bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс «Юний фізик – 2020»
04.02.2020

Одеський державний екологічний університет оголошує конкурс «Юний фізик – 2020», який проводиться в рамках серії конкурсів «Юний науковець». 

Одеський державний екологічний університет оголошує конкурс «Юний фізик – 2020», який проводиться в рамках серії конкурсів “Юний науковець”. Інформацію та умови участі дивіться у прикріплених файлах.

Фізика ‒ це заняття для веселих і дотепних людей

Петро Капіца

Мета конкурсу:

  • Розширення та поглиблення знань учнів із навчальних предметів природничого циклу, і конкретно – з фізики, які виносяться на зовнішнє незалежне тестування та виявлення талановитої учнівської молоді старшої школи;
  • Формування мотивованої учнівської спільноти до вибору майбутніх місць навчання з інженерно-технічним та фізико-технічним профілем підготовки;
  • Залучення шкільної молоді до навчання за рівнем освіти «Бакалавр» в галузі Природничих наук («Технології та виробництво») зі спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища».

Заявки на участь приймаються до 9 лютого. Захист робіт та нагородження переможців конкурсу «Юний фізик – 2020» буде проходити 12 березня на базі студентського коворкінгового креативного простору ОДЕКУ – Ecoprostir.

 Участь БЕЗКОШТОВНА!

АКТУАЛЬНІСТЬ. Зміни, що відбуваються в розвитку людства, вражають. Буквально на очах одного-двох поколінь технічний і навіть побутовий ландшафт нашого буття змінився кардинально, що цілком спирається на відкриття в науці.

Не викликає сумнівів, що розвиток майже всіх  галузей фізики у ХХІ столітті, як це сталося у ХХ, продовжуватиме визначати реальний прогрес людства. В той же час багато чого у виборі наукових досліджень стали диктувати ринок і нагальні потреби людства, і все більше уваги приділяється розвитку таких, значною мірою прикладних напрямів, як боротьба із загрозою великомасштабних флуктуацій клімату, технології убезпечення від всіх екологічно шкідливих забруднень елементів навколишнього середовища, високотехнологічні телекоммунікаційні мережі, квантова криптографія, оптична схемотехніка (фотоніка), нанофізика та фізика у мезо-масштабі. ХХІ століття тільки розпочалося, і ми всі відчуваємо, що стрімкий розвиток фізики та технологій, які базуються на її досягненнях дійсно позначився на якості нашого життя. На теперішньому етапі розвитку суспільства спостерігається бурхливий розвиток абсолютно новітніх прикладних напрямків застосувань фізичної науки (технологій).

Не буде перебільшенням сказати, що з’ясування фізичної природи усьогоіснуючого – це центральна проблема природознавства на всі майбутні часи. Цей виклик Природи Фізика гідно приймає!

Кожен учень має написати роботу у вигляді реферату обсягом 10-15 сторінок (причому обрати напрямок досліджень як самостійно, так і за  підказкою  організаторів конкурсу).

 РЕКОМЕНДОВАНІ ТЕМИ:

  1. Фізика, яка концептуальна основа вивчення явищ та процесів у навколишньому середовищі: від яблука до атома.
  2. Роль аналогій у фізиці та її прикладних задачах.
  3. Революційні технології сучасності, які засновані на базі досягнень фізики: фотоніка, наноінженерія.
  4. Радіаційна загроза іонізуючого опромінення та шляхи убезпечення.
  5. Радіаційне зараження місцевості та шляхи дезактивації.
  6. Утилізації екологічно шкідливих матеріалів.
  7. Радіаційне зараження харчової продукції.
  8. Демонстраційні елементи на уроках фізики в школі.
  9. Можливості, перспективи та проблеми альтернативної енергетики.
  10. Фізичне забруднення навколишнього середовища.
  11. Гранульовані матеріали та їх технологічні застосування.
  12. Квантовий комп’ютер.
  13. Квантова криптографія.
  14. Темна матерія у Всесвіті.
  15. Відомі вітчизняні фізики та їх роль у формуванні інтелектуальної технократичної еліти країни.

За необхідністю, викладачі кафедри можуть надати необхідні матеріали (літературу), провести дослід та організувати екскурсію лабораторіями кафедри.

Учаснику необхідно зареєструватися та надіслати підготовлену роботу в електронному вигляді (у форматі - *.doc, *.docx або *.pdf) на електронну  адресу:  [email protected].

АНКЕТА для реєстрації за посиланням.

 Важливі дати:

  • 9 лютого 2020 рокудедлайн реєстрації на участь у конкурсі;
  • 23 лютого 2020 рокуостанній день подання матеріалів;
  • 2 березня 2020 року оголошення результатів рецензування, а також секції (усної чи постерної), у якій учасник представлятиме свою роботу;
  • 12 березня 2020 року – фінал конкурсу (захист робіт).

ЗАХИСТ РОБІТ ПРОХОДИТЬ У 2 СЕКЦІЯХ: УСНІЙ ТА ПОСТЕРНІЙ.

  • В усній секції учасники готують презентації за темою виступу та презентують свою роботу перед членами жюрі. Тривалість одного виступу – до 15 хвилин (7 хв. на доповідь, 8 хв. на питання та відповіді). Просимо чітко витримувати регламент виступу.
  • Друга секція – постерна. Для цієї секції організовується окрема зона, в якій учасники розміщують свої постери. Члени журі по черзі спілкуються з кожним учасником постерної секції, задають питання та у форматі діалогу оцінюють якість роботи учня. Такий формат презентації роботи є дуже популярним у європейських освітніх закладах та вдало був запроваджений минулого року на конкурсі Юний фізик – 2019.

 

Серед всіх робіт обирається одна найкраща робота, якій присвоюється номінація «Гран-прі». В обох секціях кращі роботи розподіляються по І, ІІ або ІІІ місцях. Автори цих робіт разом з їх керівниками будь запрошені до участі в науковій конференції молодих вчених ОДЕКУ.

Кожен учасник конкурсу, незалежно від зайнятого місця у рейтингу, одержує сертифікат учасника. Подякою нагороджуються вчителі, під керівництвом яких підготовлено роботи фіналістів Конкурсу.

 

У разі виникнення питань звертатися:

завідувач Сектору по роботі з учнівською молоддю ОДЕКУ

Докус Ангеліна Олександрівна,

+38 (099) 653-28-53


[email protected]

 

Слідкуйте за новинами на сторінках у соціальних мережах та на офіційному сайті університету: 

https://www.facebook.com/UkrEcoYoung

https://web.telegram@eco_events_odeku

www.instagram.com/eco.odeku

http://odeku.edu.ua

Чекаємо на ваші роботи! Можливо, саме твоє дослідження переверне світ!

Контакти

  • +38 (099) 653-28-53

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.