bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жіночий консорціум України продовжує запрошувати школи до співпраці
15.07.2013

Жіночий консорціум України продовжує приймати листи від навчальних закладів які бажають долучитися до  долучитись до проекту попередження насильства між дітьми в школі, в рамках якого ми допоможемо спланувати діяльність всього закладу та всіх учасників навчально-виховного проекту, аби створити алгоритм реагування на випадки насильства, а також знизити кількість грубих форм виявлення агресії.

 Ми спираємось на трирічний досвід роботи із попередження насильства в 20 пілотних школах, результатом якого стало значне зниження насильства в навчальних закладах, а також на кращі практики шведських партнерів.

 В ході цієї роботи Жіночий консорціум України пропонує школі:

  • допомогу в проведенні аналізу ситуації в навчальному закладі. Які небезпеки є найбільшими для дітей, а також якими ресурсами володіє школа для вирішення питання насильства.
  • проведення навчання для керівництва та педагогів -  як бачити різні форми насильства серед дітей, як сформувати мінімально травмуючі фактори взаємодії дітей між собою.
  • допомога у розробці методики комплексного планування заходів з попередження насильства, які школа зможе використовувати самостійно.
  • допомогу в впровадженні плану роботи школи із попередження насильства, участь в обговореннях з педагогами школи, школярами та представниками батьківських комітетів.

 Також ця співпраця допоможе навчальному закладу розробити діяльність на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. “Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень на період до 2015 року” № 1209, наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 03.08.2012 року № 888 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року».

Ми очікуємо від навчальних закладів, що зголосяться брати учать в проекті:

  • мотивований педагогічний колектив, який буде брати участь в розробці плану та впровадженню його в навчальному закладі.
  • згоду на участь навчального закладу  в роботі проекту протягом  2013 – 2015 років.
  • підписання договору про співпрацю між навчальним закладом та Жіночим консорціумом України
  • участь директора навчального закладу в усіх навчальних та організаційних заходах під час проекту.
  •  згода на участь учнівського колективу  в розробці, втіленні та оцінці плану роботи школи з попередження насильства та захисту дітей від жорстокого поводження.

Якщо Ви та Ваш навчальний заклад бажаєте взяти участь в конкурсному відборі та стати пілотним навчальним закладом у проекті,  надішліть, будь ласка,   короткий лист-мотивацію на адресу:  [email protected].

  В рамках конкурсу  буде відібрано 4 пілотні загальноосвітні навчальні заклади Києва та Київської області, про результати відбору буде повідомлено до 20 серпня 2013 року. 

Контакти

  • Дендебера Марія - 044 234 64 05

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.