bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Донецьку міську раду подали до Євросуду
23.04.2014

На міську раду Донецька подали скаргу до Європейського суду з прав людини. Причиною скарги стало приховування міською радою Генерального плану одного з найбільших міст України. Скаргу надіслав Східноукраїнський центр громадських ініціатив.

Інформаційний запит на доступ до графічної складової Генплану міста громадська організація направила до міськради ще у 2009 році, здійснюючи моніторингдоступності для громадян основних містобудівних документів. Тоді міська рада відмовилася надіслати запитувані частини документа громадським активістам для ознайомлення. Натомість чиновники надали відповідь не по суті запиту.

Відмову в доступі до публічної інформації громадські активісти оскаржили в українському суді. Але держані органи правосуддя підтримали позицію міської ради і вирішили, що доступ до головного містобудівного документа повинно мати лише обмежене коло працівників міської ради.

«Ми вже неодноразово переконувалися, що в українських судах відстояти справедливість практично неможливо. Донецька міська рада - це п’ятий орган місцевого самоврядування, на який ми подаємо скаргу до Європейського суду з прав людини через приховування містобудівної документації. Скарги реєструються Євросудом і очікують свого розгляду. Сподіваємося, що хоча б з допомогою цієї поважної європейської інституції нам вдасться відкрити для донеччан важливий містобудівний документ»,- коментує ситуацію юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадим Сабінін.

З відповідями міської ради у справі щодо оприлюднення Генерального плану Донецька можна ознайомитися тут.

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження та в рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії..

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 0642 49 13 74

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • тел. 0642 49 13 74
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.