bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Короткострокове волонтерство у Вірменії
12.04.2024

Діяльність

Волонтерки/волонтери будуть об’єднані в дві групи (по 10 осіб), і кожна група займатиметься різною діяльністю в молодіжному центрі в містах Ґюмрі або Артік. Обидві групи матимуть можливість попрацювати в обох містах. Орієнтовні активності:

  • Організація літнього денного табору тривалістю 5-6 днів для дітей від 10 до 12 років (планування заходів, підготовка матеріалу, реалізація).
  • Організація щоденних заходів для молодих людей віком від 13 до 18 років, які відвідують молодіжний центр Ґюмрі (волонтерки/волонтери зможуть пропонувати та планувати такі ініціативи, як мовні курси, кулінарія, хобі, спорт тощо).
  • Організація ігор для дітей дитячого садка Гюмрі.
  • Всі волонтерки/волонтери будуть роюити активності у місті Артік у новому молодіжному центрі, який розпочне свою роботу вже влітку.
  • Усі волонтерки/волонтери братимуть участь у плануванні та організації заходу, присвяченого святкуванню Міжнародного дня молоді, який відзначається 12 серпня. Захід складатиметься з низки громадських ініціатив, відкритих для молоді, включаючи конференції, тренінги, дебати, флешмоби та завершиться публічним концертом. Якщо ви любите музику, співаєте чи граєте на якомусь інструменті, можете запропонувати власний виступ під час святкування!
  • Додатковою діяльністю групи буде створення короткометражного документального фільму, який координуватиме професійний відеомейкер. Усі волонтерки/волонтери, які бажають підтримати зйомки фільму, можуть співпрацювати з відеомейкером. Усі, хто бажає взяти участь у зйомках документального фільму, повинні мати власні камери/мікрофони, якщо вони є.

Документальний фільм зніматимуть на всіх локаціях. Також фільм включатиме інтерв’ю з волонтерками/волонтерами, представниками/представницями місцевої громади, персоналом тощо.

Робочий час для всіх волонтерок/волонтерів: з вівторка по суботу з 11 до 18 години. У неділю та понеділок вони матимуть вихідні.

Волонтерки/волонтери матимуть 2 додаткові вихідні дні після завершення проєкту.

Харчування

Волонтерки/волонтери отримають гроші на харчування. Вони самі відповідатимуть за приготування їжі: всі апартаменти обладнані кухнею, холодильником та необхідним посудом для приготування їжі.

Кожного робочого дня волонтерки/волонтери матимуть годинну перерву на обід. Вони можуть заплатити 500 драм на день за обід в офісі, приготований кухарем/кухаркою приймаючої організації.

Проживання

Волонтерки/волонтери будуть розміщені в місті Ґюмрі в окремих квартирах, розділених між двома або трьома волонтерками/волонтерами. Квартири повністю обладнані всім необхідним, включаючи кухню, власну ванну кімнату та пральну машину. Усі апартаменти розташовані недалеко від центру міста, приблизно за 10 хвилин пішки від головної площі Ґюмрі. Поруч з квартирами можна знайти супермаркети, аптеки, банки тощо.

Під час вашого перебування в усіх помешканнях будуть надані простирадла та ковдри. Рушники також будуть надані, але при потребі візьміть свої.

Про локації

Проект буде реалізований у двох різних місцях: молодіжний центр в м.Ґюмрі та молодіжний центр в м.Артік. Більшість заходів буде реалізовано в молодіжних центрах, але також буде можливість працювати з офісу приймаючої організації YIC, якщо людині потрібне спокійніше місце для організації роботи. Центри відкриті з вівторка по суботу з 14.00 до 18.00 для всіх дітей віком від 13 до 18 років. Літні табори, які будуть організовані волонтерками/волонтерами, будуть відбуватися в молодіжних центрах Ґюмрі та Артіка.

Волонтерки/волонтери будуть об’єднані в дві групи: одна група працюватиме в молодіжному центрі в Ґюмрі, а інша – в Артіку. Крім того, волонтерки/волонтери відвідають інші молодіжні центри, у містах Спітак, Армавір, Ґавар та Вагаршапат, щоб організувати заходи для місцевої молоді. Поїздки в інші міста будуть організовані за підтримки координаторок приймаючої організації.

Хто може податися?

Головні вимоги:

  • 18-30 років (це вимога Європейської Комісії, ми не можемо ніяким чином вплинути на цю вимогу);
  • Українське громадянство;
  • Хоча б базова англійська;
  • Наявний закордонний паспорт.

Ось деяка інформація, яка допоможе вам зрозуміти, чи підходить вам цей проект. Волонтерки/волонтери:

  • мають цікавитися неформальною освітою та роботою з молоддю;
  • бажано бути гнучкими та мати гарний рівень адаптації до нового оточення із глибокими культурними відмінностями;
  • мають вміти працювати в команді;
  • повинні поважати місцеву культуру та релігію;
  • бажаний досвід створення відео, аби підтримати документаліста, який фіксуватиме роботу волонтерок/волонтерів під час реалізації проекту;
  • бути комунікабельними, відкритими до нових вражень, традицій іншої країни та можуть виходити із зони комфорту;
  • важливим є те, щоб особа любила працювати з дітьми й підлітками, та воліла вдосконалювати ці навички.

Страхування

Волонтерки/волонтери будуть зареєстровані в схемі страхування HENNER, яка стане їхнім основним страхуванням під час перебування. Реєстрацію волонтерки/волонтера на страхування здійснює координуюча організація Amaita Intercultura

Вірменія є домом для великої кількості бродячих собак, особливо в містах. Більшість собак мають мікрочіпи та були вакциновані муніципальною владою, але багато ще невакциновані. Тварини, як правило, зацікавлені й наближаються до вас. Тому необхідно дотримуватися дистанції, не гладити їх і не турбувати, щоб уникнути нещасних випадків.

Що потрібно, щоб потрапити на групове волонтерство до Грузії?

Надішліть своє СV англійською мовою та мотиваційний лист (зі зрозумілою мотивацією) на пошту [email protected] до 28 квітня 2024 року включно.

***

Відправляюча організація:

Sending organization: Kremenchuk informative-elucidative center “European Club”

PIC: 945867759 / OID: E10070590

EI number / Quality label number: 2019-1-PL01-ESC52-065888

Phone: +380501449467

E-mail: [email protected]

Address: Sofijivska str., 36b, Kremenchuk 39617, Ukraine

Contact person: Olena Glazkova

Contact e-mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.