bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Богуславі повноцінно стартував навчальний проект для 50 учасників із різних міст України
22.08.2022

Близько 50 учасників долучилися до проекту «Від ідей – до дій», це і місцеві жителі Богуславської громади і внутрішньо переміщені люди, які приїхали на Богуславщину з різних регіонів України: Київської, Харківської, Херсонської, Луганської та Миколаївської областей. Перші лекції та тренінги протягом двох днів проходили у комплексі «Гончарі», що у селі Дибинці. Організатори для старту навчань запланували такі теми, як: економічна карта Богуславської громади, можливості і перспективи; як перетворити хобі на бізнес; громадська діяльність, як робота, а не волонтерство; як побудувати бізнес з відповідальною ідеєю та фінансові інструменти реалізації ідей. Для цього запросили лекторів та тренерів з різних міст України: засновниця ініціативи «Ба і Ді клуб» Галина Плотницька та координаторка проекту «Urban Space» Марта Гладка із Івано-Франківська, приватний підприємець з Білої Церкви Юрій Зубар, консультант з громадської участі Громадянської Мережі «ОПОРА» Андрій Токарський з м. Рівне та начальник відділу економіки Богуславської міської ради Павло Павліченко протягом двох днів навчань ділилися власним досвідом, знаннями, успіхами і фактами про не зовсім вдалі проекти.

 

Декілька основних тез від наших спікерів:

 «Нам треба робити так, щоб діти не тікали в інші міста чи країни, а залишались і розвивали свою територію»,  начальник відділу економіки Богуславської міської ради Павло Павліченко.

 «В нових реаліях життя необхідно шукати нові переваги, нові привілеї і нові зручності вашого бізнесу», приватний підприємець, засновник VR-клубу «Дайвер» Юрій Зубар.

 «Страх відповідальності - це те, що, насамперед, нам заважає рухатися далі. Тому, його потрібно подолати», консультант з громадської участі Громадянської Мережі «ОПОРА» Андрій Токарський.

 «Основне, що має бути у соціальному підприємстві - розуміння, як ти вирішиш проблему, яка є у соціумі», – засновниця ініціативи «Ба і Ді клуб» Галина Плотницька.

 «Партнерами у соціальному підприємництві має бути соціально-відповідальний бізнес. Компанії, які просто хочуть заробляти, на такий проект не погодяться», – координаторка проекту «Urban Space» Марта Гладка із Івано-Франківська.

 «Наразі мої очікування від проекту повністю виправдовуються. Тому що, нам вдалося залучити людей, які є вмотивованими і мають ідеї, які можуть бути актуальними в різних містах країни та спрямовані на її розвиток, в принципі, незалежно від регіону. У перші дні лекцій ми дізналися про моделі, які можуть бути, а далі маємо зрозуміти, яка з них і до якої ідеї підходить. Власне, будемо вчитися», – розповідає керівник проекту «Від ідей – до дій» Олексій Рєпік.

 Та і самі учасники налаштовані рішуче і продуктивно та впевнені, що відповідальність за розвиток своєї громади та країни варто брати, насамперед, на себе.

«Є дуже багато мрій і хотілося б зупинитись на одній, визначитись. Саме цього я очікую від проекту. А ще хотілося б практичності, щоб у мрії з’явилися конкретні обриси, конкретні кроки до її здійснення. По-друге – це знайти людей, які щось хочуть. – Що побажали б і собі, і учасникам? – Віри. А потім відповідальності. Прийняти той факт, що кожна людина, щось вирішує. І щоб ця віра була не як спалах, а з «постійним рівнем горіння», – ділиться своїми враженнями від перших днів навчань учасниця проекту «Від ідей – до дій» Лариса Левченко.

Своїми очікуваннями від проекту поділився і ще один учасник Сергій Похил: «Взагалі, я хочу навчитися веденню бізнесу: як сформувати свою ідею, як її «показати» іншим людям, щоб залучити кошти, як підтримувати свій бізнес, як пристосовуватися до різних умов… Хочу зібрати свою команду, яка буде зацікавлена в цьому і захоче над цим працювати».

 Черговий тренінг для учасників проекту відбудеться вже наступної суботи.

 

Довідково: навчальний проект «Від ідей – до дій» має на меті сприяння адаптації та соціальній інтеграції ВПО в регіоні та включає в себе навчальні модулі про те, як сформувати та реалізувати власну бізнес-ідею, чи соціальну ініціативу, а також практичну частину з менторським супроводом, що допоможе втілити ці ідеї в життя. Проект реалізовується ГО «Буслав Січ» у межах ініціативи «Тиха Гавань», за підтримки «Європейського фонду за демократію». Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів та ГО «Буслав Січ»

Контакти

  • Менеджерка з комунікації проекту «Від ідей – до дій» Анастасія Ращенко. Телефон: 063 129 77 40; E-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.