bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перше засідання Координаційної ради з питань реалізації ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”
13.09.2012

10 вересня 2012 року в Будинку Уряду відбулось перше засідання Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”.

Засідання Координаційної ради відкрив її голова, Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський, який підкреслив важливість об’єднання зусиль і органів виконавчої влади, і представників громадськості для реалізації Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”. Він також звернув увагу на важливість налагодження ефективної роботи Координаційної ради, яка має стати „детектором” больових точок на шляху до розбудови відкритого урядування в нашій державі.

Члени Координаційної ради заслухали інформацію заступника голови Координаційної ради, Голови Держінформнауки Володимира Семиноженка про стан виконання центральними і місцевими органами виконавчої влади плану заходів з впровадження Ініціативи (розпорядження Кабінету Міністрів від 18 липня 2012 р. № 514).

Серед позитивних  прикладів впровадження Ініціативи була згадана робота над законопроектами з питань створення сприятливих умов для діяльності органів самоорганізації населення, вдосконалення Закону України „Про засади запобігання та протидії корупції”, випробовування пілотної версії Єдиного державного порталу адміністративних послуг, впровадження проектів електронного урядування. Водночас є питання, які реалізовуються менш активно, зокрема це стосується діяльності місцевих органів виконавчої влади, більшість з яких лише розпочинають необхідну роботу з впровадження Ініціативи. У зв’язку з цим Перший віце-прем’єр-міністр запропонував провести наступне засідання Координаційної ради за участю заступників голів облдержадміністрацій, відповідальних за впровадження Ініціативи.

Результати громадського моніторингу реалізації Ініціативи, пропозиції щодо напрямків удосконалення відповідної роботи представили члени Координаційної ради Н. Линник (Комітет виборців України), О. Хмара (Творче об’єднання „ТОРО”), М. Лациба (Український незалежний центр політичних досліджень),                  О. Архипська (ДП „Державний центр інформаційних ресурсів”), О. Мірошниченко (Конфедерація роботодавців України), З. Бермес (громадська рада при Львівській облдержадміністрації), Ю. Андреєв (громадська рада при Держагентстві з управління зоною відчуження), Л. Бабич (громадська рада при Дніпропетровській облдержадміністрації), А. Круглашов (громадська рада при Чернівецькій облдержадміністрації), Б. Якимюк (Антикорупційна рада України), А. Нікіфоров (Асоціація керівників органів студентського самоврядування м. Києва)                               

Під час обговорення значна увага членів Координаційної ради була прикута до проблеми необхідності підвищення кваліфікації державних службовців з питань забезпечення відкритості і прозорості діяльності органів виконавчої влади. Було запропоновано не лише удосконалювати відповідні навчальні курси Національної академії державного управління при Президентові України, але і провести наукову конференцію з питань розвитку відкритого урядування в Україні.

Учасники заходу також обговорили питання підготовки піврічного звіту про реалізацію Ініціативи.

Довідково

Україна приєдналась до реалізації Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд” у вересні 2011 р.

Протягом листопада 2011 – березня 2012 р. за участю громадськості було розроблено план дій з впровадження в Україні Ініціативи „Партнерство „Відкритий Уряд”, який затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів від 5 квітня 2012 р. № 220.

Урядом також затверджено конкретизований план заходів з впровадження Ініціативи (розпорядження від 18 липня 2012 р. № 514) та утворено Координаційну раду з питань її реалізації (постанова від 13 червня 2012 р. № 671). 

Інформація про хід реалізації Ініціативи розміщуватиметься у рубриці “Партнерство “Відкритий Уряд” урядового сайту “Громадянське суспільство і влада”.

Контакти

  • Михайло Шевченко
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • [email protected]
  • (044) 256-66-37
  • http://civic.kmu.gov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.