bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перспективи розвитку діяльності органів самоорганізації населення на Волині
03.02.2014

29 січня 2014 року у коворкінг-центрі «Репортер» було підведено підсумки діяльності за проектом, що реалізовувала  Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Робота за проектом «Створення умов для нового якісного рівня розвитку органів самоорганізації населення у м. Луцьку» сприяла розвитку та ефективному функціонуванню органів самоорганізації населення. До реалізації ініціативи наявна ситуація у місті була така: зареєстровано декілька будинкових комітетів, які фактично підміняли функції ОСББ – збирали кошти і замовляли послуги. Ні квартальних, ні вуличних комітетів взагалі не було.

На сьогодні можемо уже пишатися певними результатами. Нами розроблено та пролобійовано прийняття Програми сприяння діяльності та розвитку органів самоорганізації населення міста Луцька на 2013 – 2016рр. Проміжок часу між розробкою та прийняттям програми на черговій сесії Луцької міської ради був довгим і непростим. Зареєстровано перший квартальний комітет «Малоомелянівський». Проте і це вдалось не одразу і не «без бою». Але головне – це результат і бажання самих мешканців створювати комфортні умови для життя на своїй території. Є результати роботи Ресурсного центру для ОСН, які виходять за межі міста. Через консультаційну роботу спеціалістів квартальні комітети створено у м. Ківерці та Рожище, у останньому місті крім того, прийнято Програму сприяння діяльності органів самоорганізації населення з сумою фінансування 560 тис. грн.

Ми активно проводимо просвітницьку кампанію серед представників органів місцевого самоврядування, депутатів і громадськості. Розповідаємо про ОСН і користь, яку може приносити їх робота та, найголовніше, які можливості відкривають ці представницькі органи у створенні комфортних умов проживання на певній території. У цій діяльності нам активно допомагає незмінний партнер – центри зайнятості. Саме завдяки співпраці із службою ми маємо можливість проводити безперервну інформаційну роботу щодо можливостей створення та переваг діяльності ОСН серед безробітних м. Луцька.

Крім того, на рівні міста забираємо протистояння ОСББ та ОСН. Саме ОСББ є прихильниками створення вуличних і квартальних комітетів у місті і всіляко цій роботі сприяють.

Наразі працюємо над створенням мережі соціальних партнерів для ОСН.  У всьому притримуємось принципу територіальності, адже працівники соціальних установ, які фінансуються державою, діють саме за цим принципом. На нашу думку, соціальне партнерство є важливим напрямом ефективного вирішення проблемних питань громади, яке дозволяє об’єднувати ресурси та зусилля різних сторін для досягнення спільних результатів та позитивних змін. 

Підводячи підсумок річної діяльності, варто зазначити: перші впевнені кроки ми робимо уже, та важка і кропітка робота іще попереду. Проте головне те, що ми бачимо ціль і уже знайшли чимало прихильників. Впевнені, що найближчим часом матимемо змогу говорити про не менш важливі та впевнені кроки на шляху до розвитку діяльності ОСН у м. Луцьку та Волинській області.

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.