bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пошук спеціалістів для проведення вебінарів у межах проєкту «Контроль витрат на відновлення»!
28.02.2024

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує грантову програму “Моніторинг відбудови” в рамках проєкту “Контроль витрат на відновлення”, яка покликана залучити громадськість до моніторингу відбудови.

В межах грантової програми грантисти будуть моніторити, як здійснено або здійснюється відбудова та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури.

Соціальна інфраструктура включає заклади сфери освіти (дошкільні заклади, школи, ПТНЗ, заклади вищої освіти), охорони здоров’я (первинні та спеціалізовані заклади догляду), культури (бібліотеки, театри тощо), а також адміністративних будівель та ЦНАПів.

Моніторинг відбудови – це новий напрям в діяльності громадських організацій та окремих громадських активістів. Тому важливо збільшувати їх спроможність здійснювати цей моніторинг ефективно.

Для цього ми будемо проводити регулярні вебінари, як для наших грантистів, так і для ширшого кола заінтересованих учасників з інших ГО або громадських активістів.

 

Більше про моніторинг, щоб зорієнтувати, які теми будуть важливі

В межах грантової програми грантистам потрібно оцінити, як органи влади обирали об’єкти відбудови, за який рахунок фінансували відбудову чи відновлення та інші важливі аспекти відбудови.

Грантисти мають оцінити відбудову і відповісти на питання, чи всі етапи проєкту відбудови були достатньо прозорими та чи можливо сприймати такий проєкт як успішний і ефективний, які основні ризики і проблеми спостерігалися під час його реалізації та ін.

В межах ряду проєктів буде відбуватись очний виїзд на об’єкти відбудови та відновлення. Серед іншого грантистам потрібно буде зробити фотографії об’єктів, оцінити, чи враховано принципи безбар’єрності та енергоефективності.

В межах інших проєктів грантисти будуть здійснювати детальний аналіз закупівель за тендерами з відбудови та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури.

Результати моніторингу грантисти будуть подавати на Big Recovery Portal.

 

Отже, кого ми шукаємо:

-       Юристів, які зможуть розповісти про особливості доступу до об’єктів моніторингу: якщо їх вже відбудували та якщо вони в процесі відбудови, а також їх фотографування. Які дозволи потрібні і чи потрібні? До кого звертатись за дозволом? Що треба врахувати при доступі до об’єктів моніторингу? Та інші можливі юридичні аспекти моніторингу відбудови.

-       Фотографів, які зможуть поділитись тонкощами фотографування об’єктів відбудови, щоб було видно елементи відбудови, елементи безбар’єрності, тощо

-       Фахівців, які зможуть поділитись досвідом, як оцінити об’єкти відбудови при очному візиті, зокрема з питань безбар’єрності та енергоефективності

-       Фахівців, які можуть поділитись досвідом здійснення моніторингу закупівель в межах впровадження проєктів відбудови та відновлення.

Цей перелік не є вичерпним.

Важливо, що всі вебінари на цьому етапі мають стосуватись питань відбудови та відновлення об’єктів соціальної інфраструктури.

 

Очікується, що тривалість вебінару буде становити 1,5 – 2 години.

Кожен захід проводитиметься онлайн в Zoom (ІЕД надає доступ до свого Zoom).

Аудиторія - грантисти ІЕД та представники інших громадських організацій та громадські активісти, яким цікава ця тема.

 

Просимо подавати свої резюме, цінові пропозиції, тему та короткий опис вебінару, який пропонуєте провести, та інші необхідні документи для підтвердження досвіду (зокрема для фотографів портфоліо фотографій) на адресу [email protected]

Будь ласка, напишіть в темі електронного листа: «Вебінар з Моніторингу відбудови».

 

Проєкт «Контроль витрат на відновлення» реалізує Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та ГО «Технології Прогресу» за фінансування Європейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.