bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

IREX запрошує до співпраці в межах програми «Український фонд швидкого реагування»
07.05.2024

РОЗДІЛ I: ОПИС ГРАНТОВОЇ МОЖЛИВОСТІ

1. ОПИС ПРОГРАМИ «УКРАЇНСЬКИЙ ФОНД ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ»

Програму «Український фонд швидкого реагування» (URRF) впроваджує Міжнародна рада досліджень і обмінів (IREX) у відповідь на вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. Програма розроблена для вирішення нагальних критичних потреб та підвищення стійкості українського Уряду, громадянського суспільства, цивільного населення та ветеранів.

Правила Уряду США:  

Department of State Standard Terms and Conditions and CFR 200 Застосовуються розділи A–E Уніфікованих адміністративних вимог

2. ІНФОРМАЦІЯ ПРО ГРАНТ

Залежно від наявності коштів, IREX планує надати грантову підтримку 1-3 громадським організаціям. Очікувана тривалість імплементації проєктів — 15 липня 2024 року –
27 квітня 2025 року. Програма «Український фонд швидкого реагування» IREX залишає за собою право фінансувати будь-яку або жодну з поданих заявок.

Завдяки цьому конкурсу грантоотримувачі, якщо їх буде відібрано, отримають фінансування для реалізації своїх проєктів, спрямованих на підвищення стійкості та надання допомоги ветеранам, через проведення навчання з протезування та реабілітації для українських медичних фахівців, які забезпечують до- та післяпротезну реабілітацію. Обсяг виділеного фінансування та терміни реалізації значною мірою залежатимуть від особливостей затверджених проєктів.

Усі запропоновані проєкти ПОВИННІ відповідати головній меті Програми – підвищити стійкість України або задовільнити нагальні потреби, які виникла в результаті російського вторгнення в Україну. Щоб бути обраним відбірковою комісією Фонду, запропонований проєкт ПОВИНЕН мати прямий зв’язок з обставинами, які викликані війною. Запропоновані заходи в межах проєкту повинні бути змістовними та чітко вимірюваними.

Заяви, пов’язані із забезпеченням медикаментами та спеціальним медичним обладнанням, продуктами харчування, гуманітарною допомогою, товарами одноразового використання, забезпеченням Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та інших військових структур і установ, науковими дослідженнями, діяльністю за межами України, індивідуальними стипендіями, організаціями, афілійованими з виборними посадовими особами, політичними партіями чи релігійними групами, НЕ БУДУТЬ РОЗГЛЯДАТИСЬ.

Заявки на розгляд можуть подаватись як однією організацією, так і консорціумом організацій. IREX буде залучений до кожного етапу реалізації грантового проєкту.

3. ЦІЛЬ ГРАНТОВОЇ ПІДТРИМКИ ТА ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

Досвідчені неурядові організації в Україні можуть найкраще розробити та впровадити заходи, які б задовільнили потреби медичих фахівців у підвищенні їх кваліфікації, вивченні передових технологій та опануванні інноваційних методів у сфері протезування та реабілітації. Все це дозволить покращити рівень надання послуг українцям та українкам, в тому числі і ветеранам, які отримали травми внаслідок воєнних дій, що пришвидшить процес їхнього одужання та відновлення.

Проєкти повинні відповідати активності URRF «Вдосконалення системи протезування ветеранів/ветеранок та цивільних осіб, які втратили кінцівки внаслідок війни», їх реабілітації та інтеграції, що є частиною завдання «Швидкі, гнучкі засоби допомоги цивільним особам та організаціям громадянського суспільства задля уникнення найгірших наслідків бойових дій».

Очікується, що обрана НУО/консорціум НУО організує:

Компонент протезування

  • Тренінг для тренерів (ТоТ) серед українських протезистів[1] та сформує базу зі щонайменше 5 тренерів з протезування верхніх кінцівок та щонайменше 5 тренерів з протезування нижніх кінцівок 
  • Комплексне навчання для щонайменше 50 унікальних протезистів зі щонайменше 10 областей України, яке проведуть навчені в рамках ТоТ тренери[2]. Навчання повинно проводитись на базі повністю обладнаного медичного закладу. Навчальна програма повинна містити як теорію, так і практичні аспекти протезування нижніх та верхніх кінцівок. 

