bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Добірка грантів для організацій громадянського суспільства
11.06.2018

ГУРТ підготував добірку грантів, які зможуть підсилити діяльність громадського сектору. Пропонуємо Вам ознайомитися з актуальними пропозиціями грантодавців для ОГС. Якщо Ви в пошуках фінансування для цікавого проекту - не оминайте увагою цю добірку.

Гранти на налагодження партнерства між ВПО, бізнесом, громадами та місцевою владою

Оголошено конкурс проектів серед громадських організацій, спрямованих на налагодження партнерства між ВПО, бізнесом, громадами та місцевою владою шляхом реалізації спільних ініціатив, спрямованих на вирішення важливих для громади соціальних, економічних, або ж екологічних проблем. Середній розмір гранту - 60 000 грн. Дедлайн - 15 червня 2018 року. 

Конкурс на фінансування проектів, спрямованих на налагодження співпраці поліції та громади

IREX запрошує до участі у конкурсі громадські організації, які виконуватимуть проекти з налагодження  співпраці поліції та громади у сферах попередження торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, або підвищення рівня безпеки у місті. Дедлайн - 17 червня 2018 року.

Конкурс грантів для ГО від Центру політико-правових реформ

Центр політико-правових реформ за сприяння Європейської Комісії у рамках проекту «Посилення ролі громадськості у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» повторно оголошує конкурс грантів «Посилення ролі громадськості у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади». Розмір гранту - до 300 000 грн. Дедлайн - 18 червня 2018 року.

Конкурс на отримання грантів на проведення Європейського тижня мобільності-2018

Асоціація велосипедистів Києва оголошує  Конкурс на отримання грантів на проведення Європейського тижня мобільності-2018. В конкурсі можуть брати участь об’єднані територіальні громади (ОТГ) або громадські організації, зареєстровані на території цих ОТГ. Дедлайн - 18 червня 2018 року.

Грант на безкоштовне навчання на Кіпрі

Американський університет в Гірне пропонує гранти на навчання для українців, які бажають отримати якісну вищу освіту за різними напрямками. Мова навчання – англійська. Дедлайн - 20 червня 2018 року.

Проект USAID оголошує конкурсний відбір міст-партнерів

Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID МЕР) проводить конкурсний відбір міст-партнерів для надання підтримки щодо розробки довгострокових планів розвитку теплових мереж та оптимізації системи централізованого теплопостачання (ТЦ). Дедлайн - 20 червня 2018 року.

Конкурс грантів на здійснення громадського моніторингу рішень ВККСУ, ВРП та висновків ГРД

Програма USAID «Нове правосуддя» оголошує конкурс для українських НУО на отримання гранту на здійснення громадського моніторингу рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя та висновків громадської ради доброчесності. Розмір гранту - до 400 000 грн. Дедлайн - 22 червня 2018 року.

Конкурс з визначення проектів у сфері молодіжної політики

Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської облдержадміністрації оголошує обласний щорічний конкурс з визначення проектів у сфері молодіжної політики. Дедлайн - 22 червня 2018 року.

Гранти Національного фонду підтримки демократії (NED)

Національний фонд підтримки демократії надає гранти громадським організаціям з усього світу. Середній розмір гранту - 50 000 доларів США для проектів тривалістю 1 рік. Дедлайн - 22 червня 2018 року.

Конкурс проектів «Зробимо Сихів Кращим» (Львів)

Громадська організація «Lviv Cultural Centre» спільно із ГО «Кращий Сихів» та за підтримки Київського Діалогу розпочинає проект «Аукціон проектів «Зробимо Сихів Кращим». Дедлайн - 22 червня 2018 року. 

Конкурс проектів «Міські Ґранти»

«Міські Ґранти» — програма підтримки прогресивних міських ініціатив. Програма «Міські Ґранти» створена для активізації та посилення ініціатив, громадських організацій і середовищ, які ставлять за мету втілювати практичні проекти, що покращують якість життя в місті, та залучати громаду до активної участі в процесах розвитку Івано-Франківська. Дедлайн - 23 червня 2018 року. 

Гранти для підтримки мікропідприємництва та самозайнятості (Луганська та Донецька області)

Норвезька рада у справах біженців спільно з Міністерством закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки мікро-підприємництва та самозайнятості у Луганській та Донецькій областях. Дедлайн - 24 червня 2018 року.

Гранти на підтримку проектів з протидії тютюнопалінню

Міжнародний союз боротьби з туберкульозом та захворюваннями легенів та Кампанія за свободу дітей від тютюну приймають заявки на 24-й раунд Блумберзької ініціативи, спрямованої на скорочення вживання тютюну. Пропозиції мають бути спрямовані на зміни у політиці щодо вживання тютюну, що матимуть наслідком скорочення тютюнопаління. Обсяг гранту - до 350 000 доларів/рік. Дедлайн - 25 червня 2018 року.

