bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відбудеться перший в Україні фестиваль, що живиться від сонця
21.06.2017

24 червня 2017 року на території ВДНГ (павільйон «Сад Бажань») у Києві відбудеться Фестиваль сонячного майбутнього ReAction, покликаний довести, що серйозні теми можуть бути веселими і цікавими, відпочинок на природі – пізнавальним, а відновлювана енергетика в Україні – реальною і перспективною.

Сонце, свіже повітря, музика, велосипеди, зелені технології, арт-інсталяції, спілкування, вулична їжа – організатори обіцяють насичену програму та гармонійне поєднання приємного з корисним. Вперше на широкий загал буде представлено «Революційний сценарій» забезпечення енергопотреб українців за рахунок відновлювальних джерел уже до 2050 року, який розробив Інститут економіки та прогнозування НАН України за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля.

Серед учасників фестивалю – представник міжнародного Грінпісу Ян Хаверкамп, учасник кооперативу «Енергія громадян Берліну» Крістоф Рінке, віце-президент Всесвітньої Вітроенергетичної Асоціації Андрій Конєченков, архітектори Олександр Кучерявий та Дмитро Аранчій та інші фахівці з різних галузей, що просто і цікаво розкажуть про світовий досвід та українські реалії розвитку відновлюваної енергетики, допоможуть розібратися з проблемними питаннями, розглянувши їх на власному досвіді. Експерти зі Львова й Одеси ділитимуться успішними прикладами «сонячних» стартапів у своїх містах.

Для охочих навчитися основам безпечної міської їзди на велосипеді діятиме Велошкола (участь безкоштовна за умови реєстрації). В ігровій зоні не нудьгуватимуть ні діти, ні дорослі, адже тут на них чекатимуть настільні ігри, тематичні майстерні та етнічні барабани від GoDoPaTa Teamcircle. У музичній програмі беруть участь дрім-фолк виконавець Sasha Boole, діджей Badian Sauna System, гурти Love’n’Joy і TOPORKESTRA. І все це – за допомогою чистої та безпечної енергії, адже ReAction – це перший в Україні фестиваль, що живитиметься від сонця!  Упродовж дня всі охочі зможуть випробувати різні сонячні девайси, підзарядитися від альтернативних джерел і навіть посмакувати кавою, яку готуватимуть завдяки сонячній енергії.

З кожним днем вплив людської діяльності на планету стає все глобальнішим, спричинені нею зміни – відчутнішими і загрозливішими. Видобуток викопного палива отруює довкілля і призводить до кліматичних змін, а ядерна енергетика вже не раз ставила під сумнів існування життя на землі. Небайдужі люди по всьому світу працюють над розвитком альтернативних джерел енергії на рівні окремих спільнот і цілих держав. Україна, попри сумний досвід, продовжує експлуатувати стару енергетичну систему й уникає амбітних кроків для впровадження відновлюваної енергетики. «Якою має бути наша реакція?», – запитують організатори фестивалю. І запрошують поміркувати про це в дружньому товаристві!

24 червня, павільйон «Сад Бажань» на ВДНГ. Початок о 10:00. Вхід вільний.

Захід організовує Центр екологічних ініціатив «Екодія» за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, ДРА та Хліб для світу.

Інформаційний партнер – київський міський журнал Хмарочос.

Детальна програма: http://ecoaction.org.ua/wp-content/uploads/2017/05/ReAction17program-s.pdf

Фейсбук-подія фестивалю: http://ecoaction.org.ua/fest.

Контакти

  • ecoaction.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.