bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Черкасах оголошено місячник протидії тютюну
28.11.2008

З 20 листопада до 20 грудня у Черкасах проводитимуться заходи протидії тютюну, зокрема пропагандистська робота проти тютюнопаління в місті, заходи з припинення незаконної торгівлі та обігу тютюнових виробів, а також вулична акція, присвячена Всесвітньому дню непаління. 

Захід організовиний з метою забезпечення захисту людей від шкідливого впливу тютюнового диму на робочих і в громадських місцях та протидії незаконному обігу тютюну.

Відразу після ухвали відповідного рішення суб’єктам підприємницької діяльності були розіслані листи-повідомлення про проведення місячника протидії тютюну в Черкасах. Також підвідомчі підприємства та організації зобов’язали долучитися до акції, присвяченої Всесвітньому дню непаління, а рекламним агентствам рекомендували утриматись від реклами тютюнових виробів на носіях зовнішньої реклами міста під час місячника.

В період з 20 листопада до 20 грудня в черкаських школах буде проводитися активна пропагандистська робота щодо шкідливого впливу тютюнопаління на здоров’я людини. Зокрема спільно з медичною службою міських шкіл проводитимуться психологічні тренінги для учнів, які мають залежність від тютюнопаління, використовуючи сучасні методики позбавлення учнів від тютюнової залежності. Крім того, організовуватимуться антитютюнові тренінги з учителями, батьками та інтегровані тренінги “батько – син”, “мати – донька”, “батько, мати – дитина”. До того ж, налагодиться робота шкільних агітбригад “Ми за здоровий спосіб життя”.

Особливу увагу міська влада планує звернути на боротьбу проти правопорушень, пов’язаних з торгівлею, обігом та вживанням тютюнових виробів у Черкасах. Тому посилиться контроль за закладами торгівлі щодо продажу тютюнових виробів неповнолітнім. Також протягом місячника будуть проведені спільні рейди-перевірки торгових точок із залученням засобів масової комунікації та представників громадськості. Причому спеціалістам відділу торгівлі, побуту та послуг міськвиконкому планується надати повноваження щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення на місці злочину.

Спільно з Черкаською обласною благодійною фундацією “Паритет” планується також проведення конкурсу журналістських робіт на краще висвітлення антитютюнової тематики. Схожі конкурси на кращий зразок інформаційно-просвітницького матеріалу антитютюнового спрямування та пропагування переваг здорового способу життя, а також власних учнівських проектів міська влада планує проводити щорічно серед школярів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.