Мікро-гранти програми Ради Європи «DISCO»

У межах програми Ради Європи «DISCO» оголошено конкурс мікро-грантів на проекти, спрямовані на підтримку прав людини та демократії. Обсяг гранту - до 50 000 євро. Дедлайн - 25 червня 2018 року

Cтипендії для онлайн журналістів

Цифрові журналісти та студенти з усього світу можуть подавати заявки на стипендію. Дедлайн – 28 червня 2018 року.

Гранти для створення журналістських матеріалів про жінок

В епоху посиленої глобалізації необхідність різноманітного висвітлення гендерних тем є критичною для вільної та репрезентативної преси. Тому в межах програми Медіагранти для історій жінок The International Women’s Media Foundation надає гранти жінкам-журналісткам для висвітлення тем і проблем, які впливають на повсякденне життя дівчат та жінок по всьому світі. Дедлайн - 29 червня 2018 року.

 
Якщо ви маєте ідею проекту, що пов'язаний з антимілітаризмом, протидією торгівлі зброєю, формування  культури миру та ненасильства, запобігання конфліктам та війнам – то ця грантова можливість саме для вас. Maypole Fund надає фінансуванням жіночим організаціям, що діють у сфері окреслених проблем. Заповнені аплікаційні форми мають бути надіслані електронною поштою. Дедлайн – 30 червня 2018 року.
 
 
Німецький Бундестаґ спільно з Берлінським Вільним університетом, Гумбольдт Університетом м. Берлін та Технічним університетом Берліна запрошує в рамках Міжнародної парламентської стипендії на п’ять місяців до Берліна. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Гранти для ВПО та мешканців Миколаївської області від Представництва МОМ в Україні

Представництво МОМ в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW), розпочало проект підтримки самозайнятості та мікропідприємництва. Дедлайн - 30 червня 2018 року. 

Премії у галузі сталого та відповідального туризму

 Skål International приймає заявки на отримання премій за підтримку розвитку сталого та відповідального туризму. Кандидатами на отримання премії можуть бути громадські організації, компанії та державні установи з усього світу. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Стипендія Sur-Place 2018/2019 (Харків)

Стипендіальна програма Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків) для студентів східноукраїнських університетів. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Грантова програма для підприємців з числа ВПО та місцевих мешканців Миколаївській області

Представництво МОМ в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW), запрошує до участі в підприємців ВПО та місцевих мешканців. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Малі гранти регіональної програми «Право на здоров’я»

Євразійська коаліція чоловічого здоров'я приймає заявки від ЛГБТКІ-організацій та ініціативних груп на отримання грантів у межах регіональної програми «Право на здоров'я». Розмір гранту - до 10 000 євро. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

Гранти Європейської асоціації охорони природи

Європейська асоціація охорони природи (EOCA) приймає заявки від громадських організацій на отримання фінансування для проектів з охорони природи. Обсяг гранту - до 30 000 євро. Дедлайн - 30 червня 2018 року.

 
Фонд ЄЕЗ та Норвегії надає гранти на розвиток регіональної співпраці. Грантове фінансування можуть отримати проекти з транскордонного співробітництва, а також міжнародні проекти, покликані дати відповіді на загальноєвропейські виклики. Дедлайн - 1 липня 2018 року.
 
 
Британська Рада оголошує відкритий конкурс партнерів програми на 2018-2019 роки та запрошує громадські організації, молодіжні центри та заклади вищої освіти до участі. Дедлайн - 1 липня 2018 року.
 
 
Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» від Інституту «Республіка» оголошує Конкурс інноваційних проектів, спрямованих на активізацію та залучення громадян до прийняття рішень на місцевому рівні. Дедлайн - 2 липня 2018 року.
 
 
Міжнародна організація «Інститут висвітлення війни та миру» (IWPR) запрошує регіональні команди активістів та журналістів з усіх регіонів України подати заявки на перший раунд конкурсу грантів. Дедлайн - 7 липня 2018 року. 
 
 
Майстри сторітеллінгу, захисники природи, викладачі та дослідники запрошуються подавати заявки на грант. До розгляду приймаються проекти, що документують міграційні процеси. Дедлайн – 10 липня 2018 року.
 
 
Фонд відкритого суспільства приймає заявки на участь у програмі Open Society Fellowship для активістів, які пропонують оригінальні та інноваційні відповіді на фундаментальні виклики відкритого суспільства. Учасники програми отримають стипендію у розмірі 80 000–100 000 доларів. Дедлайн - 15 липня 2018 року.

Премії Всесвітньої асоціації неурядових організацій

Всесвітня асоціація неурядових організацій (WANGO) надає премії громадським організаціям з усього світу за визначні досягнення у служінні людству. Дедлайн - 15 липня 2018 року.
 
 
Відкрито прийом заявок на участь у грантовій програмі «Дослідження здоров'я під час гуманітарних криз» (R2HC). Організаторами програми є Уряд Великої Британії, Wellcome Trust та Національний інститут досліджень в галузі охорони здоров'я (NIHR) Великої Британії. Мета програми - поліпшення охорони громадського здоров'я в умовах гуманітарних криз. Дедлайн - 17 липня 2018 року.
Конкурс грантів «Створення робочих місць на території Донецької області»

Програма націлена на стимулювання діючого бізнесу, що має потенціал до розширення і створення нових робочих місць для населення та реалізується поблизу лінії розмежування. Дедлайн - 31 липня 2018 року.
Стипендія MBA для жінок (Німеччина)

Берлінська школа економіки та права підтримує майбутніх керівників жінок, пропонуючи стипендії на навчання. Щорічно надаються чотири стипендії (кожна € 5000) за навчання за програмою МBА в Берліні. Дедлайн - 31 липня 2018 року.
 
