bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Темна і світла сторони Євро-2012: волонтери    

Приводом для написання блогу став запис Тараса Тимчука: “Темна сторона Євро-2012: волонтери”. В якому також міститься відео за підсумками ток-шоу “Волонтери Євро-2012: чи встигнемо підготуватись ?”

Нагадаю, даний захід відбувся минулої п'ятниці в рамках Міжнародної конференції Українського форуму благодійників. В обговоренні взяли участь чиновники, які відповідають за підготовку волонтерів до 2012 року в приймаючих містах.

Скептичний настрій присутніх у залі можна було передбачити. Адже, як правило, волонтерські організації отримують лише формальну підтримку від місцевої влади. При цьому, активність та ініціативи добровольців часто взагалі ігноруються.

Ще однією причиною негативної реакції є інформаційний вакуум щодо даного питання. Мова йде про наймасштабніший волонтерський проект за всю історію України, який очікується вже зовсім скоро. Проте, навіть представники профільних громадських організацій почули про це вперше саме в день проведення конференції.

Що стосується даної теми, у слухачів виникло набагато більше питань, ніж виступаючі могли надати відповідей.

Ще декілька слів на захист відповідальних за волонтерський проект чиновників. По-перше. Форум дав змогу зібратись представникам громадськості і влади, аби спільно обговорити гострі питання та знайти механізми ефективної реалізації проекту 2012 року.

По-друге. Не секрет, що присутні чиновники на своєму рівні не мають змоги вплинути на ключові аспекти, в тому числі фінансові, щодо підготовки волонтерів.

По-третє. Якщо мова йде про близько 12 тисяч залучених волонтерів з усієї України, одних лише розпоряджень та вказівок згори буде замало, навіть за умов належного фінансування.

Долю волонтерського проекту вирішать не стільки дерективи, скільки самовіддана праця “польових командирів” на місцях в червні 2012 року. Тут є необхідними пошук та залучення лідерів молодіжних громадських організацій (не лише волонтерських). Часто добровольцям доведеться вирішувати питання у нестандартних ситуаціях, про які ніхто їх не попереджав.

Отже, доки влада і активна громадськість не підуть назустріч одне одному, волонтерський проект (імідж) нашої країни під час ЧЄ-2012 лишатиметься під загрозою.

P.S.

з подробицями відбору волонтерів у приймаючих містах Ви можете ознайомитись тут



Коментарі

Віталій Мороз   4804 дні тому   #  

Микола, час вже в телік йти, розказувати як експерт!

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4802 дні тому   #  

Краще нові медіа )))

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4802 дні тому   #  

був би результат

  •   Пiдписатися на новi
Олег Мороз   4694 дні тому   #  

Все правильно, проте в 2004 році коли готувались до проведення Євробачення в Україні, були побоювання, що ми його таки завалимо, але все вийшло досить непогано. Панове, не треба панікувати =))), все буде гаразд

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.