bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування щодо потреб та викликів серед організацій, що надають психологічну та юридичну допомогу
18.04.2024

Громадська організація «Вектор прав людини» запрошує долучитися до опитування щодо потреб та викликів ініціатив/організацій, що надають психологічну та юридичну допомогу в умовах війни росії проти України.

Тривала війна, яку ми разом переживаємо, має колосальний вплив на нас і ми попри всі складнощі і біль продовжуємо працювати і допомагати одне одному. По-перше, це точно додає віри і сил для Перемоги України, а, по-друге, дуже важливо зафіксувати цей важливий досвід щоб:

  • покращити надання допомоги вже зараз, в поточних умовах;
  • генералізувати та зберегти свій досвід допомоги у відновленні країни та/або під час інших катастроф;
  • поділитись досвідом з колегами та колежанками в Україні та закордоном для допомоги Україні;
  • знайти партнерів для співпраці в Україні та закордоном;
  • поширити свій досвід закордоном та допомогти для допомоги в інших збройних конфліктах;
  • шукати спільні рішення в умовах нових викликів, що постають у роботі.

Одним з пріоритетних напрямків роботи команди ГО “Вектор прав людини” є зниження негативного впливу воєнних дій в Україні на психічне здоров’я населення та підвищення резильєнтності та спроможності представників(-ць) допомагаючих професій (спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу). Так у квітні 2022 року організація запустила онлайнову лінію психологічної та правової допомоги, що було нашою реакцією на наслідки повномасштабного вторгнення РФ на територію України. А в 2023 році ми запустили проєкт “Допомога допомагаючим”, активності якого спрямовані на підвищення резильєнтності та спроможності представників(-ць) допомагаючих професій шляхом А) розробки та проведення освітніх заходів, Б) надання спеціалізованої психологічної підтримки у супервізійних групах та групах рефлексії практики та взаємодопомоги, В) проведення публічних заходів та підготовка матеріалів з обміну досвідом.

Тож запрошуємо поділитись досвідом надання психологічної та правової допомоги в умовах війни росії проти України та зазначити які є поточні виклики та потреби для здійснення такої діяльності.

Будемо вдячні за заповнення опитувальника до 23 квітня 2024 року включно за посиланням https://bit.ly/3TOekOm

На початку 2023 року ми провели онлайнову конференцію «Психологічна та правова допомога потерпілим від війни: рік досвіду після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та сучасні виклики» (https://hrvector.org/podiyi/23-02-21-k-17-18), у якій взяли участь 117 учасників(-ць) з України та з-за кордону з різних професійних спільнот: юридичної, психотерапевтичної, медичної та інших, які представляли як державні органи, так і громадські організації. Ми разом мали змогу переконатись скільки зараз існує неймовірних ініціатив з надання допомоги потерпілим від війни і яка велика спільнота спеціалістів(-ок), які надають таку допомогу. Ми зафіксували досвід, яким з нами поділились представники(-ці) різних ініціатив та організацій, які створили лінії юридичної та / або психологічної допомоги: 

  • «Короткий огляд потреб надавачів психологічної та правової допомоги та викликів, що стоять перед ними. Частина І.» українською мовою — https://hrvector.org/zviti/23-03-15-1 та англійською мовою — https://hrvector.org/en/reports/23-03-20-p1 ;
  • «Довідник провайдерів, які надають психологічну та правову допомогу постраждалим від війни РФ проти України. Частина ІІ.» українською мовою — https://hrvector.org/publikacziyi/23-03-15-2 та англійською мовою — http://bit.ly/40OdMsw

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.