bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс тренерів для проведення серії тренінгів для представників громадськості
29.03.2012

Оголошення про конкурс на вибір 2 тренерів  для проведення серії  тренінгів для представників громадськості. Конкурс проводиться в рамках проекту «Моніторинг прав людини – початок реформ» за підтримки Інституту Відкритого Суспільства (OSI Budapest).

Мета конкурсу: пошук 2 тренерів для проведення п’яти дводенних тренінгів за темою «Спостережні комісії як інструмент громадського контролю за дотриманням прав людини в пенітенціарних установах».

Цільова група тренінгів: активісти НУО, релігійні громади, депутати районного, міського, обласного рівня, юристи, правозахисники, представники ЗМІ, громадяни з активною життєвою позицією і т.п..

Для участі в конкурсі необхідно подати такі документи:

  • Резюме кандидата;
  • Розроблену, згідно технічного завдання, програму тренінгу. Програма має містити основні розділи по кожному завданню: Цілі сесії, Завдання, Методологія, Очікуваний результат
  • Необхідно додати матеріали, які будуть використовуватись (презентації або інш.)
  • Мотиваційний лист (не більше пів сторінки), у якому необхідно обґрунтувати вашу участь у конкурсі та зазначити розмір бажаного винагородження за проведення тренінгу. Оплата послуг тренерів буде здійснюватись на умовах договорів з ФОП або згідно Угод цивільно-правового характеру.

Технічне завдання для розробки тренінгу «Моніторинг прав людини – початок реформ»:

Мета тренінгу: Підготовка потенційних кандидатів (представників громадськості) до роботи в спостережних комісіях на місцевому рівні з метою забезпечення дотримання прав людини в пенітенціарних установах.

Завдання:

  • Надання учасникам інформації щодо можливих форм роботи НУО в напрямку захисту громадських інтересі з використанням інструменту громадського контролю пенітенціарних установ.
  • Надання учасникам практичної інформації щодо налагодження взаємодії з органами місцевого самоврядування в напрямку забезпечення дотримання прав людини в пенітенціарних установах.
  • Надати учасникам тренінгу базову інформацію щодо прав людини в пенітенціарній системі у розрізі законодавства України та міжнародного права.
  • Ознайомити учасників тренінгу з технологією відвідання пенітенціарних закладів (осбливості відвідання, на що потрібно звертати увагу, тощо)
  • Надання учасникам тренінгу інформації про основні функції та завдання спостережних комісій.
  • Спільно з учасниками відпрацювати можливі інструменти для активізації роботи спостережних комісій.
  • Ознайомити учасників тренінгу з алгоритмом включення нових членів до складу спостережних комісій.

Терміни у який планується проведення тренінгів: квітень-червень 2012 року.

Вимоги до кандидатів:

  • досвід проведення тренінгів за подібною тематикою;
  • відмінні організаційні та комунікативні навички, креативність;
  • досвід правозахисної діяльності;
  • бажано, досвід здійснення громадського контрою через роботу спостережних комісій.

Терміни подання всіх необхідних документів: Прийом заявок закінчується о 17:00 20 квітня 2012 року.

Прохання надсилати заявки на електрону пошту: [email protected] Ірина Скиба асистент управлінського відділу БА “Світло надії” Тел.: +38(066)106-20-27. У темі листа необхідно зазначити «конкурс тренерів».

За додатковою інформацією звертатися за номером: +38 (050)527-87-55, поштою: [email protected] - Дрозд Роман Антонович, керівник пенітенціарного відділу БА “Світло надії”.

Додаткова інформація про проект «Моніторинг прав людини – початок реформ»:

В рамках проекту планується реалізувати три стратегічні цілі:

  1. Забезпечення дотримання прав людини в місцях позбавлення волі та осіб, які звільнилися з установ кримінально-виконавчої служби шляхом активізації роботи Спостережних комісій в регіонах.
  2. Скорочення кількості засуджених з важкими захворюваннями шляхом адвокації: застосування до них ст. 408 КПК «Звільнення від покарання через хворобу».
  3. Інформування громадськості про результати діяльності в рамках реалізації проекту.

Географія проекту: Активності проекту реалізуються в Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.