bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Полтавські депутати вчилися врегульовувати конфлікти інтересів
18.06.2018

15 червня 2018 року депутати Полтавської області вчилися врегульовувати конфлікти інтересів. Захід є частиною кампанії з Атестації депутатів місцевих рад, що реалізовується за підтримки Програми розвитку ООН Міністерства закордонних справ Данії.

Якщо спитати полтавців, як часто депутати стикаються з корупцією, то відповідь буде однозначною – щодня. Сесії міської ради стають все більш запеклими, тож виникає питання як запобігти корупції у діяльності місцевих депутатів.

Саме питанням запобігання та врегулювання конфлікту інтересів був присвячений тренінг 15 червня 2018 року для місцевих депутатів. Захід є частиною кампанії з Атестації депутатів місцевих рад, що реалізовується за підтримки Програми розвитку ООН Міністерства закордонних справ Данії.

Основною метою семінару є надання учасникам розуміння природи конфлікту інтересів при реалізації повноважень місцевого депутата,  а також напрацювання навичок врегулювання конфлікту інтересів в разі його виникнення. Формою проведення тренінгу стало суміщення теорії з інтерактивною грою.

Експерт АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень» Костянтин Донченко зазначив, що конфлікт інтересів може існувати у будь-якого депутата, тож головне – вчасно врегулювати, щоб не нашкодити інтересам громади. Тому тренінг має допомогти депутатам розібратися в цьому питання, щоб самим не допускати помилок та допомагати колегам.

Конфлікт інтересів – одна з вузьких міст у діяльності посадових осіб та депутатів. Особливо це депутатів місцевих рад, які не отримують заробітної плати, та мають суміщати представлення інтересів громади з іншою діяльністю. Наразі для місцевих обранців ця сфера регулюється законами «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про запобігання корупції», але довгий час питання залишалося неврегульованим. Лише прийняття методичних рекомендацій НАЗК у вересні 2017 року прояснило ситуацію.

Участь у заході взяли депутати, їх помічники та представники Полтавської міської ради, районних у місті Полтава рад, районних рад.

Громадська кампанія з “Атестації депутатів місцевих рад” започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО “Комітет виборців України” “Доброчесні місцеві депутати” за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Полтавській області відповідає АЦ Бюро економічних та соціальних досліджень.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.