Реабілітаційний компонент

Комплексні навчання, які включають теоритичні та практичні модулі, на базі повністю обладнаного медичного закладу для щонайменше:

  • 50 фізичних терапевтів зі щонайменше 10 областей України. 
  • 20 ерготепапевтів зі щонайменше 10 областей України.
  • 15 логопедів зі щонайменше 10 областей України.
  • 40 психіатрів/психологів зі щонайменше 10 областей України. 

ТоТ для протезистів та навчання з реабілітаційного компонента може організовуватись з залученням сертифікованих іноземних[3] обо українських фахівців. Навчання може проводитись в одній або декількох областях України.

Проєктні пропозиції та бюджет проєкту необхідно подавати, враховуючи усі вищеперелічені показники.

Спеціальні примітки

*Участь у тренінгу для тренерів можуть брати лише учасники, які мають щонайменше 1 рік практичного досвіду роботи протезистом.

*Тренери мають можливість працювати як індивідуально, так і в групах до трьох осіб.

IREX не покриває гонорар для міжнародних тренерів.

Міжнародним тренерам оплачується вартість квитків з/до України, проживання та харчування під час проведення навчання.

Забороняється залучення до проведення навчань фахівців зі США.

4. ГРАФІК ВПРОВАДЖЕННЯ ТА РОЗМІР ГРАНТУ

Очікувана тривалість грантової підтримки IREX та період виконання проєктів – з 15 липня 2024 року до 27 квітня 2025 року, або коротший, залежно від потреб проєкту. Графік впровадження проєктів може змінюватися, залежно від потреб URRF та наявності фінансування. Обсяг виділеного фінансування та терміни реалізації значною мірою залежатимуть від особливостей затверджених проєктів.

Візьміть до уваги, що цей Запит на отримання заявок на грантову підтримку не зобов’язує IREX приймати будь-яку грантову заявку чи укладати грантову угоду; IREX не несе відповідальності за будь-які витрати заявника, пов’язані з підготовкою та поданням грантової заявки, незалежно від результатів відбору заявок. IREX залишає за собою право профінансувати будь-який проєкт або не надавати грантової підтримки жодній з отриманих заявок. Крім того, IREX залишає за собою право взагалі не надавати грантову підтримку за результатами поданих заявок на цей конкурс.

 

РОЗДІЛ II: ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВИМОГИ ДО ЗАЯВОК ТА КРИТЕРІЇ ПРИЙНЯТНОСТІ

1. КРИТЕРІЇ ПРИЙНЯТНОСТІ ЗАЯВНИКА

  • Громадська організація повинна здійснювати свою діяльність в Україні.
  • Фінансування надаватиметься лише українським громадським організаціям, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність, відповідно до законодавства України.
  • Громадська організація повинна мати статус неприбутковості.
  • Громадська організація повинна офіційно співпрацювати з органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування чи медичним закладом в рамках заявленого проєкту. Це має бути підтверджено відповідними документами: листом підтримки / меморандумом про взаєморозуміння / угодою про співпрацю щодо проєкту, поданого в рамках цього конкурсу, з медичним закладом (закладами), на базі якого (яких) буде проходити навчання.
  • Громадська організація та її члени не можуть представляти або бути пов’язаними з будь-якою політичною партією, або з призначеними чи обраними посадовими особами органів влади.
  • Громадські організації, зареєстровані у США або інших третіх країнах, не мають права подавати заявки.
  • Заявки на отримання грантової підтримки повинні відповідати цілям та принципам Програми.
  • Заявки на отримання грантової підтримки повинні містити очікувані результати проєкту, які відповідають цілі Програми «Швидкі, гнучкі засоби допомоги цивільним особам і організаціям громадянського суспільства з метою уникнення найгірших наслідків бойових дій».
  • Заявник не є організацією, якій заборонено приймати участь у конкурсі.
  • Заявки на отримання грантової підтримки повинні бути подані українською або англійською мовами.
  • Тривалість проєкту не може перевищувати строки, зазначені в цьому Запиті на отримання заявок на грантову підтримку.
  • Заявник має або бажає зареєструватися для отримання унікального ідентифікатора суб’єкта (UEI).

