bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Можливості для ОТГ: навчальна поїздка та створення енергокооперативу
13.02.2018

ГО «Екоклуб» запрошує зацікавлені ОТГ та малі міста взяти участь у навчальній поїздці до малих міст. Під час поїздки будуть вивчатися успішні приклади використання відновлювальних джерел енергії та підвищення енергоефективності в українських громадах. Дедлайн - 16 лютого 2018 року

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Навчальна поїздка складатиметься з двох частин:

 - дводенне навчання, де одна із сесій буде присвячена залученню зовнішнього фінансування в ОТГ та малі міста; - три дні поїздок з відвідуванням об’єктів відновлювальних джерел енергії та енергоефективності. Екоклуб покриває харчування, проживання та проїзд під час навчальної поїздки. 

По завершенню навчального туру Екоклуб спільно із зацікавленими ОТГ та малими містами створить один або кілька енергетичних кооперативів.

Енергетичний кооператив* - це об’єднання людей, які вирішують місцеві енергетичні проблеми, заробляючи на цьому певні кошти. Екоклуб підготує бізнес-плани та розробить всю необхідну документацію для створення кооперативу, а також буде намагатися залучити зовнішнє фінансування в основні фонди майбутнього кооперативу.

Важлива умова - зацікавленість та співфінансування енергокооперативу жителями міста/ОТГ. Рішення про структуру кооперативу та технології будуть прийматися спільно з місцевими жителями-учасниками кооперативу.

Бажаючі долучитися до цих активностей мають заповнити анкету. Це займе приблизно 20 хвилин.

Дедлайн - 16 лютого 2018 року влючно.

ГО «Екоклуб» зареєстрований у м. Рівному у 1998р. Більше 10 років організація займається підвищенням енергоефективності  у громадах та містах, впроваджує та поширює інформацію про передові європейські інструменти енергозбереження, такі як револьверний фонд у м. Славута, (Хмельницька обл.) та енергосервісні контракти. Більше про організацію: http://ecoclubrivne.org/

*Енергетичні кооперативи бурхливо розвиваються в Західній Європі. Типовими прикладами їх діяльності є сонячні електростанції, виробництво біогазу з відходів та гною, виробництво паливних пелет, вирощування енергетичної верби, утеплення приміщень та інше. 

Діяльність Екоклубу підтримується Представництвом Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.
Проект “Підвищення професійних навичок та знань у сфері енергоменеджменту, енергоефективності та ВДЕ представників ОТГ та малих міст” реалізовується Екоклубом у співпраці із Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.