bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Музичний флеш-моб «Звуки радості: гімн Європи-України» у Луцьку
16.10.2014

17-18 жовтня 2014 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідає Луцьк з офіційним візитом. В рамках візиту 17 жовтня відбудуться зустрічі з представниками Луцької міської ради та Волинської обласної державної адміністрації для огляду спільних проектів та можливостей співпраці. Також в цей день делегація Представництва ЄС зустрінеться з місцевими журналістами, медіа та громадськими активістами для обговорення медіа-ситуації в регіоні.

 У ході візиту представники ЄС поспілкуються з місцевими Євроклубами, мережу яких Представництво підтримує в Україні з 1995 року. Інформаційний центр Європейського Союзу, який Представництво відкрило на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, розповість про свої досягнення та плани. Більше того, візит делегації співпадає з Міжнародним молодіжним форумом, у якому європейські дипломати також візьмуть участь.

 18 жовтня Представництво ЄС спільно з Форумом проведуть музичний флеш-моб «Звуки радості: гімн Європи-України», під час якого мешканці Луцька заспівають слова гімну України під музику гімну Європейського Союзу у супроводі симфонічного оркестру. Захід відбудеться о 9.20 на Театральній площі Луцька та збере близько двохсот учасників Міжнародного молодіжного форуму, студентів та активістів Євроклубів Волинської області, Інформаційного центру ЄС. Лучани та гості з-за кордону розпочнуть акцію з викладання кількаметрового гербу міста та завершать спільним виконанням слів гімну України на музику гімну Європейського Союзу – знаменитої «Оди до радості», яка є фрагментом Дев’ятої симфонії Людвіга ван Бетховена. Адже українські слова ідеально накладаються на музику Європи, а мелодії гімну України та «Оди до радості» дуже подібні – немов би створені одна для одної, немов народжені з одного джерела. Ця єдність слів і музики демонструє: Україна давно існує в європейському культурному просторі. А тому її прагнення до політичного та економічного простору Європи є природними.

 Усі охочі запрошуються на:

Що?      Музичний флеш-моб: «Звуки радості: гімн Європи-України»

Коли?   18 жовтня 2014 року (субота), 09.20

Де?        м. Луцьк, Театральна площа 

Чому?   Усі охочі отримають можливість:

-          взяти участь у флеш-мобі «Звуки радості: гімн Європи-України»

-          поставити запитання експертам з Представництва ЄС та представникам місцевої влади

-          ознайомитися з довідковими публікаціями та інформаційними матеріалами на європейську тематику

-          дізнатись більше про інформаційну кампанію «Будуймо Європу в Україні» та ІІ-Міжнародний  молодіжний форум 2014

 Візит відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах України. Мета кампанії – пояснити важливість впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

 За деталями щодо проведення акції звертайтесь до Ольги Гуртовенко, телефон +38(050)820-27-77, [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.