bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс щодо надання послуг з відновлення доступу до основних медичних та психологічних сервісів
11.03.2024

Відкритий воєнний напад росії на Україну призвів до критичної необхідності реагування на нові виклики, пов’язані із руйнуванням медичних, психосоціальних закладів та сервісів, збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, відтоком медичного персоналу тощо.   Відповідно до повноважень, наданих Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за угодою 72012121CA00001Пакт оголошує конкурс на отримання субгрантів для підтримки впровадження Проєкту “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” (далі - Проєкт).  

Метою субгрантової програми є відбір неурядових організацій, які будуть виконувати програмні активності напряму “Відновлення доступу до медичних послуг” Проєкту у період з 1травня 2024 року по 30 вересня 2024 року. Впровадження цього напряму Проєкту дозволить відновити доступ до основних медичних та психосоціальних послуг в обраних громадах Кіровоградській та Сумській областей з метою зменшення рівня захворюваності та передчасної смертності через фактори, спричинені збройною агресією рф Проєкт розглядає заявки від зацікавлених неурядових організацій для відновлення медичних та психосоціальних послуг. 

Запровадження нового напряму діяльності Проєкту це, першочергово, розширення переліку активностей зі стабілізації та відновлення доступу постраждалого населення до медичних та психосоціальних послуг, що в результаті сприятиме зменшенню захворюваності та передчасній смертності. 

Проєкт сприятиме розвитку спроможностей неурядових організацій, діяльність яких спрямована на подолання наслідків збройної агресії рф у медичній та психосоціальній сферах постраждалих громад. Підтримка Проєкту також дозволить місцевим системам охорони здоров’я задовольнити потреби ВПО та інших незахищених верств населення, які потенційно стикаються з ускладненим доступом до медичної допомоги.  

У тісних консультаціях з USAID Проєкт буде узгоджувати свої активності з діяльністю інших донорів та партнерів з метою підтримки основних завдань Плану відновлення системи охорони здоров’я України та сприяння відродженню та відновленню України.  

Проєкт запропонує громадам комплексний підхід щодо стабілізації та підтримки безперервності медичних і психосоціальних послуг, а також сприятиме підготовці громад до повоєнного відновлення.  Грант у межах Проєкту спрямований на розвиток загального бачення Проєктом продовження відновлення доступу до медичних та психосоціальних послуг у громадах для захисту здоров’я та добробуту українців. 

Активності в межах цього грантового конкурсу будуть впроваджуватись у такихтериторіальних громадах: Новомиргородськата Новоукраїнська (Новоукраїнський район) - Кіровоградської області;Бочечківська (Конотопський район) і Липоводолинська (Роменський район) - Сумської області.  

Організація подає заявку на грантовий конкурс у розрахункумінімум на одну область, зобовязуючись при цьому виконувати умови гранту в усіх територіальних громадах цієї області. Діяльність Проєкту в рамках територіальних громад має узгоджуватись з динамікою ситуації щодо військових дій, а рішення щодо змін території діяльності, у зв’язку зі зміною статусу території, обов’язково погоджуватися з проєктною командою. Діяльність в районах, де ведуться активні бойові дії, рекомендується виконувати лише за умови дотримання вимог щодо безпеки персоналу та інфраструктури. Проєкт не працює на тимчасово окупованих територіях. 

Сума одного субгранту може складати в середньому 4 20000 гривень (чотири мільйони двісті тисяч) на одну область. Остаточна сума буде залежати від зобов’язань, які готова взяти на себе кожна організація стосовно кількості проведених заходів, кількості бенефіціарів, охоплених цими заходами.

Метою відкритого конкурсу є відбір неурядових організацій, які шляхом виконання програмних активностей напрямку “Відновлення доступу до медичних послуг” Проєкту  “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” (далі - Проєкт) будутьпокращувати доступ населення до медичних та психологічних послуг на рівні громад в Кіровоградській та Сумській областях задля зменшення рівня захворюваності та передчасної смертності через перервану доступність до медичних та психологічних послуг внаслідок збройної агресії рф. 

 

Дата оголошення: 11 березня, 2024 року 

Прийом запитань: за надходженням.

Надання відповідей на отримані запитання: протягом 1-2 робочих днів після отримання 

Установча консультація (1 консультація): 15 березня 2024 року о 12:00 за посиланням в Microsoft Teams.  

Кінцевий термін подання заявок: 05 квітня 2024 року, 18:00 за Київським часом.

Заявки мають бути подані шляхом надсилання їх у електронному вигляді на адресу [email protected] із темою повідомлення: «Заявка на субгрант за конкурсом RFA - 72012121CA00001-24-12 Назва організації». 

Очікувана дата початку впровадження субгрантових проєктів:1травня 2024 року.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.