bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що Україна може зробити заради прогресу всього людства?
02.12.2021

Абсолютно очевидно, що в глобалізованому світі, де Україна займає, на жаль, принизливе периферійне місце, надзвичайно багато рішень про долю нашої держави приймається «великими акторами» без нас і всупереч нам, рецидиви чого відчуваємо на власних шкірах щоденно. Що з цим робити? Розбиратимемо 11 грудня 2021р. у Києві на III Громадянському лекторії на тему «Прогресивна адженда для людства — й українська суб’єктність». Запрошуємо! Реєструйтесь!

Проєкт віднедавна еволюціонував у своєрідну «школу»/«університет». Це вже ІІІ Громадянський лекторій* на зазначену тематику, а загалом — 21-й (із 2015р.). Як долучитися до інтелектуалів/ок й активних українців/ок, які дискутуватимуть про те, як за умов прогресивного цілепокладання зробити Україну суб’єктною в глобальному людстві саме в нинішніх складних і ризикованих умовах — далі. 

Глобальна суперкриза (одночасно — фінансово-економічна, екологічна, всіх відносин у світі) та пандемія, якою прикриваються панівні групи і класи для того, щоб приховати та перекинути на якісь «реалії», «обставини» й усе суспільство відповідальність за суперкризу та некомпетентність і корумпованість своїх дій під час неї, супроводжуються справжніми тектонічними змінами. 

Послідовно стверджуємо, що саме в таких неспокійних умовах можна було би нарешті зреалізувати і втілити бунтівну програму іна/інноваційного прориву для України! Поки всі «великі» займаються своїми проблемами — ми можемо зробити ривок! А не «скиглити» і в акті колоніального рабського самоприниження розписуватися у власній безпорадності й колективно деградувати, спихаючи все на зовнішні інстанції й очікуючи (десятиліттями? століттями?) на волю тих, хто здатен на історичність.

Для того, щоб ми були господарями/ками у власній країні і нас поважали в світі, щоб увійти до топ-20 розвинутих держав, — людям довгої доброї розумної солідарної волі й усім бажаючим необхідно пропрацьовувати питання суб’єктності Інакшої України, що вимагає сміливості, геть відкинути дикі стереотипи й дуже-дуже багато мислити. Міжнародна політика — це найвища математика, проте цілком посильні речі.

Справа не лише в тому, щоб пояснювати причини й закономірності, але й прискіпливо вдивлятися в майбутнє, конструюючи його.

І республіканці роблять це багато років, все глибше і ґрунтовніше! Систематично, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, на різних проєктах і програмах Республіканського руху, Студреспубліки досліджується і осмислюється проблематика інноватування, модернізації України та світу, необхідні для цього надзусилля.

Громадянські лекторії від Студреспубліки — інтенсивні лекторії з глибоким обговоренням ґрунтовних доповідей стали гарною інтелектуальною традицією, справжнім святом для вільних людей — присвячені складним темам: майбутньому й урокам минувшини, універсальним громадянським цінностям, достойному місцю нашої країни в глобальному контексті. Це простір свободи без цензури і хейтспічу, де кожна думка важлива і де немає правильних чи неправильних позицій.

На ІІІ Громадянський лекторій на тему «Прогресивна адженда для людства — й українська суб’єктність», який відбудеться 11 грудня з 10:30 до 19:00 (початок реєстрації о 10:00) у конференц-залі Товариства «Знання» України (м. Київ, М «Олімпійська», вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) 57/3), запрошуються прогресивні громадян(к)и, дипломат(к)и, філософи(ні), політологи(ні), інші науков(и)ці, журналіст(к)и, громадянські активіст(к)и, студент(к)и тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстраціюКількість місць обмежена!

 

 

 

 

Громадянський лекторій відбудеться за дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів.

Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, [email protected]

Партнери: ВГО Товариство «Знання» України, Газета прогресивних людей «Нова Республіка», видавництво «Саміт-книга», SendPulseTelegram-канал «Можливості».

Умови участі 

Про IV Громадянський лекторій у Києві (2021; політика пам’яті) 
Про V Громадянський лекторій у Полтаві (2021; громадянин, громада і держава) 
Про IV Громадянський лекторій у Києві (2021; свобода слова) 
Про ІV Громадянський лекторій у Києві (2021; інновації та «нова індустріалізація») 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; міжнародні відносини) 
Про ІІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; інновації та «нова індустріалізація») 
Про IІI Громадянський лекторій у Києві (2019; політика пам’яті) 
Про І Громадянський лекторій у Києві (2019; міжнародні відносини) 
Про ІIІ Громадянський лекторій у Києві (2019; свобода слова) 
Про ІV Громадянський лекторій у Полтаві (2019; громадянин, громада і держава) 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2019; інновації та «нова індустріалізація») 
Про II Громадянський лекторій у Києві (2018; політика пам’яті) 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2018; свобода слова) 
Про Громадянський лекторій у Києві (2018; інновації та «нова індустріалізація») 
Про Громадянський лекторій у Києві (2017; політика пам’яті) 
Про ІІI Громадянський лекторій у Полтаві (2017; громадянин, громада і держава)
Про I Громадянський лекторій у Києві (2017; свобода слова) 
Про Громадянський лекторій у Сумах (2016; гуманістичні цінності) 
Про ІI Громадянський лекторій у Полтаві (2016; громадянин, громада і держава) 
Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015; громадянин, громада і держава) 

 

Контакти

  • Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.