bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Ненав’язливий сервіс по-українськи. Частина 2. МТС.   

Друзі, сценарій наступного опусу залежить від вас!

Цієї суботи в селі, де я мешкаю, зникло покриття МТС. На базовій станції вогник згас, на екранах мобільників нуль поділок. Часом з’являються одна-дві «зальотні» - від далеких вишок, але це якщо вилізти на горище.

Торік у цей же час було те саме. Щодня телефонували, писали, просили, сварилися. Оператору мобільного зв’язку, який «На крок попереду», знадобилося близько трьох тижнів, щоб відновити роботу базової станції. І річ не в тім, що сталася якась технічна проблема – питання було у щорічному поновленні документів, які компанія забула переоформити.

5 років тому, коли ми переїхали жити до села, покриття тут не було ніякого. М’яко кажучи, незручно. Особливо якщо ти працюєш у комунікаційній сфері і маєш бути на постійному зв’язку. Переговори з МТС: телефонні, листами паперовими, листами електронними, - тривали близько трьох років. Це при тому, що ми не в горах, не під землею, а всього за 50 км від Києва. МТСівці щоразу дякували за звернення. Якщо вже дуже діставала розпитуваннями, що ж робиться для моєї справи, чемно відсилали писати до іншого відділу. Але вишки ми таки добилися. Я і односельці отримали свободу спілкування. МТС – кілька сотень нових клієнтів і ще не менше старих, які тепер можуть телефонувати друзям-родичам і витрачати більше коштів на користь тієї ж МТС.

Сайт МТС гордо сповіщає, що «Ваша думка має значення». Думку справді чемно вислуховують, ставлять запитання і обіцяють, що все буде добре. Як на прийомі у психотерапевта. Попри те, що диспетчери добре вишколені, відповіді на запитання, коли конкретно «усе буде добре» і від чого це залежить, були різними. Найвідвертіші дівчата зізналися, що поки не буде ста заявок із нашого питання, навряд чи справа зрушить із мертвої точки.

Ті, хто писав онлайн-заявку на сайті МТС, у відповідь отримували пропозицію встановити sim-карту в іншу модель. Якщо дива не сталося, зробіть навпаки: встановіть «у Ваш телефон іншу sim-карту МТС». Вам не полегшало і ви все ще хочете мобільного зв’язку? Заповніть анкетку.

Коротше кажучи, «пишите письма мелким почерком». Про що вас, друзі, і прошу. Дайош сто заявок! Мій телефон 066 737 83 18. Напишіть, що ви не можете зі мною зв’язатися через відсутність покриття у с. Мар’янівка, Макарівський р-н, Київська обл. МТС із нетерпінням чекає на ваші заявки тут. У кого не згасне натхнення, продублюйте скаргу телефоном: 240-00-00 або через довідку 111 (для абонентів МТС). Хто це зробив, дайте знати мені на Фейсбук, е-мейл чи сюди в комент.

P. S. Для тих, хто встиг подумати: «Кому потрібне село за 50 км від Києва і його мобільний зв'язок? Тут півкраїни з голоду стогне, а їм зв’язку треба» - дочитайте до кінця, розкажу притчу.

У квітні 2004 року я писала репортаж про фальсифікацію виборів мера міста Мукачевого, що на Закарпатті. Тоді партія, наближена до влади, вирішила напередодні президентських виборів проекспериментувати: а що буде, коли звезти в Мукачеве «братків», налякати виборців, накидати фальшивих бюлетенів і доставити їх у ящиках з-під шампанського до виборчої комісії? І нехай журналісти дивляться, нехай пишуть-знімають. І відправляють свою писанину… з голубами. На ранок у місті люди дивилися не під ноги, а на екрани мобільників. Нуль поділок. Ніякого Інтернету. Оператори слухняно заглушили антени. Репортаж довелося надиктовувати в Київ із вуличного телефона-автомата.

Коли всім байдуже до одного села, однієї людини, - без зв’язку і без усього необхідного можна залишити ціле місто, всю країну. І нікому нічого за це не буде. Пропоную довести, що разом нас багато і нас не подолати – без політики.

Далі буде.

Коментарі

Леся Ярошeнко   4685 днів тому   #  

Ми уже на зв'язку! А торік в аналогічній ситуації чекали з тижні. Пишіть, телефонуйте - і вас почують!

Як нас вмикали і що робити, коли у вас виникнуть проблеми з покриттям - читайте на Фейсбуку листування з прес-секретарем МТС: https://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=248641418485082

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4685 днів тому   #  

Я теж збираюсь переїхати в село, навіть хатку придбав ще в 2007-му, 30 км. від Харкова. Там щоб поговорити по мобільному "місця знати треба". Давно шукаю спосіб вирішення комунікаційного питання. Стосовно мобільного, є пристрій, який встановлюється на вишку і значно підсилює прийом усіх операторів. Недоліків два: 1. коштує доларів 600-700, 2. можна "переборщити", зв'язок буде відмінний у дворі та навколо нього, але все село взагалі без сигналу залишиться:) Стосовно "едвокасі" - село невелике, дачне, постійні мешканці переважно пенсіонери та алкоголіки, тому в успіх кампанії не віриться.

  •   Пiдписатися на новi
Леся Ярошeнко   4685 днів тому   #  

Михайле, принести мобільний зв'язок можна навіть у дачне селище. Кампанію доведеться очолити Вам і триватиме вона, можливо, довгенько. Але спробувати варто.

Мені сьогодні прес-секретар МТС повідомив, що для встановлення базової станції, яка забезпечує покриття в селі, потрібно зібрати 100 заявок. Це не конче мають бути мешканці Вашого селища. Ваші друзі можуть хотіти мати з вами зв'язок, коли Ви в селі - нехай вони заявляють. Про бажання встановити базову станцію можна через довідку 111 для абонентів МТС або на київський телефон 240-00-00, написати на http://www.mts.com.ua/ukr/ask_expert.php.

У разі виникнення проблем - прес-секретар МТС Ігор Кулаков люб'язно запропонував повідомляти йому на номер 050 110 31 29.

Щоб мати альтернативний зв'язок і домашній інтернет, ми ще встановили стаціонарний CDMA Україна - провентилюйте у місцевому представництві компанії, вони виїдуть до Вашої хатки, вилізуть на дах і заміряють потужність сигналу.

Бажаю успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4495 днів тому   #  

Ставлю лінк на свій пост також про МТС, але у вимірі захисту персональних даних. Не хочеться створювати нову тему, вирішив саме тут поставити.
http://izyumskiy-m.livejournal.com/93520.html

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.