закладів. Перевага надається закладам охорони здоров’я, які належать до громади, або розташовані у найближчій громаді до населених пунктів, у яких надаються послуги.

До роботи мобільних команд залучаються фахівці соціальної роботи/соціальні працівники для налагодження взаємодії з медичними працівниками соціально незахищених категорій та надання соціальних послуг населенню.

Виїзди мобільної команди можуть здійснюватися як в робочі, так і у вихідні та святкові дні. Склад команди закладу, який реалізує проєкт мобільної команди, має бути побудований таким чином, щоб під час виїзду мобільної команди у віддалені, важкодоступні та/або деокуповані населені пункти в робочі дні, необхідна достатня кількість працівників закладу залишалась на робочому місці і могла забезпечити поточну роботу медичного закладу в місці свого розташування без погіршення якості надання послуг.

Надання мобільною командою допомоги передбачає забезпечення мінімально необхідного обсягу послуг:

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПНОСТІ  БАЗОВИХ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ  

  • Надання послуг первинної медичної допомоги, передбачених Наказом Міністерства охорони здоров`я України від 19.03.2018 №504 “Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги”, зокрема:
    • профілактика найбільш поширених інфекційних та неінфекційних хвороб шляхом вакцинації, надання консультативної допомоги, спрямованої на усунення або зменшення поведінкових факторів ризику;
    • діагностика та лікування найбільш поширених інфекційних та неінфекційних хвороб, консультування та використання фізикальних, лабораторних та інструментальних досліджень відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.
  • Підбір ліків, виписування рецептів за програмою “Доступні ліки”, допомога пацієнтам в отриманні ліків за програмою “Доступні ліки”.
  • Ведення вагітності.
  • Виявлення груп ризику та забезпечення їх своєчасного доступу до медичної, психологічної та соціальної допомоги.
  • Призначення та організація отримання паліативної допомоги.
  • Зміцнення механізмів моніторингу здоров’я та динаміки населення, з особливим фокусом на групи ризику.
  • Консультування щодо здорового способу життя.
  • Залучення до складу мобільних мультидисциплінарних команд фахівців спеціалізованої медичної допомоги (за потреби, особливо під час здійснення повторних виїздів) з метою надання консультацій спеціалізованих лікарів за місцем перебування пацієнта та транспортування до місць надання спеціалізованої допомоги якщо самостійне транспортування ускладнено (за винятком випадків, коли пацієнт потребує екстреної медичної допомоги).
  • Інші базові послуги охорони здоров`я.

ВАКЦИНАЦІЯ ВІД COVID-19, РУТИННА ІМУНІЗАЦІЯ ДІТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ

  • Проведення профілактичних щеплень населенню, зокрема  вакцинація від COVID-19, а також рутинна імунізація дорослих і дітей з фокусом на групи ризику.
  • Забезпечення коректного зберігання вакцин та їх транспортування.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПНОСТІ ПОСЛУГ З ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ТА ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ

  • Проведення скринінгу на психоемоційний стан.
  • Забезпечення надання послуг з психічного здоров’я та психосоціальних послуг дорослим, зокрема внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та членам їх родин, сім’ям учасників бойових дій, загиблих, людям, які пережили полон, людям з інвалідністю, вразливим та маргіналізованим групам населення, дітям та підліткам, в першу чергу з груп ризику, на рівні громади.
    •  
    • Виявлення ознак домашнього насильства, допомога  та перенаправлення постраждалих для отримання інших необхідних послуг.
    • Інші послуги в сфері психічного здоров`я.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПНОСТІ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

  • Виявлення у віддалених, важкодоступних та/або деокупованих місцевостях найбільш вразливих та маргіналізованих груп населення.
  • Допомога фахівця соціальної роботи/соціального працівника соціально незахищеним категоріям населення у взаємодії з медичними працівниками.
  • Допомога фахівця соціальної роботи/соціального працівника соціально незахищеним категоріям населення із доступом до лікарських засобів, зокрема передбачених програмою «Доступні ліки».
  • Допомога фахівця соціальної роботи/соціального працівника ветеранам та членам їх родин, сім’ям загиблих, забезпечення їх супроводу та, за потреби, перенаправлення для отримання інших необхідних послуг.
  • Інші соціальні послуги за потреби.

КОМУНІКАЦІЯ

  • Підвищення обізнаності та залучення громад до вирішення питань громадського здоров`я, промоція здорового способу життя та вчасного звернення за медичними послугами.
  • Промоція обізнаності про важливість психічного здоров`я та способи самодопомоги, зниження стигматизації у сфері психічного здоров’я.

 

  1. 3.  Склад мобільної команди  

У складі команди має бути щонайменше:

  • 1-2 лікаря з надання первинної медичної допомоги;
  • 1-2 медичних сестри;
  • психолог;
  • фахівець соціальної роботи / ,cоціальний працівник
  • водій.

