bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Визначено переможців конкурсу “Міліція під контролем”
01.04.2014

Пережиті всіма нами події останніх чотирьох місяців в України відтягнули процес визначення переможців, однак Асоціація УМДПЛ дякує усім учасникам конкурсу та вітає переможців. Усі вони долучились до того, щоб зміни в країні все-таки настали.

Метою конкурсу було привернення уваги до проблеми дотримання прав людини з боку міліції. Тепер, коли громадянське суспільство довело, що вміє перемагати, треба не забути про ці проблеми і спільно працювати над тим, щоб система правоохоронних органів змінилась докорінно – ще прискіпливіше контролювати і ще наполегливіше відстоювати справедливість.

Нагадаємо, що на відміну від попередніх років, надіслані до участі в конкурсі матеріали спершу оцінювали користувачі Facebook. А вже серед реред робіт, що набрали найбільшу кількість вподобань (лайків), журі обрало переможців у трьох категоріях. Отже ними стали:

 

В категорії “Публіцистичні матеріали”

І місце - Тарас Зозулінський, Львів, «Збройні барони львівської міліції»

ІІ місце розділили:

Мая Голуб, Луцьк, «Міліція бере з волинян гроші за безкоштовну довідку»

Ольга Веснянка, Київ, «Діти у конфлікті з законом – злочинці назавжди?»

ІІІ місце розділили:

Леніна Бичковська, Житомир, «Несколько суток меня били толстенными книжками по голове и требовали признаться в убийстве собственной жены»

Тарас Зозулінський, Львів, «Мiлiцейськi посередники: як держпідприємство заробляє на “безкоштовних” довідках»

 

Категорія “Фото”

І місце розділили:

Катерина Аврамчук, Київ, «Міцна чоловіча дружба»

Сергій Перникоза, Київ, «А скільки у вас з собою бабок»

ІІ місце розділили:

Олеся Брязгунова, Київ, «Рівняння наліво!»

Андрій Лохматов, Миколаїв, «Наша служба и опасна и трудна»

ІІІ місце розділили:

Андрій Лохматов, Миколаїв, «Солнечный патруль»

Тетяна Печончик, Київ, «Чекаючи на гей-прайд»

 

Категорія “Відео”

І місце - Андрій Лохматов, Миколаїв, «Миколаївська міліція затримує за неохайний вигляд»

ІІ місце - Андрій Лохматов, Миколаїв, «В холодний вечір алкоголем зігріваються мєнти»

ІІІ місце - Юлія Дуб,Ужгород, «Їдуть до станції ”Беззаконня»

 

Всі роботи можна побачити на сторінці конкурсу в соціальній мережі Facebook: фото та відео.

До складу журі цього року входили: Олександр Банчук, експерт Центру політико-правових реформ, Роман Романов, директор ініціативи “Права людини і правосуддя” Міжнародного фонду “Відродження”, Петро Грибан, заступник керівника департаменту – завідувач відділу Департаменту з питань реалізації НПМ Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини,  Ольга Веснянка, журналістка, правозахисна активістка, незалежна тренерка і Вадим Пивоваров, виконавчий директор Асоціації УМДПЛ.

«Висвітлюючи роботу працівників міліції, інколи навіть у дещо жартівливий спосіб, ми сподівалися поступово відновити до них довіру у простих громадян, а також прагнули, щоб правоохоронці, усвідомивши силу громадського контролю, більше дотримувалися норм законодавства. Але жахливі події, які переживала вся Україна, починаючи з листопада 2013 року, відкрили реальне обличчя правоохоронної системи - вона вже віджила себе і потребує невідкладного реформування. Учасники фіксували різні аспекти діяльності міліції – як позитивні, так і негативні. Звичайно, на фоні грубих порушень прав людини зі сторони міліції та застосування фізичної сили до мирних громадян, конкурс здається трохи дивним. Однак, він проходив у мирний для України час, тому логічним його завершенням стало оцінювання робіт та визначення переможців. Сподіваємося, що проведення реформи ОВС виведе правоохоронців на значно вищий рівень виконання своїх службових обов’язків. Над цим питанням ми зараз активно працюємо», – коментує результати конкурсу виконавчий директор Асоціації УМДПЛ Вадим Пивоваров.

Усі переможці будуть нагороджені цінними подарунками.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.