bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття освітньої програми «Урбаністичні студії» (Харків)
24.04.2018

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відкривається набір на спеціалізацію «Урбаністичі студії», що буде корисна тим, хто в подальшому хоче працювати на користь громади.

Величезна кількість громадських ініціатив наразі реалізується саме в містах. Різні організації знаходять шляхи подолання злочинності та жебрацтва, працюють з незаможними сім’ями, вирішують екологічні проблеми, виробляють механізми захисту пам’яток культури.

Все це робиться в міському просторі і для тих, хто його населяє. Багато ініціатив базуються на європейському досвіді та власному розумінні громадських організацій. На щастя, останнім часом з’являються освітні програми і в цій сфері.

В Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна в 2018 р. відкривається набір на спеціалізацію “Урбаністичні студії”. Студенти будуть вивчати наступні курси “Муніципальне право”, “Міська екологія”, “Історія міської цивілізації”, “Грантрайтінг” та інші.  Майбутньому громадському діячу буде корисно познайомитись зі світовим досвідом вирішення міжетнічних та міжрелігійних конфліктів в міському просторі, ідеєю “права на місто” різних соціальних груп, особливостями економічного та культурного розвитку населених пунктів. Обов’язковою складовою освітньої програми є практика в інших містах України, для найкращих студентів - семестрове стажування у Польщі або Канаді. Студенти зможуть пройти практику в муніципалітетах, щоб познайомитись з міським управлінням, а також в громадських організаціях, туристичних фірмах, музеях та інших міських організаціях, відповідно до власних бажань. Отримані знання дозволять уникнути багатьох помилок при впровадженні власної громадської ініціативи, а диплом дозволить також викладати отримані знання в коледжах та університетах, а також вступити до аспірантури.

Нажаль, в цьому році “Урбаністичні студії” приймають тільки на денне відділення, є бюджетні та контрактні місця. Для того, щоб вступити на спеціальність, потрібно подати документи до приймальної комісії ХНУ імені В. Н. Каразіна на обрану спеціальність з 1 липня 2018 року, надавши сертифікати ЗНО з української мови та літератури, історії України та - на вибір - географії або іноземної мови.

Додаткову інформацію можна знайти на сторінці у Facebook або надіславши запитання на пошту [email protected].

 

Контакти

  • ХНУ ім. В. К. Каразіна
  • [email protected]
  • +38 (057) 707-55-00
  • http://www.univer.kharkov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.