За необхідності до роботи мобільної команди долучаються кардіолог, ендокринолог, офтальмолог, гінеколог та інші фахівці.

Відповідно до цілей та завдань роботи мобільних команд, перед початком їх роботи, весь персонал має пройти навчання або підтвердити проходження такого навчання відповідними сертифікатами. Навчання може бути забезпечено проєктом “Розбудова стійкої системи громадського здоров`я”, та включатиме як ознайомлення зі стандартами операційних процедур (далі СОПами), так і тренінги з ведення пацієнтів з неінфекційними захворюваннями (серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, епілепсія, бронхіальна астма та хронічне обструктивне захворювання легень (далі ХОЗЛ)) і навчання пацієнтів профілактики та самодопомоги при неінфекційних захворюваннях, тренінги mhGAP та навчання з інфекційного контролю,  вакцинації та УЗД діагностики. Перелік мінімально необхідного навчання фахівців, які будуть залучені до команди, у Додатку 3 (згідно запропонованого ВООЗ пакету основних втручань щодо неінфекційних захворювань (PEN) та рекомендацій наказу МОЗ №1614 та нормативної бази МОЗ щодо вакцинації).

 

  1. 4.    Обладнання для забезпечення діяльності мобільної команди

Для початку роботи мобільної команди, кожна сформована команда має бути забезпечена необхідним обладнанням. При подачі концепції на грантову підтримку заявник має зазначити перелік наявного обладнання у Додатку 2. Необхідне додаткове обладнання може бути забезпечено проєктом USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров`я” і не має бути частиною бюджету проєктної концепції. Окремі частини обладнання та розхідні матеріали мають бути обов`язково забезпеченими організацією-грантоотримувачем, включаючи ті, які не можуть бути придбані в рамках проєкту, що фінансується за кошти USAID  (див. розділ Додаткові умови та роз`яснення).

 

Очікувані результати та перелік індикаторів проєкту

 

При подачі концепції заявник повинен вказати цільові показники за індикаторами, визначеними нижче. В рамках виконання грантового проєкту організації-заявники повинні будуть продемонструвати досягнення таких результатів:

  1. Збільшення кількості нових укладених декларацій з пацієнтами, які не мають чинної декларації.
  2. Збільшення кількості проведених щеплень в розрізі COVID-19, рутинної вакцинації.
  3. Збільшення кількості встановлених діагнозів НІЗ на первинному рівні.
  4. Збільшення кількості наданих консультацій пацієнтам з НІЗ.
  5. Збільшення кількості нових пацієнтів, які долучилися до програми Доступні ліки.
  1. Підвищення відсотка погашених рецептів за програмою Доступні ліки по відношенню до кількості виписаних рецептів.
  2. Підвищення відсотка погашених направлень на консультації та обстеження.
  1. Збільшення кількості підготовлених працівників щодо діагностики і лікування НІЗ.

Верифікація зазначених індикаторів відбуватиметься за даними електронної системи охорони здоров`я.

В закладі охорони здоров’я, який надає первинну медичну  допомогу, в рамках реалізації грантового проєкту і до його завершення, необхідно буде розробити і затвердити Положення про мобільну мультидисциплінарну команду та стандартні операційні процедури для виконання різноманітних маніпуляцій.

Заявник може запропонувати додаткові індикатори для вимірювання ефективності діяльності проєкту.

Очікується, що підчас реалізації проєкту грантоотримувач забезпечить поточний моніторинг ефективності реалізації проєкту з метою його коригування за потреби.

 

Вимоги до подання пропозиції та відповідність вимогам

 