2. ВИМОГИ ДО СПІВФІНАНСУВАННЯ

Співфінансування не передбачене.

3. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

Заявник/заявка повинні відповідати наступним вимогам:

  • мати позитивний досвід роботи, в тому числі досвід співпраці з міжнародними донорськими організаціями;
  • мати підтверджений досвід проведення навчання для медичних фахівців у сфері протезування та реабілітації;
  • мати чітке бачення реалізації проєкту та бути орієнтованими на стійкі та довгострокові результати;
  • мати сформовану команду, яка втілюватиме проєкт;
  • вміти працювати з дотриманням чітких часових рамок;
  • надати всі необхідні документи для участі у конкурсі (перелік документів див. у Додатку 1);
  • надати лист підтримки/ Меморандум про взаєморозуміння/ угоду про співпрацю щодо проєкту, поданого на цей конкурс, з медичним закладом (закладами) на базі якого (яких) буде проводитись навчання. 

4. ВИМОГИ ДО БЮДЖЕТУ

  • Кошти гранту, надані згідно з умовами цього Запиту на отримання заявок, не повинні використовуватися для закупівлі товарів або послуг у постачальників, які можуть бути визначені в зведеному списку USG субпідрядників, які є у списку заборонених http://www.sam.gov/ або будь-яких «watch lists».
  • Будь-які закупівлі або дії, які не є необхідними для успішного завершення діяльності за проєктом, включно з будь-якими витратами на офіс грантоотримувача, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією запропонованого проєкту.
  • Попередні зобов’язання та/або заборгованість.
  • Штрафи та/або пені.
  • Азартні ігри.
  • Інші витрати неприпустимі, як зазначено у 2 CFR 200 Підрозділ E «Принципи витрат».
  • Зауважте, що отримувачі коштів повинні дотримуватися кількох вимог щодо управління грантами та звітності, таких як дотримання IREX та політики фінансування, документування та надання доказів діяльності проєкту, а також регулярне вимірювання та звітність щодо реалізації проєкту та його результатів. IREX рекомендує заявникам враховувати час і ресурси, необхідні для виконання цих вимог при розробці своєї проектної діяльності та бюджетів.
  • Видатки, які прямо чи опосередковано спрямовуються на допомогу Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони Збройних Сил України та іншим Силам оборони.

У бюджет можна включати такі категорії витрат, але не обмежуватися ними: 

  • Друк і публікація: навчальні/рекламні матеріали (друкована або записана інформація, яку ви плануєте використовувати в навчальній програмі), флаєри, банери тощо, включаючи плату за розробку дизайну. 
  • Офісне приладдя.
  • Невеликий інвентар (до 500 доларів США) Обладнання: заявник може запросити обладнання, яке входить до бюджету Конкурсу малих грантів, яке виправдано діяльністю та є стійким.
  • Адміністративні витрати (не більше 10% бюджету).
  • Гонорари консультантів.
  • Витрати на проїзд по країні.
  • Програми, призначені для зростання або інституційного розвитку організації.
  • Інші витрати, пов’язані з проєктом.
  • Засоби індивідуального захисту від COVID-19».
  •  Банківські збори (включаючи відкриття та закриття спеціального рахунку/субрахунку та всі банківські комісії, пов’язані з проектом) (для громадських організацій або медіа-організацій).

Витрати, які НЕ ПОКРИВАЮТЬСЯ:

  • Закупівля та встановлення індивідуальних протезів.
  •  Реабілітаційне або інше специфічне медичне обладнання.
  • Медикаменти. 
  • Продукти харчування, гуманітарна допомога, товари одноразового використання.
  • Витрати на підключення до мережі Інтернет.
  • Витрати на технічне обслуговування та ремонт.
  • Благодійність або підтримка політичних партій.
  • Лобістська підтримка релігійної діяльності.
  • Кредити.
  • Алкогольні напої.
  • Будь-які витрати, підтримані заявниками до та після впровадження проєкту.
  • Великі предмети довговічного обладнання або будівельні програми.
  • Організації, які належать до виборних посадових осіб, політичних партій або релігійних груп.
  • Політична або партійна діяльність.
  • Діяльність, що відбувається за межами України.
  • Наукові дослідження.
  • Купівля або оренда землі та/або будівель.
  • Венчурний капітал, одержання прибутку або стягнення плати за участь у проекті.
  • Індивідуальні стипендії.
  • Подарунки чи призи.

