bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діти пройшли «Шлях супергероя» разом з «Карітас Краматорськ»
03.08.2023

 

«Шлях супергероя» — це новітня методична програма, яка допомагає зробити освітній процес цікавим та інтерактивним, зокрема завдяки тому, що під час роботи використовуються спеціально розроблені стенди, з якими взаємодіють як діти, так і педагоги. Цей шлях проходила з юними учасниками в Червонограді Львівської області наш соціальний педагог Юлія Козлова разом з волонтеркою, студенткою-психологинею Національного університету біоресурсів і природокористування України Маргаритою Бабак.

Курс охоплював шість важливих тем, які розкривалися через такі вправи: «Стрес — друг чи ворог», «Керування реакціями», «Ненасильницька комунікація», «Техніка аналізу проблем», «Власні ресурси та турбота про себе», «Здорові стосунки». Щоб знання зберігались у зручному вигляді, кожен мав свій робочий зошит.

Заняття були об’ємні за обсягом, але ми розповімо про найцікавіше з урахуванням того, що найбільше викликало емоції в учасників.

У перший день дітей сильно здивувала вправа «Стрес — це завжди погано?». У командах вони мали пояснити, чому в цього стану можуть бути й плюси. Звісно, завжди запам’ятовується всіма перше виконання практичних вправ, що навчали технік дихання: «Дихання дракону», «Задмухування свічки», «Дихання по квадрату».

IMG_7147-1024x768

Фінальний п’ятий день був одночасно теплим через важливу тему відновлення своїх ресурсів і трохи сумним, бо він був фіналом нашого шляху. Важко передати всі пережиті емоції, які пронеслися, наче буревій. 

Завжди приємно чути захоплені відгуки у фіналі та слова подяки, але здійснити все на такому крутому рівні нашій Юлії допомогла неймовірно активна волонтерка Маргарита. Працюючи у форматі онлайн, вона була чудовим партнером і стала ще однією супергероїнею для дітей, адже вона була з ними кожного заняття.

Ми попросили її також поділитися своїми враженнями: «Для мене це був надзвичайний досвід! Я навчилась цікаво і доступною мовою доносити до дітей достатньо складний психологічний матеріал. Головна ціль полягала в тому, щоб вони зрозуміли та отримали практичні знання. Також навчилася долати своє невеличке хвилювання. Це цінний досвід для мене. Загалом я отримала надзвичайно позитивну практику та емоції. Мені сподобалося бачити посмішки діток. Від цього в мене з‘являється тільки натхнення працювати далі!».

Окремо за чудові фото дякуємо нашому ще одному постійному помічнику і волонтеру Дмитру Приходьку.

Звісно, ми не можемо не подякувати нашим маленьким учасникам за участь та їхнім батькам, що привели дітей на цей захід до «Карітас Краматорськ»! Будемо чекати вас знову на наших заходах!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.