bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на надання послуг з підготовки та проведення соціологічного опитування
25.02.2014

Всеукраїнське об’єднання органів місцевого самоврядування „Асоціація міст України” в рамках спільного українсько-норвезького проекту „Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні, фінансованого МЗС Норвегії, оголошує конкурс на надання послуг з підготовки та проведення соціологічного опитування громадської думки щодо відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та співпраці з громадськістю.

Головною метою діяльності Асоціації є захист конституційних прав територіальних громад на здійснення місцевого самоврядування. АМУ – добровільне неприбуткове недержавне об’єднання територіальних громад України (міст, селищ та сіл). Асоціація створена у 1992 році і сьогодні налічує 555 членів, має розгалужену мережу регіональних відділень в усіх областях України та АР Крим, при Асоціації діє низка професійних об’єднань працівників органів місцевого самоврядування.

АМУ бере активну участь у розробці та лобіюванні вдосконалень законодавчої бази місцевого самоврядування, надає  консультативну допомогу, інформаційні та навчальні послуги працівникам місцевого самоврядування, збирає та поширює кращий досвід територіальних громад, сприяє у налагодженні партнерських відносин між громадами.

Головною метою проекту є підвищення ефективності рішень, що приймаються органами місцевого самоврядування, та підвищення якості муніципальних  послуг, що надаються населенню України.

Виконуючи цей проект, АМУ наслідує норвезький досвід підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування та комунальних установ, вже застосований в Польщі, на Балканах та у Прибалтиці.

Його суть полягає у створенні робочих груп, які об’єднують спеціалістів 6-8 міст, готових до реформування або удосконалення надання конкретної послуги: утримання житлового фонду, водопостачання, дошкільної освіти, організації роботи з молоддю. Протягом річного циклу групи зустрічаються чотири рази (дводенні робочі засідання): розробляють систему показників оцінюють внесок міста у „виробництво” послуги, формують перелік запитань та оцінюють думку споживачів послуг щодо їх якості, обговорюють методику, готують та презентують плани вдосконалення надання послуги. Ще раз група зустрічається через 6-8 місяців після останнього засідання для обговорення перших результатів.

Планом роботи проекту на 2014 рік передбачено підготовка та проведення соціологічного опитування, спрямованого на визначення ставлення населення щодо відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та співпраці з громадськістю у 18 пілотних містах проекту, які є містами обласного значення (9) та обласними центрами (9).

Проведенню соціологічних опитувань має передуватиме комплекс робіт з їх підготовки, що включає:

  • участь у початковому засіданні робочих груп (17-18 березня, м. Київ)
  • підготовку запитальника (до 1 травня 2014 року),
  • презентацію запитальника на засіданнях робочих груп (2 засідання в період орієнтовно з 14 до 30 травня в пілотних містах проекту),
  • проведення опитування у пілотних містах (протягом червня 2014 року),
  • опрацювання результатів, підготовка звіту (до 1 вересня 2014 року),
  • презентація матеріалів на засіданнях робочих груп (орієнтовно - остання декада вересня у 2 пілотних містах). 

Проектна пропозиція, що подається на тендер, має включати та не обмежуватись:

1. Опис виконання робіт, включаючи попередній перелік запитань до анкети та визначення вибірки (максимум 3 сторінки)

2. Інформацію про попередній досвід апліканта щодо підготовки та проведення соціологічних опитувань (максимум 1 сторінка)

3. Бюджет та терміни виконання робіт (просимо скласти окремий бюджет підготовчої фази та окремий бюджет проведення опитувань)

4. Контактну інформацію аплікантів.

Проектні пропозиції, підписані аплікантом, подаються до 18.00 11березня 2014року:

-         Поштою на адресу: АМУ, вул. Артема 73, 11 поверх, м. Київ (04053), на конверті вказати: «Тендер соцопитування»

-         Електронною поштою на адресу: [email protected], в темі зазначити: «Тендер соцопитування».

Критерії оцінювання (максимальна оцінка 500 балів):

1. Запропонований підхід до виконання робіт та опис підготовлених продуктів 150 балів

2. Попередній досвід 100 балів

3. Позитивний досвід співпраці з АМУ  50 балів

3. Вартість   200 балів

Запитання приймаються до 7 березня 2014 року ел.поштою: [email protected].

Контакти

  • Контактна особа:
  • Пономаренко Олександр Петрович
  • менеджер з закупівель АМУ
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.