* Усі товари, необхідні в рамках проєкту, мають бути обґрунтовані діяльністю за проєктом. Якщо запитуваний товар викликає сумніви, зв’яжіться з Фондом. Програма Фонду має право переглядати запитувані товари/послуги, перевіряти якість та відхиляти/схвалювати товари чи послуги.

Усі товари та послуги мають бути розраховані/бюджетовані та закуплені з ПДВ 0%. Детальніше про це буде повідомлено відібраним претендентам на реалізацію проєктів.

 

РОЗДІЛ III: ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ТА ПОДАННЯ ЗАЯВОК

1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОДАННЯ ЗАЯВОК

Задля розгляду Вашої заявки на фінансування, будь ласка, надайте проєктну пропозицію та бюджет у запропонованому нижче по тексту шаблоні, а також лист підтримки / Меморандум про взаєморозуміння / Угоду про співпрацю щодо проєкту, поданого в рамках цього конкурсу, тощо, з медичним закладом (закладами), на базі якого (яких) проходитиме навчання.

Одна організація або консорціум організацій може подати на розгляд максимум одну заявку на грантову підтримку.

Заявка на грантову підтримку та бюджет повинні бути надіслані на електронну пошту [email protected] з темою листа «Грант Українського фонду швидкого реагування - Навчання медичних фахівців». Ви повинні вказати правильну тему листа аби вашу заявку розглянули.

Заявки, подані з запізненням

Заявки, подані із запізненням, позначаються як «пізні» та не підлягають розгляду. Однак, IREX залишає за собою право приймати та включати у процес розгляду та відбору заявки, що надійшли із запізненням, якщо це буде в інтересах IREX, і якщо заявки, отримані  у визначений термін, не були вчасно відкриті та розглянуті. Неповні заявки або заявки, подані із запізненням, не підлягають розгляду.

ЗАВАНТАЖИТИ ШАБЛОНИ МОЖНА ТУТ

Будь ласка, зверніть увагу, що IREX наполегливо рекомендує зацікавленим організаціям уважно ознайомитися з усіма інструкціями та рекомендаціями в цьому документі.

Витрати на оформлення та подання заявки, здійснені до дня надання гранту, вважаються недопустимими і не відшкодовуються.

2. ПИТАННЯ ТА ТЕХНІЧНІ ПРОБЛЕМИ

Будь-які питання, які стосуються технічних проблем, приймаються на електронну адресу: [email protected] з зазначенням теми листа «Грант Українського фонду швидкого реагування – Навчання медичних фахівців» не пізніше 22 травня 2024 року.  Зверніть увагу, що IREX не приймає жодних питань, що стосуються цього Запиту на отримання грантової підтримки, окрім, як щодо вирішення технічних проблем. Обов’язково необхідно вказувати тему листа.

 

РОЗДІЛ IV: ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОЗГЛЯД ЗАЯВКИ

1. ПРОЦЕС ОЦІНЮВАННЯ ЗАЯВОК

Заявки будуть оцінюватися згідно з критеріями, зазначеними нижче. 

Конкурсна комісія розглядатиме отримані проєктні заявки та бюджети. Кожен член комісії виставить бали обратим пропозиціям, які найкраще відповідають визначеним технічним критеріям:

Стійкість проєкту - 30 балів

Очікуваний вплив на бенефіціарів та охоплення цільової аудиторії – 20 балів

Досвід організації та композиція команди – 20 балів

Обґрунтованість бюджету – 30 балів

Максимальна кількість балів - 100.

