bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поодинці ми краплинки, а разом ми океан…
06.11.2023

Команда ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” зібралась в самому центрі України  на підтримуючу зустріч - ретрит. Дихали лісовим повітрям, шуршали ногами опале листя, згадували щасливе довоєнне життя, відпочивали від близькості фронту… А ще шукали ресурси, щоб допомагати та працювати далі! 

Так, 2-4 листопада поблизу м. Умань відбувся ретрит для членів команди БЦРР, щоб психологічно та емоційно відновитися та набратися сил для подальшої роботи.  

Ми зустрілися з близькими людьми, однодумцями, майже сім’єю. Дехто нарешті розвіртуалізувався після багатьох місяців співпраці, інші не бачилися з початку війни. Кожна з нашої команди отримала масу тепла, підтримки та прийняття своєї різності”, - говорить Тетяна Трибушна, членкиня організації. 

Мені було дуже спокійно і комфортно під супроводом психолога Олени проживати кожну вправу. Я з захопленням ловила “кайф” від усього, що дарувала мені ця зустріч. Це наче ти губка і напитуєшся вологою, щоб було що віддати потім іншим. Я вперше спробувала техніку валяння і відчула не тільки тепло вовни, а і тепло в душі ніби підсилилося. Найбільше залишу у пам’яті вправу з шарфами, яка показала нашу різність і водночас - цінність і індивідуальність”, - ділиться враженнями наша натхненна психологиня та важлива частинка команди Корміленко Інна. 

Проведений ретрит був різностороннім, легким та приємним. Природна тиша, спокій та професійний супровід психолога Олени, надихнули на можливість поділитись накопиченими емоціями.
Спілкування з командою - це те, чого нам так не вистачало. Вдячна всім і кожному за приємні дні спілкування, позитивні емоції та натхнення”, - ділиться враженнями Антоніна Тищенко, юристка оргнаізації.

Згадували, як багато зробили з початку повномасштабного вторгнення - реалізовані проєкти, доставку гуманітарної допомоги, психологічну підтримку постраждалих від війни, онлайн клуб для жінок Білозерщини, заходи для молоді, співпрацю з громадами та соціальними службами. Дуже багато зробленого вже поклали в валізу досвіду забуваючи його значущість, але цього разу підсвітили, щоб крім втоми знайти тут ресурс для нових звершень! 

Для мене головною цінністю є людина. Віра в її унікальність, віра в її надможливості, які змінюють світ. Вся діяльність #БЦРР – саме про це. В організації ми віримо в те, що через розвиток людей можна досягнути процвітання села, громади та країни. Найцінніше, що у нас є, -  це люди, які нас оточують, наші дружні зв’язки, які дають нам підтримку, наповнюють життєвим ресурсом. Ці переконання об’єднують в @ГО “Білозерський центр регонільного розвитку” дуже різних людей, з різним світоглядом та темпераментом, життєвим досвідом та підходами до вирішення проблем. Мені дуже подобається вислів: «У розмаїтті наша сила». Це велике диво, коли такі різні, унікальні люди разом стають командою - єдиною живою системою, яка постійно трансформується, так само як і змінюються її унікальні частинки”, - говорить @Елла Петренко, засновниця організації.

За ці три інтенсивних дні отримали знання з стресостійкості, виконували тілесні вправи, говорили про вигорання, спробували техніки арттерапії, попрацювали з глиною та вовною. Отримали психологічну підтримку від професійної тренерки Олени Катеринич та мотивацію до нових звершень.

Зростати разом, підживлюватися одна від одної життєвою енергією, натхненням, оптимізмом, при цьому лікуючи свої душевні травми, а ще паралельно з цим застосовувати свої професійні знання для допомоги своїм односельцям, громадам – це невичерпний список того, що рухає команду БЦРР!

Дякуємо проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадської довіри (UCBI)”, який підтримав потребу нашої команди у навчанні, відновленні та відпочинку. 

Контакти

  • 0505737608

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.