  • Заявник має подати пропозицію щодо концепції (Додаток 1) роботи мобільної мультидисциплінарної команди із обов`язковим зазначенням:
    • обґрунтування потреби в утворенні мобільної команди та надання послуг у визначеній громаді, спираючись на останні статистичні дані щодо наявного населення, доступності послуг первинної медичної допомоги, захворюваності тощо;
    • пропонований підхід до роботи мобільної мультидисциплінарної команди, включаючи склад команди, описовий план роботи, поділений на етапи (Milestones), забезпечення стійкої роботи закладу охорони здоров`я на час виїздів мобільної команди тощо;
    • заповнені додатки, що визначають спроможність закладу надавати послуги та додаткові потреби щодо матеріально-технічного оснащення та навчання;
    • описати підхід до забезпечення сталості діяльності мобільних команд після закінчення грантової підтримки;
    • підтвердити співфінансування діяльності мобільної команди, щонайменше в розмірі оплати праці залучених фахівців закладів охорони здоров`я в межах їх функціональних обов`язків, оплата за які здійснюється за рахунок державного бюджету.
    • Подати концепцію мають право:
      • Офіційно зареєстровані неурядові організації з усіх областей України.
      • Заклади первинної медичної допомоги - комунальні некомерційні підприємства, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.
      • У випадку подання концепції офіційно зареєстрованою неурядовою організацією разом із концепцією необхідно надати підтвердження щодо залучення закладу охорони здоров`я, який надає послуги первинної медичної допомоги, до діяльності в межах гранту.
      • У рамках цього конкурсу Пакт не може надавати гранти комерційним організаціям, політичним партіям, державним установам (організаціям) та фізичним особам, включаючи фізичних осіб-підприємців (ФОП).
      • Відповідно до вимог Федерального закону про підзвітність та прозорість фінансування (FFATA або Закон про прозорість), щоб мати можливість отримати субгрант, який фінансується урядом США, організація повинна отримати індивідуальний дванадцятизначний номер Unique Entity Identifier. Номер UEI не вимагається для подання концепції, однак вимагатиметься для одержання фінансування. Його можна отримати онлайн за посиланням https://sam.gov/content/home. Для організацій існує спрощена процедура реєстрації, якою передбачається отримання лише номера без додаткових функцій передбачених системою, однак розгляд запиту може зайняти від одного до декількох тижнів, тому ми радимо розпочати реєстрацію заздалегідь. Детальна покрокова інструкція українською мовою знаходиться в кінці цього оголошення.

 

Критерії відбору

 

1)      Обґрунтування потреби в утворенні мобільної команди (35%) 

2)     Спроможність заявника надавати мобільні послуги (35%)

3)      Здатність досягти очікуваних результатів конкурсу (30%) 

 

Орієнтовний строк дії грантів: 12 місяців. Запланований початок роботи проєктів: жовтень 2023 року. За умови наявності всіх ресурсів та готовності розпочати діяльність раніше, початок дії гранту може бути змінений. За умови виконання поставлених завдань, у окремих випадках, може розглядатися продовження грантового проєкту із додатковим фінансуванням за умови збереження актуальності теми проєкту, та у відповідності цілям і задачам проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» на 2023-2024 роки.

 

Сума гранту: на етапі концепції від заявника вимагається подати орієнтовний бюджет в гривні (Додаток 1, розділ 7) із зазначенням відповідних і необхідних витрат пов’язаних із організацією діяльності мобільної мультидисциплінарної команди.

На другому етапі відбору, якщо концепція проєкту буде схвалена відбірковим комітетом, заявнику буде запропоновано заповнити деталізовану форму бюджету, а також аргументувати зазначені витрати. Всі витрати мають бути детальними, реалістичними, обґрунтованими та включати статті, які безпосередньо пов’язані із запропонованими заходами. Заявник повинен мати усталену адміністративно-фінансову систему, яка дозволяє забезпечити надійний рівень обліку коштів наданих в рамках грантової підтримки від проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

 

Кінцевий термін подання заявок:  11 вересня 2023 року, 23:59 за місцевим часом. Заявники отримають попереднє рішення протягом восьми тижнів з дня завершення конкурсу, та за умови отримання мінімального необхідного пакету документів, зазначеного в умовах даного конкурсу. Пакт залишає за собою право не розглядати концепції подані із запізненням, а також не інформувати заявників, чиї концепції не пройшли конкурсний відбір.

 

Внесення змін в концепцію. Заявник може внести зміни в концепцію після її подання до Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» за умови, що запит на модифікацію концепції було зроблено до кінцевої дати подання пропозиції.

 

Процес подання концепції. Заповнені концепції та супровідний пакет документів надсилайте, будь ласка, електронною поштою на адресу [email protected] з темою: «Концепція на грант RFA P4059-2023-08 Назва організації, що подає концепцію».

Необхідні шаблони розміщені в кінці оголошення, як окремі додатки.

  • Концепції подаються українською мовою у встановленому форматі
  • Мінімальний пакет документів по заявці повинен складатися з таких документів:
  1. Додаток 1: Форма концепції проєкту.
  2. Додаток 2: Перелік обладнання, яке є в наявності в заявника та може використовуватись для роботи мобільної команди.
  3. Додаток 3: Перелік навчальних курсів, які були отримані фахівцями, які будуть залучені до діяльності в межах гранту
  4. Підтвердження організаційно-правової форми.
  • Неповні концепції не розглядатимуться.
  • Концепції у паперовій формі не прийматимуться
  • Заявникам повідомлять про стан розгляду концепції письмово електронною поштою.

