bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл з питань соціально-правового захисту учасників та ветеранів АТО
16.08.2017

Громадська організація «Правозахисна Група «Січ» запрошує до участі у круглому столі на тему «Проблемні питання взаємодії органів влади, місцевого самоврядування та НДО у забезпеченні соціально-правового захисту учасників та ветеранів АТО, членів їх родин». Захід відбудеться 22 серпня 2017 у м. Дніпро.

Проблема взаємодії держави, органів виконавчої влади й місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства має особливе значення. Незважаючи на низку існуючих на цей час правових норм та законодавчих актів, механізми, методи та форми такої взаємодії досі не окреслені. Для адміністративно-процедурної сфери, це значний недолік, адже без вказаних методів, така взаємодія стає несистемною, а інституціональні зв’язки – слабкими. Негативно позначається на ефективності й відсутність зворотнього зв’язку.

У сукупності все це призводить до суспільного невдоволення, падіння авторитету виконавчих органів влади й місцевого самоврядування, правового нігілізму, особливо серед соціально незахищених категорій громадян.

Цільова аудиторія - співробітники виконавчих органів державної влади та місцевого самоврядування, представники недержавних організацій.

Мета заходу – визначити та дослідити найбільш актуальні недоліки комунікації задля удосконалення та координація взаємодії виконавчих органів державної влади, місцевого самоврядування та НДО у наданні соціально-правової допомоги ветеранами і учасниками АТО, членами їх родин.

На круглому столі відбудеться обговорення наступних питань:

-        законодавче регулювання взаємодії виконавчих органів державної влади, місцевого самоврядування та НДО;

-        недосконалість механізмів взаємодії між виконавчих органів державної влади, місцевого самоврядування та НДО у вирішенні нагальних соціально-правових запитів учасників та ветеранів АТО, членів їх родин,

-        основи правової культури та соціокультурна взаємодія сторін на всіх етапах надання соціально-правової допомоги учасникам та ветеранам АТО, членам їх родин;

-        правові інструменти впливу НДО на діяльність органів виконавчої влади, критерії оцінки ефективності діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;

Захід відбудеться у приміщенні Дніпровської центральної міської бібліотеки (3-й поверх, конференц зала) за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23. Початок об 11-00 годині.

Участь у заході безкоштовна, вхід вільний без попередньої реєстрації. Компенсації проїзду для іногородніх не передбачено.

Захід здійснюється у рамках проекту «Правова підтримка ветеранів та учасників антитерористичної операції і членам їх сімей в Дніпропетровській області», що  впроваджується  Громадською організацією «Правозахисна Група «Січ» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • Громадська організація «Правозахисна Група «Січ»
  • [email protected]
  • (056)7673987; 095 90 333 61; 068 762 000 9

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.