bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На деокупованих територіях Херсонщині та Миколаївщині комплексно вдновлювали освітній процес
13.04.2024

З грудня 2023 по квітень 2024 в ряді деокупованих тергромад Півдня України реалізовувався освітньо-практичний проект “Відновлення освіти Миколаївщини та Херсонщини”. Комплекс заходів й ініціатив впроваджував Фонд розвитку можливостей за підтримки ІСАР “Єднання” в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Так, понад сотня старших і середніх класів в гібридному форматі пройшли курс тренінгів і вебінарів з мінної, фізичної та цифрової безпек, засади грантінгу та маркетингу, основ самозайнятості та підприємництва, податкової звітності та бухгалтерської справи, розвитку міжсекторної співпраці та самомотивації до навчання… При цьому ряд записів з цих занять організатори оприлюднили у відкритому доступі з паралельний сурдоперекладом. 

- Нам реально пощастило стати учасниками проекту, - ділиться Галина (ім’я змінено) - т.в.о. директора однієї з проектних шкіл, - окрім практичної допомоги з освітньою технікою та канцтоварами для учнів, також долучилися й до конкурсу міні-грантів шкільних мікро-підприємств, додатково отримавши десяток кілограмів борошна й олії для нашої соціальної “пекарні”. відновлення освіти миколаївщини та херсонщини

За словами організаторів проекту, за грантової підтримки дійсно було закуплено на передано на певні навчальні заклади для

 

 

 

 

 

 

 

 

[до]облаштування освітніх міні-хабів гаджети з безлімітним інтернетом, сонячні панелі, екофлоу, ліхтарі на сонячній батареї та наліжники, а від себе, додатково, - канцтовари, навчально-методичні збірки та медикаменти загальної дії. 

- Сам проект “Відновлення освіти Миколаївщини та Херсонщини” мав 2 практичні мети - активно якісно посприяти відновленню [не]формальної освіти на деокупованих територіях та дооблаштувати 2х освітніх міні-хабів для безперервного освітнього процесу в проектних громадах - пояснює координатор проекту - Олександр Кахай.

Що цікаво, - виявили бажання долучитися до впровадження даного проекту й вищі освітні заклади - так, ряд вузів з Запоріжжя, Дніпра, Ужгороду, Києва та Миколаєва запросили команду й учасників проекту на віртуальні “Дні відкритих дверей”, а професор кафедри обліку й аудиту Запорізької політехніки Михайло Болдуєв провів декілька безкоштовних лекцій-вебінарів з бухгалтерських обліку й аудиту. 

Окрім знань й освітньої техніки, також Фонд розвитку можливостей надав можливість хлопцям та дівчатам Баштанського та Херсонського району проявити себе й в якості юних соціальних підприємців - 3 команди-переможниці конкурсу міні-грантів шкільних мікро-підприємств (пекарня “Господинюшки”, оранжерея “Грін’Ко” та дизайн-студія “Графілайкс”) отримали профільні консультації та матеріально-технічну нефінансову допомогу на посилення своєї діяльності. 

- Віримо та сподіваємось, що з отриманими знаннями, практикою та підсиленими навичками юні змінотворці ще якісніше покращать наше суспільство вже в найближчому майбутньому - резюмував Олександр Кахай 

Контакти

  • ГО “Фонд розвитку можливостей”
  •  [email protected]
  •  fb.me/zpmog

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.