bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Книга «Спогади» Любомира Гузара вже доступна для замовлення
05.12.2023

«Спогади» - це пряма мова Любомира Гузара, його особисте звернення до читачів. Текст спогадів укладено на основі п’ятдесяти годин розмов; до нього додано короткі інтерв’ю з людьми, які знали кардинала, а також архівні фотографії.

Замовити книгу ви можете як у подарунковій версії, так і в стандартному форматі

♦ Над створенням не тільки документальної й мистецької цінності, а ще й наукової та історичної, працювала команда «Порталу», а також:  

Упорядниця Lesya Kharchenko   

Наукові редактори Ярослав Грицак, Viktor Yelenskyi, Євген Чернецький 

Консультантка з біографічних питань Maria Rypan

Художниця Іванка Димид

Дизайнер і верстальник Oleg Gryshchenko

Відповідальна редакторка Acid Drinker

Літературний редактор Юрій Бедрик 

Коректорка Оксана Шалак

Керівниця видавничого проєкту Olena Khirgii

Робота над книжкою тривала десять років. 

 

Любомир Гузар - український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української греко-католицької церкви. Священник, єпископ, кардинал Католицької церкви. Верховний архієпископ Львівський, Києво-Галицький, архієпископ-емерит.

Книга укладена на основі розмов, записаних на його прохання в 2014–2016 роках. Це пряма мова самого Патріарха, його особисте звернення до читачів. У тексті зафіксовано історію життя Любомира Гузара — дитинство в міжвоєнній Україні, юні роки в Австрії, дорослішання й пошук покликання в Америці, чернече служіння в Італії та зрештою повернення в Україну після відновлення незалежності. Однак це не тільки розповідь про події, а й духовна та інтелектуальна біографія. Книгу проілюстровано фотографіями з приватних архівів, чимало з них опубліковано вперше.  

Це історія, що простягається крізь усе ХХ століття й сягає через океан, але залишається дуже зрозумілою, дуже українською, дуже насущною. Що й не дивно, адже Любомир Гузар говорить про речі, важливі для кожного з нас: віру, духовну силу, ідентичність, спільноту й людське місце у світі. 

___________________________________________________________________________

Приєднуйтеся до спільноти змінотворців ГУРТа в соцмережах: 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.