bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хакатон: будуємо новий двір (Одеса)
22.02.2018

В Impact Hub Odessa відбудеться триденний хакатон у рамках Конкурсу «Лейпцизька премія комфортних для життя міст в Україні».  На хакатон запрошують небайдужих містян. Мета - запропонувати місту ідеї благоустрою житлової та громадської зон, прилеглих до житлових будинків за адресою м. Одеса, вулиця  Варненська 7, 7-б, 7-в, 7-г. Дата проведення - 23 лютого 2018 року.

Програма хакатону:

  • В перший день - нарада та обговорення ситуації, що склалася на ділянці проектування і дослідження. Визначення основних завдань та поділ на організаційні групи. Також, буде презентація досвіду модернізації спальних районів східної Німеччини, і результати міжнародного воркшопу, проведеного в Одесі у вересні 2017 року.

  • На другий деньвиїзд на місце. Знайомство з ділянкою проектування і навколишнім оточенням. Робота в групах над концепцією, попередніми ескізами та загальною ідеєю проекту.

  • Третій день почнеться з деталізації і визначення матеріалів для анонсування проекту-ідеї представникам громадськості та влади. Далі, відбудеться аналіз  зауважень і побажань, які були висловлені в обговоренні. Готовий проект повинен бути представлений в першій декаді березня.

Довідка:

Зміст проекту «Змінюючи місця»:

Проект «Змінюючи місця» об’єднує низку заходів з активування жителів Одеси та ініціації змін, які Impact Hub Odessa проводить з 2015 року:

  • облаштування громадського скверу спільно з мешканцями та волонтерами (дитячий майданчик, висадка дерев, встановлення лавочок);

  • ревіталізація театру під відкритим небом в міському парку (700 заходів за 3 роки, 50% безкоштовні, 500.000 відвідувачів);

  • ініціатива, краудфандинг та супровід реалізації облаштування громадського простору «NEWбасейн»

  • введення комунікаційного формату «Одеса: стратегія 2050» – платформа для зустрічі міської влади, жителів міста, підприємців та урбаністів.

  • Співорганізація «Фестивалю ідей» та воркшопу сталого міського розвитку в співпраці з політехнічним інститутом міста Карльсруе.

Проект відзначено першою премією за баланс між довгостроковою стратегією та поточними проектами, реалізованими минулого року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.