bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Інвестуємо у розвиток місцевих громад   

Під час своєї презентації на NGO connection day 2, який нещодавно організували Майкрософт Україна та PH International мені довелося почути декілька дуже цікавих історій - як інформаційні продукти ГУРТа допомогли тій чи іншій людині, організації, і навіть, громаді.

Безумовно, як керівник інформаційного напрямку ГУРТа я зацікавлений у тому, щоб таких історій успіху було більше. Хоча б тому, що ці історії можуть надихнути когось на певні дії чи дати світло в кінці тунелю у нашому неоптимістичному сьогоденні.

Марина Коняк, учасник NGO connection day, голова ЧОГМЕО «Буквиця» озвучила дуже конкретні факти і найголовніше - цифри. Я попросив пані Марину описати цей своєрідний кейс і надіслати нам. Пропоную читачам блогу познайомитись з досвідом використання інформацйних продуктів ГУРТа для просування суспільно важливих ініціатив.

"Колектив ЧОГМЕО «Буквиця» висловлює щиру подяку колективу Ресурсного центру ГУРТ за надання інформаційної підтримки у проведенні IX гуцульського етнографічного фестивалю – ярмарку «Захарецький Гачик» в рамках форуму «Партнерство без кордонів».

Щорічно, волонтери нашої та партнерских організацій здійснюють Інтернет - розсилку за індивідуальними електронними адресами бази даних. Така форма роботи має певний ефект. На початку вересня 2009р ми звернулись до центру ГУРТ щодо розміщення інформації про наш захід. Інформація була розміщена вчасно та зручно(файлові додатки з повним пакетом заходу). Ми не очікували такої високої ефективності такого способу інформування нашого заходу. Головною метою Фестивалю є сприяння розвитку сільського туризму на Буковині. Фестиваль вже дев’ять років відбувається в маленькому гірському селі, зініційований місцевої громадою, має авторитет на місцевому рівні і завжди мав проблему- як залучити на заходи більше туристів, щоб господарі, які займаються сільським туризмом, отримали не тільки емоційний результат а і фінансовий від Фестивалю.

Саме завдяки інформаційній підтримці на вашому порталі, IX фестиваль отримав багато туристів, бажаючих прийняти участь у проведенні майстер – класів та конференціях. Вже за тиждень до Фестивалю, були зайняті всі оселі сільського туризму найближчих сіл.

Для порівняння: попередні фестивалі- кількість учасників та гостей складала понад 600 осіб. 2009р. – 2000 осіб. Місцеві господарі отримали прибуток понад 400 тис. грн., що сприяє подальшому розвитку сільського туризму.

Захід був фінансово підтримано ОДА Чернівецької області, Німецьким технічним бюро співробітництва gtz (конференція) та ЧОГМЕО «Буквиця».

Дякуємо за ефективну співпрацю і будемо звертатись і надалі за підтримкою.
Портал та розсилка новин від Гурта дуже корисний та ефективний інструмент для наших громад. Бібліотекою користуємось постійно, інтерактивне обговорення подій долучає нас до «гарячих» новин та подій.


З повагою,
Марина Коняк,
керівник ЧОГМЕО «Буквиця»
голова громадської екологічної ради при ДЕІ

Якщо у когось є схожі історії, нашій команді буде приємно їх почути :)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.