bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ГУДАКИ: українська Success Story   

Якось у закарпатське селище Нижнє приїхав один австрієць і вирішив там організувати екологічну комуну за типом Лонгомай. Звати його Юрґен. Впринципі, Юрґена зараз ТАМ знають усі, хоча спочатку вважали диваком. Напевне, завдячуючи йому, за більш, ніж 10 років, у цьому селищі зявилась екологічна сироварня, і вже майже ексклюзивна броварня, проводяться міжнародні мистецькі фестивалі, популярні укрсучлітератори приїздять почитати свою мало кому потрібну прозу&поезію, а прості майстри-теслярі та мулярі приїздять з усієї Європи, щоб БЕЗКОШТОВНО щось там суспільно важливе забацати…

Місцеві хлопці, які трохи вміли грати на різних музичних інструментах, організувались у гурт ГУДАКИ (не плутати з ГУРТом) і їздять по Європі (шалено там популярні), щоб заробити трохи грошей на будівництво сільського клубу і реалізацію нових проектів. На скільки мені відомо, на місяць Юрґен їде у Швейцарію і фандрейзить там. Цікаво буде послухати як він це робить.


А тепер реклама :)

У Великій Закарпатській Імперії Щастя, у файному Нижньому Селищі живуть собі Гудаки – Вася, Міша, Катя, два Володі, Оля, Віталик і Юрген. І найбільше їм до смаку, коли людям гарно і весело. Тож і займаються вони тим, що грають і співають там, де люди мають бути найщасливіші – на весіллях. А часом ще встигають підвезти закарпатського щастя якимось німцям чи французам. І при цьому вони прості люди, вони будують хижі, ростять дітей, п'ють горілку, ходять до церкви і пораються на городі.

Гудаки – це не фольклорний ансамбль. Гудаки співають так, як є. Щось таке знають у Закарпатті про музику, що не вкладається в рамки модного етно. Спершу на їхню музику реагує тіло. Власне, Гудаки співають для тіла, для Великого Інтернаціонального Людського Тіла, тому їх сидячи не послухаєш. І в цьому дивному тілесному щасті і є секрет антигравітаційного закарпатського танцю. Звичайна собі левітація через щастя.

В рамках проекту «Музичні вечори в Золотих Воротах» 1 жовтня закарпатські Гудаки презентують нові творчі доробки і третій альбом “Гудаки не Люди”. Явка усіх любителів Закарпаття обов’язкова. Чекаємо вас за адресою вул.Володимирська 40А та грошовим запасом в кишенях як мінімум 50 грн. – це вартість квитка.
Бонус: Буде можливість придбати Селиський Сир.
поч. 20.00
Продаж квитків при вході з 19.00
www.hudaki.org
Детальна інформація – 8097 512 97 98

P.S. Вже є домовленість з Юрґеном про інтервю. тому, якщо хтось хоче запитати австрійця, наприклад, як це - мобілізувати іноземцю українську сільську громаду чи де і як шукати гроші на цікаві проекти у глибинці… до 1 жовтня є час :)

Коментарі

Кравчук Егор   5325 днів тому   #  

+1 за стиль статьи, с юмором намного легче воспринимается)))
есть ихнее творчество на инет-ресурсах для ознакомления прослушать пару треков?

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5325 днів тому   #  

Ось кліпєц
http://io.ua/wd96d72f5e08b777e45dfaf19abd42e16
а слухати краще наживо.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5325 днів тому   #  

http://www.hudaki.org/mp3/index.htm

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5325 днів тому   #  

+1 клипу, улыбнул :)
+1 ребятам, что работают в "живую", без синтезаторов и прочих прибабахов.
в остальном..... как явление имеет право на существование, как по мне - посредственно как для эстрады, но на свадьбе как раз, что "доктор приписал".

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5325 днів тому   #  

та ні, таку музику тільки вживу й слухати. це ж цілий перфоманс :). хлопці диски, між іншим, в Україні не продають. 20 Є там і 20 UAH тут. відчуйте різницю. У Європі вони йдуть на ура, а в Україні виступають нечасто. ГУДАКИ як і селиський сир і комуна - це результат європейського менеджменту. Юрґен сам грає у цьому гурті на кількох інструментах, виступає продюсером.... і все, за що береться, має свою естетику і концептуальність :)

  •   Пiдписатися на новi
Антон Крилець   5325 днів тому   #  

Селиський сир - то офігенська штука, особливо з вином. Але можна і так. Наші супермаркетівські "пластмасові" сири і поруч не лежали. Зважайте також на легкій запашок - та продукт органічний, нічого не поробиш :)

  •   Пiдписатися на новi
Антон Крилець   5324 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=oyGB1JyZsWc

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Коваль    5323 дні тому   #  

Рекомендую, Гудаки та загалом їх підхід до справ - демонструють, що не все у нас погано. І в тому числі на селі.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5314 днів тому   #  

друзі, лежу з грипом хворий і на концерт не піду :(. Сподіваюсь, вони приїдуть іншим разом... і я таки візьму інтервю у Юрґена. Інша , очевидно, прикрість, полягає у тому, що кияни не зможуть посмакувати селиський сир :(

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5314 днів тому   #  

Тарас, выздоравливай, еще будет уйма хороших концертов :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.