bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуються до співпраці школи у створенні безпечного та дружнього середовища в школах
13.06.2017

Жіночий консорціум України запрошує загальноосвітні навчальні заклади Полтавської, Рівненської, Сумської та Херсонської обл. до співпраці у створенні безпечного та дружнього середовища. Дедлайн - 15 серпня 2017 р.

 Запрошуємо загальноосвітні навчальні заклади Полтавської, Рівненської, Сумської та Херсонської областей до співпраці у створенні безпечного та дружнього середовища в закладах через планування й організацію роботи з попередження насильства між дітьми протягом 2017 -2020 років.

 Навчальні заклади часто стикаються з проблемою насильства серед дітей. Ці випадки, вийшовши за межі закладу, знижують його рейтинг, а також довіру до самої системи освіти загалом. Аби змінити це – Жіночий консорціум України пропонує Вам долучитись до проекту, в рамках якого ми допоможемо спланувати діяльність всього закладу та всіх учасників навчально-виховного проекту, аби створити алгоритм реагування на випадки насильства, а також знизити кількість проявів грубих форм агресії.
Ми спираємось на восьмирічний досвід роботи із попередження насильства в 14-ти пілотних школах, результатом якого стало значне зниження насильства в навчальних закладах, та напрацювання методичних рекомендацій, які були схвалені Міністерством освіти і науки для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

В ході цієї роботи Жіночий консорціум України пропонує школі:
- допомогу у проведенні аналізу ситуації в навчальному закладі: які небезпеки є найбільшими для дітей, якими ресурсами володіє школа для вирішення питань насильства, як ефективно їх застосовувати, яка додаткова допомога може знадобитися.
- проведення навчання для адміністрації та педагогів з питань ідентифікації різних форм насильства серед дітей та формування мінімально трасуючих факторів взаємодії дітей між собою.
- допомогу в розробці методики комплексного планування заходів з попередження насильства, яку школа зможе використовувати самостійно.
- допомогу у впровадженні плану роботи школи із попередження насильства, участь в обговореннях з педагогами школи, школярами та представниками батьківських комітетів.

Ми очікуємо від навчальних закладів, що зголосяться брати участь в проекті:

- згоду на участь навчального закладу в роботі проекту протягом 2017 – 2020 років
- мотивацію педагогічного колективу, який буде брати участь у розробці плану та впровадженні його в навчальному закладі.
- участь директора навчального закладу в усіх навчальних та організаційних заходах підчас проекту.
- згоду на участь учнівського колективу в розробці, втіленні та оцінці плану роботи школи з попередження насильства та захисту дітей від жорстокого та принизливого гідність поводження.
- підписання договору про співпрацю із навчальним закладом.

Витрати на навчальні матеріали та проведення тренінгів покриватимуться Жіночим консорціумом України в рамках проекту «Впровадження Конвенції ООН про права дитини» за підтримки Save the Children International у Косово. Проект профінансований Урядом Швеції.

Відповідальність за зміст лежить виключно на організаторах. Sida (Шведське агентство з питань міжнародного розвитку) може не поділяти думки, висловленні у публікаціях програми.

Якщо Ви та Ваш навчальний заклад бажаєте взяти участь в конкурсному відборі та стати пілотним навчальним закладом у проекті, надішліть, будь-ласка, короткий лист-мотивацію на адресу:

для

Сумської області:

Контактна особа: Юлія Савельєва, моб.тел. + 38-050-288 -10-38, [email protected].

Полтавської області:
Контактна особа: Олена Кульбака, моб.тел + 38 -050 –346-29–95, [email protected]

Рівненської області:

Контактна особа: Тетяна Мельник, моб.тел: + 38-097-544-19-39, [email protected]

Херсонської області:

Контактна особа: Анжела Литвиненко, моб.тел. + 38-099-349 -36-47, [email protected]

Кінцевий термін подання мотиваційних листів – 15 серпня 2017 р.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.