Лише ті заявки, які будуть відібрані на основі технічних характеристик, будуть запрошені до участі у процесі перемовин. Вибір заявки за результатами обговорення конкурсної комісії не гарантує надання гранту від IREX. Відібрані заявники отримають електронного листа з детальною інформацією.

 

РОЗДІЛ V: ІНФОРМАЦІЯ ПРО ГРАНТ ТА ЙОГО АДМІНІСТРУВАННЯ

1. ІНФОРМУВАННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ВІДБОРУ ЗАЯВОК

Рекомендація або вибір заявки на грантову підтримку відповідно до встановлених процедур не гарантує надання гранту. Усі заявники повинні продемонструвати, що вони володіють або мають можливість отримати необхідну управлінську спроможність щодо застосування взаємно узгоджених методів звітування за надані кошти та інші активи.

Заявник, проєктна заявка якого була відібрана конкурсною комісією, отримає листа електронною поштою з пропозицією фінансування проєкту. Лист про грант буде адресовано контактній особі організації, яку зазначено в  проєктній заявці на грантову підтримку. IREX повідомить про процес відбору лише успішних заявників.

Після отримання листа з пропозицією про підтримання проєкту, відбудеться процес останочних перемовин, що передує підписанню грантової угоди.

IREX не зобов’язується надавати відгуки щодо будь-якої заявки чи організації, а також не гарантує вказувати причини будь-якого рішення, прийнятого на основі результатів процесу відбору.

2.ПРОЦЕДУРИ ЗВІТНОСТІ

Опис вимог щодо звітності буде включено до грантової угоди. Типи необхідних звітів разом із графіком звітності залежатимуть від типу гранту та тривалості проєкту. Форми для звітності будуть надані грантоотримувачу.

Звітність включатиме:

  • Програмні звіти, які мають надаватися IREX протягом строку реалізації проєкту згідно з робочим графіком, описаним в грантовій угоді. Ці звіти мають включати опис втілених активностей та їх результатів за звітний період; виклики та заходи, вжиті для їх подолання; заходи, заплановані на наступний період.
  • Підсумковий звіт, у якому має бути описано, як були досягнуті довгострокові та короткострокові цілі проєкту, результати проєкту, а також проблеми та їх вирішення під час впровадження проєкту.
  • Фінансові звіти можуть подаватися на основі певного типу гранту, який надається. Графік звітності залежатиме від типу гранту, тривалості проєкту та обсягу фінансування.

 

РОЗДІЛ VI: ІНШЕ

Опублікування цього Запиту на отримання заявок на грантову підтримку не є грантовим зобов’язанням з боку IREX, а також не зобов’язує програму «Український фонд швидкого реагування»/IREX, оплачувати витрати, понесені під час підготовки та подання грантових заявок.

IREX залишає за собою право профінансувати будь-яку або жодну з поданих заявок. Крім того, IREX залишає за собою право не надавати гранти за результатами цього Запиту.

Додаток 1 

СПИСОК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ  У РАЗІ ПОЗИТИВНОГО РІШЕННЯ ЩОДО НАДАННЯ ГРАНТУ 

У разі позитивного рішення про надання гранту з боку IREX,  для отримання гранту необхідно буде надати  IREX пакет наступних документів Повністю заповнена заявка на грантову підтримку відповідно до рекомендованого зразка; 

  • Бюджет запропонованого проєкту відповідно до рекомендованого зразка; 
  • Свідоцтво про державну реєстрацію ГО; 
  • Рішення про внесення ГО до Реєстру неприбуткових організацій та установ; 
  • Протокол ГО або Наказ про призначення директора або особи, яка уповноважена на підписання грантової угоди; 
  • Довідка про банківські реквізити ГО; 
  • Наказ або положення про облікову політику організації ГО (за наявності); 
  • Наказ або положення про здійснення закупівель товарів, робіт, послуг (за наявності); 
  • Статут ГО (Сканована версія); 
  • Лист підтримки / Меморандум або угода про співпрацю з медичним(и) закладом(ами) на базі якого будуть проводиться навчання лікарів; 
  • Перелік навчальних тем (в розрізі спеціальностей медичних фахівців); 
  • Резюме усіх членів проєктної команди та, за можливості, залучених тренерів. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.