bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посланці толерантності ПРООН презентували результати комунікаційної кампанії “Віднайти Повагу”
23.03.2018

Міжнародний центр перспективних досліджень за підтримки Програми розвитку ООН в Україні рік тому ініціював комунікаційну кампанію з підтримки толерантності і взаєморозуміння в суспільстві “Віднайти Повагу”. Головна мета проекту полягала у зменшення поляризації суспільних настроїв та посилення діалогу серед різних соціальних груп. В рамках проекту було обрано Посланців з толерантності ПРООН в Україні для просування цінностей толерантності та взаєморозуміння, а саме: письменник Любко Дереш, музикант, екоактивіст Павло Вишебаба,  Народна артистка України Наталія Сумська, співачка Katya Chilly, журналіст Андрій Куликов, письменниця Лариса Денисенко, художниця Алевтина Кахідзе, філософ Михайло Мінаков, правозахисник Євген Захаров, історик Гульнара Абдулаєва, телеведучий Слава Варда, письменниця Мар’яна Савка. 

ALX06098

Зокрема, у формі креативного інтерв’ю Ніл Вокер – Координатор системи ООН в Україні та Вадим Черниш – Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб визначили необхідність діалогу в суспільстві, оскільки саме такий базис і є необхідним, враховуючи українські реалії.

ALX06702 (1)Головним будівничим матеріалом для побудови толерантного суспільства – довіра, вважають експерт МЦПД Микола Капітоненко та головний радник МЦПД Василь Філіпчук. У свою чергу Ігор Козловський відзначив, що головною є любов. “Все починається з любові, і дуже часто всі проблеми від того, що люди не вміють любити”, – говорить вчений-релігієзнавець. Також Микола Капітоненко зауважив, що сприйняття різноманіття та повага до кожного є ознаками саме успішного суспільства.

ALX06465
Надзвичайно цікавою була панель з Посланцями та Посланницями, модераторами якої виступили Павло Вишебаба та Любко Дереш. Письменниця та правозахисниця Лариса Денисенко наголосила, що першим кроком є визначення власної латентної нетолерантності. Художниця Алевтина Кахідзе поділилася досвідом спілкування з людьми під час поїздок на Схід. Творча частина була представлена читаннями поезії Народної артистки України Наталії Сумської та виступом співачки Kаті Чілі (Katya Chilly).

ALX06609

 

ALX07073

Також були нагороджені переможці конкурсу творчих робіт задля популяризації ідей толерантності серед студентів та digital-фахівців.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.