bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Тернополі презентували Індекс публічності місцевого самоврядування-2014
13.11.2014

11 листопада2014 року в приміщенні Тернопільського прес-клубу відбулася презентація результатів всеукраїнського вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування-2014.

Результати всеукраїнського вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування-2014 були представлені головою Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігорем Проциком.

За результатами дослідження Індексу публічності місцевого самоврядування, найпублічнішою міською радою в Україні визнано Івано-Франківську міську раду (67%), а Тернопільська міська рада зайняла 13 місце серед 24 міських рад обласних центрів із рівнем публічності у 46%, що за інтервальною шкалою методології означає низький рівень публічності.

У всеукраїнському вимірюванні Індексу публічності місцевого самоврядування-2014 на предмет відкритості, прозорості та підзвітності досліджувались 24 міські ради обласних центрів. Відповідно до запропонованої методології, об’єктами дослідження були діяльність міського голови, виконавчих органів та депутатського корпусу. Індекс публічності місцевого самоврядування  вимірювався за 3 принципами (прозорість, відкритість та підзвітність), 13 параметрами та 23 індикаторами, а сумарні показники ґрунтувались на відповідях на 207 оперативних питань.

Основними інструментами вимірювання було подання та опрацювання відповідей на запити на отримання публічної інформації, аналізу контенту офіційних веб-сайтів та друкованих видань муніципалітетів, моніторингових візитів в муніципалітети, проведення експериментів і безпосереднього спостереження за роботою органів та посадових осіб місцевого самоврядування, аналізу нормативно-правових актів місцевого самоврядування.

В ході вимірювання учасниками було подано в різній формі більше 700 запитів на отримання публічної інформації і здійснено близько 400 моніторингових візитів.

Довідково:
Порівняльне дослідження здійснювалося незалежними експертами Мережі партнерів з вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування, яка ініційована Львівською командою Громадянської мережі ОПОРА за підтримки Європейського союзу. В Тернопільській області партнерською організацією виступила ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування». Дослідження охопило усі обласні центри України. З результатами проекту за минулий рік можна ознайомитися на веб-сторінці http://publicityindex.org

Контакти

  • http://publicityindex.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.