bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма «Інтернет-безпека журналістів і професійне поводження з користувацьким контентом»
13.11.2014

Академія Deutsche Welle запрошує активних журналістів та блогерів зі всієї України приєднатися до навчально-практичної програми «Інтернет-безпека журналістів і професійне поводження з користувацьким контентом»та взяти участь в одному із тренінгів, що пройдуть 24-28 листопада в Чернівцях, 1-5 грудня у Вінниці та 15-19 грудня в Запоріжжі.

Програма «Інтернет-безпека журналістів і професійне поводження з користувацьким контентом» – проект Академії Deutsche Welle, що триватиме з листопада по грудень 2014 року, та передбачає три серії 5-денних тренінгів для блогерів та журналістів регіональних редакцій. Тематичний блок тренінгів однаковий. Програма поділена на три курси з метою залучення якомога більшої кількості учасників зі всіх регіонів України. Ціль проекту – навчити учасників, як можна швидко верифікувати користувацький контент (user generated content, UGC), і яких заходів безпеки потрібно вживати, щоб захистити свої цифрові дані. Протягом курсу передбачені візити до редакцій передових локальних ЗМІ та спілкування із зовнішніми експертами на тему практичних інструментів захисту даних.

Тренери:

  • Геннер Вайтгьонер (Henner Weithöner), Берлін – вільний журналіст, медіа тренер, співпрацює з Міжнародним інститутом журналістики (IIJ), Німецьким товариством з міжнародної співпраці (GIZ), був головним редактором німецького видання Sonnenenergie.
  • Стів Пен (Steve Paine), Бон – один з найдосвідченіших фахівців у сфері ІКТ з онлайн-безпеки та мобільних обчислень. В інтернет-індустрії з 1988 року, працював у дослідницьких лабораторіях British Telecom. Під його керівництвом було розроблене та реалізоване одне з перших рішень законного перехоплення електронної пошти. Протягом останніх семи років є незалежним професійним блогером, що висвітлює технологічну тематику.
  • Бектур Іскендер (Bektour Iskender), Бішкек – журналіст, медіа-тренер, редактор і автор інформаційного порталу «Kloop.kg», співзасновник школи журналістики «Клооп» в Киргизстані.

Умови участі:

У кожному з тренінгів візьмуть учать 12 учасників, що відбираються на конкурсних засадах.До участі запрошуються практикуючі журналісти з усіх регіонів України та активні блогери.

Для участі у конкурсі необхідно:

Термін подачі заявок: до 18 листопада 2014 року. Результати відбору будуть повідомлені 20 листопада 2014 року.

Участь у школі безкоштовна. Проїзд, проживання і харчування учасників забезпечують організатори програми.

Довідка:

DW Академія є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму «Міжнародні Медіа Студії», яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.