 

Процес розгляду заявок. Із представників різних відділів проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», а також із можливим залученням експертів з інших організацій, буде створений технічний грантовий комітет, відповідальний за прийняття рішень щодо отриманих заявок. Усі технічні рецензенти пройдуть перевірку для виключення будь-якого конфлікту інтересів. Оцінювання базуватиметься на критеріях, викладених вище. Після оцінки концепцій, грантовий комітет направить рекомендації щодо відібраних та відхилених проєктів до відділу управління грантами і контрактами. Заявники отримають попереднє рішення протягом восьми тижнів з дня завершення даного конкурсу. Заявникам, чиї концепції будуть рекомендовані для подальшого розгляду, буде запропоновано заповнити розширену форму грантової заявки, надати бюджет відповідно до встановленої форми із деталізацією витрат, і заповнити розширену форму оцінки ризиків і відповідальності грантоотримувача, а також надати додаткову документацію. Співробітники Пакт можуть проводити моніторингові візити для оцінки організації за місцем її знаходження до укладання грантової угоди.

 

Остаточне рішення щодо фінансування проєкту буде прийнято донором USAID. До остаточного затвердження проєкту донором і підписання грантової угоди з Пакт заявники мають утриматись від анонсування діяльності за проєктом та запланованої співпраці. Будь-які витрати, заплановані проєктом розпочинаються лише після підписання грантового договору і в рамках зазначеного в договорі періоду.

 

 

Додаткові умови та роз’яснення

Стандартні умови: Для грантів, наданих в результаті цього конкурсу, в необхідному застосовному обсязі будуть чинними Стандартні умови USAID для НУО, зареєстрованих за межами США.

 

Неприпустимі товари та послуги:

  • Обладнання військового призначення
  • Обладнання для спостереження
  • Товари та послуги для підтримки поліцейської чи іншої правоохоронної діяльності
  • Обладнання та послуги, що пов’язані із виконанням абортів
  • Предмети розкоші та обладнання для азартних ігор
  • Обладнання для штучного впливу на погодні умови

 

Товари, для яких є обмеження придбання з умовою додаткового затвердження від донора:

  • Сільськогосподарські товари
  • Транспортні засоби
  • Фармацевтичні препарати
  • Пестициди
  • Добрива
  • Вживане обладнання
  • Надлишкове майно, що належить уряду США

 

Інші типи робіт, які не фінансуються в рамках програми USAID/PHSR&R:

  • Будівельні та ремонтні роботи

 

Дозвіл на використання і розголошення: Подаючи концепцію проєкту за цим оголошенням, заявник надає згоду на розкриття інформації, що міститься в поданих ним документах, експертам, залученим до оцінки у процесі відбору. Звертаємо вашу увагу на те, що всі експерти несуть зобов’язання за угодами про нерозголошення інформації.

 

Відмови від відповідальності:

  • Пакт може скасувати цей грантовий конкурс і не підтримати жодну концепцію/заявку.
  • Пакт може відхилити будь-яку одержану концепцію/заявку або усі.
  • Оприлюднення оголошення про конкурс не являє собою зобов’язання Пакт щодо надання фінансування.
  • Пакт зберігає за собою право не допустити до участі у конкурсі будь-яку концепцію/заявку на підставі неспроможності заявника дотримуватися вимог конкурсу.
  • Пакт не надає заявникам компенсації витрат, пов’язаних із участю у цьому конкурсі.
  • Пакт залишає за собою право присуджувати грант на основі початкового оцінювання заявок без його подальшого обговорення.
  • Пакт може вирішити фінансувати тільки частину заходів, поданих на конкурсний розгляд, або присудити кілька грантів по конкурсних заходах.
  • Задля сприяння конкуренції, Пакт залишає за собою право не зважати на деякі невеликі недоліки у концепціях/заявках, які можуть бути виправлені до того, як буде визначено присудження грантів.
  • Пакт може звертатися до заявників, щоб уточнити дані про контактну особу, адресу, а також факт подання концепції/заявки на цей конкурс.
  • Пакт може без повідомлення заявника звертатися по відгуки щодо минулих результатів його діяльності до осіб або інстанцій, зазначених у списку рекомендацій. Пакт також залишає за собою право звертатися до інших джерел інформації щодо минулих результатів діяльності заявника, не зазначених ним у заявці.
  • Подаючи концепцію/заявку, заявники підтверджують, що вони розуміють умови конкурсу.

 

Запитання та відповіді

Якщо у вас є запитання, надішліть їх на адресу ел. пошти [email protected]. У темі повідомлення зазначте: «Запитання RFA P4059-2023-08 Назва організації, що подає запитання». Відповіді на запитання будуть надаватися протягом двох тижнів із дати їх отримання.

З метою роз’яснення умов конкурсу, процедур отримання гранту, особливостей заповнення концепції проєкту та складання бюджету, заплановане проведення вебінару 29 серпня 2023 р. о 14:00. Для реєстрації вашої участі в заході, будь ласка, направляйте запит на зазначену адресу ел. пошти.

Контакти

Коментарі

Олександр Анатолійович   261 день тому   #  

Чи потрібні фахівці з обробки дани?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.