bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Чернігові пройде захід на підтримку кримських в’язнів Кремля
23.02.2018

Освітній дім прав людини та громадська організація «МАРТ» запрошують жителів Чернігова та Количівки доєднатися до акції солідарності із кримськими бранцями, яка проходитиме у Домі 26 лютого 2018 року  з 19:00 до 21:00.

У дружньому колі відбудеться перегляд документального фільму «Крим. Спротив», що висвітлює хроніку окупації українського півострова Російською Федерацією. Запрошена особа - координаторка молодіжних проектів громадської організації «ЦГП Альменда» Марія Суляліна. Також у скайпі з учасниками буде Дар’я Свиридова, юристка Української Гельсінської спілки з прав людини. Мова йтиме про моніторинг захоплення Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Гості заходу почують життєві історії кримських переселенців, про проблеми, з якими вони стикаються у повсякденному житті, проведуть фото-флешмоб на підтримку бранців, підписуватимуть листівки, які отримають в’язні. І обов’язково поговорять про права людини за запашною кавою.

Адреса: сел. Количівка, пров. Луговий 1-Г. Для бажаючих відвідати захід з Чернігова та назад буде організовано безкоштовний трансфер. Виїзд автобусу з Черніова о 18:15, зворотнього - близько 21:00. Попередня телефонна реєстрація обов’язкова. Зареєструватись та дізнатись про місце відправлення трансферу можна за номером: 063-64-37-811.

Захід проходитиме в рамках глобальної акції «26 хвилин солідарності» на підтримку Олега Сенцова та інших в’язнів Кремля, що проводиться Центром громадянських свобод  партнерстві із ПЕН-клубом Америки. Організатори заходу в Чернігові: Освітній дім прав людини та громадська організація “МАРТ”.

Контактна особа: Світлана, 063-64-37-811

Довідка: 26 лютого - День спротиву окупації Криму. Чотири роки тому на головній площі Сімферополя відбувся багатотисячний мирний мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Майоріли українські і кримськотатарські прапори, лунали патріотичні гасла. Мало хто здогадувався, що вже за кілька днів «невідомі зелені чоловічки» встановлять контроль над півостровом. І більше  2 з половиною мільйонів людей залишаться наодинці із російською репресивною машиною.

На сьогодні щонайменше 64 людини ув’язнені за сфабрикованими кримінальними справами. Серед них режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналіст Роман Сущенко, кримський фермер Володимир Балух, 19-річний студент Павло Гриб,  кримськотатарський активіст Руслан Зейтуллаєв, капітан 2 рангу запасу Володимир Дудка та багато інших. Сумарний строк перебування невинних людей за ґратами вже сягнув до 190 років.

Контакти

  • Освітній дім прав людини
  • ГО ”МАРТ”
  • 063-64-37-811

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.