 
Німецька служба академічних обмінів (DAAD) відкриває прийом заявок на отримання стипендії Гельмута Шмідта. Стипендійна програма призначена для майбутніх лідерів у державному управлінні, політиці, юриспруденції та економіці. Початок навчання - вересень/жовтень 2019 року. Дедлайн - 31 липня 2018 року.
 
 
Японський Водний Форум приймає заявки на надання фінансової підтримки організаціям з країн, що розвиваються, які працюють з проблемами, пов'язаними з водою, у своїх країнах. Розмір гранту - до 1000 доларів США. Дедлайн - 31 липня 2018 року.
 
 
Міжнародна фундація досліджень експериментальної економіки оголошує про старт програми малих грантів для розвитку людини через експериментальну економіку. Обсяг гранту - до 10 000 доларів США. Дедлайн - 1 серпня 2018 року.
 
 
Фундація Спенсера приймає заявки на Програму малих дослідницьких грантів, яка підтримує проекти в галузі освіти. Метою є фінансування наукових досліджень, що сприяють підвищенню рівня освіти в широкій перспективі. Максимальний обсяг гранту – 50 000 доларів. Дедлайн – 1 серпня 2018 року.
 
 
Toyota Foundation приймає заявки на  дослідницьку програму грантів 2018. Ця програма  заохочує амбітних дослідників, які вивчають нові цінності  суспільства та шукають підходи для вирішення складних проблем, що постануть у суспільстві в майбутньому. Програма підтримує дослідження широкого спектру питань соціальної тематики. Дедлайн - 3 серпня 2018 року

Конкурс грантів «Громадськість за проєвропейські зміни в Україні» (9 хвиля)

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується ЄС оголошують нову 9 хвилю грантів «Громадськість за проєвропейські зміни в Україні». Дедлайн - 10 серпня 2018 року.
 
Гранти від Міністерства закордонних справ Данії для забезпечення стабільності економічного зростання

Міністерство закордонних справ Данії наразі надає грантові заявки з метою сприяння сталому економічному зростанню в країнах, що розвиваються.  Програма партнерства передбачає інноваційний підхід до залучення бізнес-сектора та сприяє мотивації та мобілізації інвестицій приватного сектору. Дедлайн – 16 серпня 2018 року.
 
 
Оголошено конкурс грантів Creative Twinning для організацій, які працюють у сфері креативних індустрій. Проект повинен реалізуватися у партнерстві з організаціями з Нідерландів. Дедлайн - 31 серпня 2018 року.
 
 
Ініціатива Джоука Воллера-Хантера приймає заявки на участь у грантовій програмі. У межах програми Ініціатива надає малі гранти на навчання та тренінги для активістів, які будуть висунуті їхніми організаціями як майбутні лідери. Обсяг гранту - до 7000 євро. Дедлайн - 1 вересня 2018 року.
 
 
Smart City Expo World Congress шукає кандидатів на отримання всесвітніх премій для розумних міст. Мета - визнання та підтримка передових стратегій, проектів та ідей міського розвитку, які можуть змінити на краще життя громадян завдяки визначним інноваціям та впливу. Дедлайн - 3 вересня 2018 року.
 
 
Fulbright Scholar Program - проведення досліджень в університетах, наукових та дослідницьких інституціях США на період від трьох до дев'яти місяців. Дедлайн - 15 жовтня 2018 року.
 
 
EUCIDA Travel Award Fund пропонує стипендії для митців у цифровій сфері та працівників культури (зареєстрованих на платформі EUCIDA) для візитів до країн Європи в рамках програми мобільності. Дедлайн – 30 листопада 2018 року.
 
У рамках свого Фонду стратегічних інвестицій, Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк»., надаватиме гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Дедлайн – 28 грудня 2018 року.
 
 
Фонд «Відродження» оголошує нову краудфандингову ініціативу «Культура. Спільнота», у межах якої буде підтримувати проекти, на які надаватимуть кошти громадяни. Обсяг дофінансування - до 150 000 грн. Ініціатива діятиме до 31 грудня 2018 року.
 
 
Фонд підтримує жіночі групи, чия діяльність спрямована на поліпшення становища жінок і дівчаток у світі та ведеться за межами США. Фонд постійно виділяє невеликі гранти в розмірі від $500 до $20 тис. на загальний розвиток діяльності жіночих об’єднань, а також на реалізацію конкретних проектів, отже заявки можна подавати будь-коли, адже конкретного дедлайну немає.

Контакти

  • Ресурсний центр ГУРТ
  • [email protected]
  • (044) 296 10 52
  • https://www.gurt.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.