bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Щорічна конференція Української асоціації оцінювання «Оцінювання в умовах воєнного часу»
05.05.2023

Щорічна конференція Української асоціації оцінювання 2023 року буде зосереджена на двох вимірах політики МіО – оцінюванні державної політики та оцінюванні гуманітарних проектів. Українська асоціація оцінювання прагне звернути увагу усіх українських полісімейкерів, усіх відповідальних за творення та імплементацію державних політик, на важливість включення оцінювання до циклу політик; також УАО прагне поділитися досвідом здійснення гуманітарного оцінювання у режимі реального часу з міжнародною спільнотою оцінювачів. На завершення конференції будуть проведені щорічні збори Української асоціації оцінювання та майстерні, присвячені аналізу ситуацій, кейс-стадіс, та оцінюванню впливів.

Метою конференції є сприяння діалогу щодо запровадження моніторингу і оцінювання стратегій, програм і проектів у воєнний і післявоєнний час.

Цільова аудиторія включає всіх, хто професійно оцінює проекти, програми та політики, представників центральних органів влади та органів місцевого самоврядування, міжнародних та донорських організацій, представників громадянського суспільства, дослідників, викладачів, студентів тощо.

Очікувані результати конференції:

1) Збірник тез конференції;

2) Резолюція конференції з висновками та рекомендаціями щодо вдосконалення МіО політик, стратегій, програм і проектів у воєнний та післявоєнний період.

Для участі у конференції потрібно зареєструватися: https://forms.gle/cLx1KrWPnBz5akEq6

За бажання виступити просимо надсилати тези обсягом не більше 500 слів на адресу [email protected] до 10 травня 2023 року.

Тривалість презентації до 30 хвилин, вітаються виступи про результати оцінювання в Україні останнім часом. Кількість місць обмежена.

Порядок денний конференції:

23 травня, 11.00 – 15.00 (EET).

Пленарне засідання (Подія англійською мовою зі синхронним перекладом українською):

Відкриття конференції. Ольга Красовська, голова Правління УАО

Вітальне слово від Польської асоціації оцінювання та ALNAP

Виступи:

  • - Важливість моніторингу та оцінки під час кризи та війни. Лариса Пильгун, УАО
  • - Гуманітарний досвід громадянського суспільства з 2022 року. Дмитро Кондратенко, УАО
  • - Моніторинг військових злочинів. Михайло Савва, УАО
  • - Актуальні виклики в українській політиці: національний та регіональний вимір. Ольга Красовська, Андрій Деркач, УАО
  • - Оцінювання європейських структурних фондів: досвід Румунії. Лаура Трофін (Румунія)
  • - Як посилити роль оціночних товариств у виробленні політики: досвід Польського оцінювального товариства. Моніка Бартосевич-Нізьолек (Польща)

Обговорення виступів. Модераторка - Ольга Красовська, УАО.

23 травня, 15.30 – 17.00 (EET).

Сесія «Уроки оцінювання під час війни». Модераторка – Лариса Пильгун, УАО.

Мета сесії: оприлюднити та обговорити результати оцінювання проектів допомоги людям і територіям, постраждалим від війни в Україні з 2014 року.

Цільова аудиторія сесії: фахівці з оцінювання та керівники проектів, які готові поділитися висновками щодо допомоги людям і територіям, постраждалим від війни в Україні з 2014 року; представники влади і громадянського суспільства, волонтери, представники наукових і навчальних закладів, а також аналітичних та дослідницьких організацій.

 

24 травня, 12.00 – 18.00 (EET).

12.00 - 14.00 Майстерня “Кейс-стадіс роботи у партнерстві в оцінюванні”. Сара Болгер, Роеланд Хемстееде, Іма Бішоп, IOD Park (Велика Британія) Подія англійською мовою зі синхронним перекладом українською.

Майстерня від IOD Park зосередиться на темі локалізації, співпраці та залученні місцевих учасників до процесу моніторингу та оцінювання. Майстерня буде складатися з  короткого огляду концепції локалізації та прикладів завдань для роботи із місцевими партнерами та організаціями. А для детальнішого висвітлення наведених прикладів на майстерні буде розглянуто підхід тематичних досліджень, кейс-стадіс. Також буде забезпечено час для групових обговорень, що дозволить учасникам поділитися своїми думками та досвідом з фокусом на майбутньому, щоб підтримати вдосконалення у застосуванні ключових концепцій локалізації.

15.00 - 17.00 Майстерня “Оцінювання впливу або як оцінювання може допомогти побудувати міст між бізнесом та владою”. Йована Булатович, Institute for Development Impact (США), Наталія Якимчук, Міжнародний республіканський інститут (Україна/США). Подія англійською мовою зі синхронним перекладом українською.

17.00 - 18.00 Загальні збори УАО

 

Контакти

  • https://www.ukreval.org/%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.