bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для ГО на розробку і реалізацію проектів щодо справедливої трансформації вугільних громад
11.01.2024

Екодія оголошує конкурс для громадських організацій на закупівлю послуг з розробки та реалізації проєктів, які сприятимуть справедливій трансформації вугільних громад.

Попри повномасштабну війну продовжується робота над справедливою трансформацією вугільних громад. Проєкт плану відновлення включає розробку Концепції та Державної цільової програми справедливої трансформації монофункціональних міст України (в тому числі вугільних).

У той же час, представники вугільних громад України об’єдналися у робочу групу та сформували Концепцію щодо ролі справедливої трансформації у відновленні шахтарських громад України, а громадські організації сформували Позицію громадянського суспільства щодо справедливої трансформації шахтарських громад у повоєнному відновленні України.

Ми запрошуємо до співпраці громадські організації, зацікавлені у роботі з темою справедливої трансформації та енергетичного переходу. Ми оберемо 3 організації, які будуть впроваджувати трансформаційні проєкти у вугільних громадах* або проєкти, які сприятимуть справедливій трансформації, та комунікуватимуть результати своєї роботи.

* громади, де працюють вугледобувні підприємства; громади, де шахти планують закрити або вже закрили; громади, де розташовані об’єкти теплової генерації – ТЕС.

Що можуть включати проєкти:

  • • Дослідження та/або підготовка аналітичних матеріалів за напрямками, які стосуються справедливої трансформації;
  • • Технічне обгрунтування проєктів/реалізація проєктів, які сприятимуть справедливій трансформації громад;
  • • Обов’язковим є включення комунікаційної компоненти  інформування про результати роботи, процес реалізації проєкту та/або справедливу трансформацію загалом через медіа та/або інші комунікаційні канали;
  • • За результатами проєкту очікується напрацювання рекомендацій для національного рівня щодо справедливої трансформації, які будуть передані тим, хто приймає рішення.

Для ознайомлення з можливими напрямками роботи, будь ласка, перегляньте Позицію громадянського суспільства щодо справедливої трансформації шахтарських громад у повоєнному відновленні України.

Очікувані результати та продукти:

  1. Матеріали (аналітичні матеріали та/або публікації в медіа) на теми, що стосуються зеленого відновлення вугільних громад та справедливої трансформації та/або демонструють результати проєктів;
  2. Реалізація та/або підготовка до реалізації практичних проєктів;
  3. Напрацювання та донесення рекомендацій щодо справедливої трансформації до осіб, що приймають рішення на національному рівні.

Критерії для учасників тендеру:

  1. Офіційно зареєстровані (на території підконтрольній уряду України) на момент подачі заявки неприбуткові громадські організації.
  2. Наявність комунікаційного плану стосовно активностей, передбачених проєктом.
  3. Готовність брати участь у спільних зустрічах з учасниками проєкту та обмінюватись досвідом.

Кінцевий термін прийому заявок: заявки розглядаються в міру їх надходження. Конкурс завершиться, коли вичерпається кількість місць та доступна сума фінансування на дану діяльність, але не пізніше 30.04.2024.

Можлива сума фінансування: до 4 тис. євро в гривневому еквіваленті.

Термін реалізації: до 6 календарних місяців.

Щоб подати заявку на участь:

Для подання своєї пропозиції, заповніть, будь ласка, аплікаційну форму та бюджет проєкту, які знаходяться у додатках. Будь ласка надсилайте аплікаційну форму у форматі Word та бюджет у форматі Excel.

Аплікаційна форма (Docx)

Бюджет проєкту (Xlsx)

Тендерні пропозиції приймаються за адресою: [email protected].

Тема листа: “Конкурс проєктів – справедлива трансформація”.

Контакти для додаткової інформації:
Анастасія Бушовська[email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.