bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному ГО «Єдність» реалізовувала проект з гендерної рівності
20.06.2017

З 1 лютого 2017 р. громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» реалізовувався Проект «Становлення гендерної рівності у суспільстві», що впроваджувався за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництво в Україні. 

Термін дії проекту добігає кінця, а тому саме час підбити підсумки нашої з Вами праці.

Мета, що ставилась перед нами: протягом 5 місяців на території Рівненської  та Чернігівської областей значною мірою підвищити рівень обізнаності населення в питаннях гендерної рівності у всіх сферах суспільного життя та шляхів її досягнення.

Основним партнером в реалізації проекту була  Громадська організація «Спілка жінок Куликівщини» (смт.Куликівка, Чернігівська область).

Дії за проектом та його результати:

- у березні 2017 року відбулося проведення двох тренінгів у Рівненській та Чернігівській областях на тему  «Роль громадських об’єднань у становленні гендерної рівності в різних сферах суспільного життя».

У тренінгах взяли участь 44 учасники, з них: 6 – представники освіти, 14 – представники громадських організацій, 4 – представники науки, 20 – представники громадськості.  Чоловіків: 7. Жінок: 37.

Результати:  учасники тренінгів здобули нові знання, вміння та навички з питань гендеру, гендерної компетентності, гендерної толерантності та гендерної політики, ролі громадськості у становленні гендерної рівності у всіх сферах суспільного життя. 

У квітні 2017 року відбулося проведення двох тренінгів у Рівненській та Чернігівській областях на тему  «Запобігання та протидія проявам гендерного насильства».

У тренінгах взяли участь 41 учасник  і учасниць, з них: 9 – представники освіти, 3 – представники громадських організацій, 5 – представники органів влади, 4 – представники науки, 20 – представники громадськості.   Чоловіків: 6. Жінок: 35.

Результати:  учасники тренінгів здобули нові знання, вміння та навички з питань гендерного насильства, витоками гендерного насильства, соціальними та культурними факторами, які ведуть до гендерного насильства. Традиційно була запропонована робота у групах та мозковий штурм;  

- у квітні -  травні 2017 року були проведені два тренінги у Рівненській та Чернігівській областях на тему  «Досягнення гендерної рівності в сфері зайнятості».

У тренінгах взяли участь 40 учасників, з них: 2 – представники освіти, 11 – представники громадських організацій, 7 – представники органів влади, 20 – представники громадськості. Чоловіків: 6. Жінок: 34.

Результати:  учасники тренінгів здобули нові знання, вміння та навички з питань гендерної рівності на робочому місці, з трудовими правами жінок, з методами компетенцій і формування навичок поведінки на ринку праці, з міжнародними стандартами рівності у сфері праці та мали змогу дізнатись як попередити, протидіяти, захищатися від дискримінації за ознакою статі;

- у травні 2017 року ГО «Єдність» було проведено Інтернет-акцію (онлайн-захід «Гендер-челендж») для поширення ідей проекту, відгуків учасників проекту, результатів заходів проекту  з метою охоплення більшої цільової аудиторії.  Інтернет акція проходила на сторінках ГО «Єдність» у соціальних мережах.

Результати: учасники челенджу виклали в соціальних мережах свої відгуки про тренінги + хештег #гендернарівність. Таким чином відбувся «Зворотній зв’язок» з учасниками проекту.

Кількість охоплених користувачів соціальних мереж: 1222 (дані взяті з 2-х соціальних мереж).

Захід привернув увагу громадськості до гендерних проблем в суспільстві. Дана діяльність  дала змогу збільшити вплив проекту на інші соціальні групи населення (відмінні від груп залучених у тренінги).

29 травня 2017 року у місті Рівне був проведений круглий стіл на тему «Шляхи співпраці заради забезпечення гендерної рівності у суспільстві». У заході взяли участь представники громадських об’єднань, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськості, ЗМІ.

Результати:  відбувся розгляд та аналіз результатів проекту «Становлення гендерної рівності у суспільстві». Учасники круглого столу обговорили питання дотримання принципів гендерної рівності, формування регіональної гендерної політики з урахуванням концепції Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року та сформували висновки щодо подальшої співпраці заради становлення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя.

За результатами проведення круглого столу учасниками була підписана резолюція щодо подальшої співпраці заради становлення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя.

Наша організація висловлює щиру вдячність за надану можливість реалізації даного проекту, а також дякує усім хто взяв участь у проектних заходах, і тим самим зробив свій внесок у розвиток гендерної рівності в українському суспільстві.

Контакти

  • (0362) 28-24-83
  • (093) 004-46-04
  • (097) 405-33-95, (066) 825-51 75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.