bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному жінкам розповіли, як вони можуть впливати на рішення місцевої влади
16.02.2018

15 лютого у Рівному учасниці тренінгу «Механізми жіночої участі у місцевому самоврядуванні», що відбувся в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей» дізналися про різні методи впливу на прийняття рішень.

Тренером виступив Володимир Зиль - експерт з адвокації, керівник проектів та програм, голова громадської організації “Центр суспільних дій “CIVITAS”

- Механізми формування та використання місцевих бюджетів регулюється Бюджетним кодексом (ст. 75-80), Законом «Про Державний бюджет» на відповідний рік та іншими нормативно-правовими й законодавчими актами України.Бюджетний кодекс (ст. 19) визначає чотири стадії бюджетного процесу: складання проектів бюджету, розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети, виконання бюджету, в тому числі у разі необхідності внесення змін до закону про Державний бюджет України, рішення про місцеві бюджети, а також підготовка та розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення щодо нього, - розповів Володимир Зиль.

Упродовж тренінгу Володимир Зиль розповів про основні принципи залучення громади, способи визначення проблем та пріоритетів, а також методи активізації громади для вирішення проблем міста.

Існує кілька рівнів громадської активності, серед яких: самомобілізація, контроль за прийняттям рішень, функціональна участь, участь за стимули, участь шляхом консультування, участь шляхом надання інформації, поінформованість, пасивність.

Упродовж тренінгу учасниці навчилися аналізувати та отримали інструменти визначення активних людей у громаді та подальші кроки для впливу на прийняття важливих рішень.

А також ознайомилися із методологією моніторингу та оцінки органів місцевого самоврядування «Прозорі Ради» (ГО «Центр політичних студій та аналітики «ЕЙДОС»).

Довідка: Організатор тренінгу - ГО ”Єдність”. Партнер проекту – Громадська організація ” Спілка жінок Куликівщини”. Медіа-партнер проекту: інформаційний портал krapka.rv.ua та інформаційно-розважальний портал charivne.info. Тренінг був проведений в межах проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

 

Контакти

  • ГО ”Єдність”
  • [email protected]
  • 0930044604
  • 0974053395
  • 0668255175
  • http://ngo-ednist.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.