bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Львів видав перший локальний Огляд про досягнення Цілей сталого розвитку
22.06.2023

Львів видав перший локальний Огляд про досягнення Цілей сталого розвитку 

Львів став першим містом в Україні, в якому підготували локальний Огляд про досягнення Цілей сталого розвитку (Voluntary Local Review) та долучився до переліку 33 міст світу, які декларують свій внесок у виконання даних Цілей

Огляд містить результати аналізу тенденцій розвитку Львівської громади до початку повномасштабного вторгнення росії та опісля за 17 цілями, які охоплюють усі сфери життя - здоров’я, освіту, екологію, економічний розвиток тощо. Важливим є те, що Огляд не тільки підсумовує здобутки на шляху до досягнення цілей на місцевому рівні, але й надає бачення напрямів подальшого розвитку Львова навіть в умовах війни та після перемоги. Так, наприклад, завдяки сталій підтримці галузі охорони здоров’я, місто має кращі показники, аніж в середньому по Україні щодо зменшення дитячої смертності, зниження рівня захворюваності на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, а також зменшення смертності від цереброваскулярних хвороб. Це демонструє існуючі позитивні тенденції у напрямі досягнення Цілі 3: Міцне здоров’я та благополуччя.

Львів прагне забезпечити сталий розвиток, спрямований на покращення якості життя кожного члена громади. Підготовлений Огляд є результатом спільної роботи команди Інституту міста разом із департаментами та управліннями ЛМР та іншими зацікавленими установами. Завдяки Добровільному Огляду Львів має можливість і надалі комплексно оцінювати тенденції сталого розвитку міста та систематично відстежувати свій прогрес у досягненні  Цілей сталого розвитку. Це дозволить місцевим органам влади, бізнесу та громадському сектору глибше розуміти сильні та слабкі сторони розвитку міста та виокремлювати пріоритетні напрями для подальшої роботи.

Близько 6 місяців ми з командою Інституту міста локалізовували Цілі сталого розвитку до контексту Львівської громади, аналізували втілені проєкти та визначали пріоритети для діяльності міста, щоб досягти ЦСР до 2030 року. Результатом роботи став перший в Україні Огляд, який дозволить Львову налагодити якісну комунікацію з іншими містами світу, щоб об’єднати зусилля для досягнення Адженди 2030. Ми прагнемо задати тон іншим українським містам та раді ділитися досвідом, щоб інтегровувати українські громади до міжнародного діалогу” - наголошує Максим Терлецький, в. о. директора КУ Інститут міста.

Публікація Огляду підготовлена у співпраці з проєктом «Мери за економічне зростання», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Ознайомитися з україномовним та англомовним Оглядом можна за посиланням - https://bit.ly/VLRLviv 

Довідка: 

У 2015 році країни-члени Організації Об’єднаних Націй визначили 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР), які мають на меті забезпечити гідне життя людини у безпечному та екологічному світі. Цілі сталого розвитку універсальні для всіх країн світу, і кожна держава світу зобов’язується їх виконувати. Досягнення цілей є можливим за умови консолідації всіх складових суспільства: влади, приватного сектору та громадянського суспільства. Залученість кожного – активних громадян, бізнесу, громадських організацій і МІСТ – є запорукою сталого розвитку громади. Ознайомитися із 17 Цілями сталого розвитку ООН можна за посиланням https://www.undp.org/uk/ukraine/tsili-staloho-rozvytku

Контакти

  • Дарина Мендела
  • керівниця програми комунікації КУ Інститут міста 0661016550

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.