bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Гроші є. За них треба боротись!   

1 мільйон 200 тисяч євро – загальний бюджет конкурсу проектів за програмою “Європейський інструмент з питань демократії та прав людини: Схема підтримки місцевих ініціатив в Україні в рамках Річної програми дій на 2011 рік”, опублікований Європейською Комісією 5 серпня 2011 року http://bit.ly/mXQ6Iq

Все було б як завжди, якби не одна деталь: в цьому році вперше мінімальний розмір гранту складає 10 тисяч євро!!! Якщо це не технічна помилка чи обдруківка – ми спостерігаємо 10-ти кратне зменшення розміру мінімального гранту (у попередні роки це були 100 тисяч євро)!

Що все це може означати для українських ІГС? Головне те, що тепер навіть не великі і НЕ ДОРОГІ місцеві ініціативи від місцевих організацій можуть претендувати на підтримку! І це шанс показати Європейській Комісії, що таких не великих і НЕ ДОРОГИХ, але РЕАЛЬНИХ та КОНКРЕТНИХ місцевих ініціатив від місцевих організацій у нас сотні, а може й тисячі!

Чому цим варто перейматись лідерам не великих регіональних ІГС України, для чого витрачати час на підготовку проекту за складною формою та ще й шукати перекладача на англійську мову, якщо в середньому лише кожна п’ятнадцята заявка має шанс бути профінансованою? Значно ж простіше в чергове наперед образитись на київських, львівських, одеських чи донецьких «професійних грантожерів» і нічого не отримати, нічого не роблячи…

Але якщо хоча б сотня лідерів та лідерок не великих регіональних ІГС України таки наважаться змінити пасивну позу наперед ображених на активну позицію шукачів ресурсів для вирішення місцевих проблем, вчасно подадуть концепції проектних пропозицій (до 10 жовтня 2011 року), вони створять дуже позитивний тиск на Європейську Комісію, демонструючи потенціал українських ІГС.

А такий тиск потрібний, щоб перетворити Європейську Комісію з пасивного спостерігача на активного союзника українських ІГС у питанні отримання справедливої долі від «пирога» грошової допомоги Європейського Союзу в межах Європейської політики сусідства, який зараз на 100% споживається українським урядом. Лише 1% від цього «пирога» може щороку додатково давати не менше 1 мільйона євро на проекти українських ІГС http://bit.ly/qZmyyr

Які наступні кроки:
- Зареєструватись та взяти участь 2 вересня 2011 року в інформаційній зустрічі, яку проведе Європейська Комісія в Києві щодо цього конкурсу проектів. Інформаційна зустріч відбудеться у конференц-залі “Володимирська” в готелі “Xрещатик” за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14 з 11.00 до 13.30. Реєстрація учасників розпочнеться о 10.30.

Бажаючих взяти участь в інформаційній зустрічі просять повідомити організаторів електронною поштою на адресу [email protected] або за телефоном +380 44 599 0195 до кінця робочого дня 31 серпня 2011 року.

- Підготувати та подати до Європейської Комісії концепції проектних пропозицій до 10 жовтня 2011 року.

Коментарі

Юлія Гончар   4620 днів тому   #  

Так переконливо-позитивно написали. Ваші б слова - та до Бога б у вуха... Ну і ще, звісно, - у вуха лідерів та лідерок)

  •   Пiдписатися на новi
Лісова Тетяна   4619 днів тому   #  

Хто стукає тому відкриють, хто хоче отримати кошти на реалізацію своєї діяльності на благо суспільства, той буде використовувати різні засоби досягнення своєї мети, в тому числі і постійної подачі заявок до грантодавців.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4618 днів тому   #  

Слова Богдана звичайно ж доходять до вух лідерів і лідерок :-)) Однак чомусь маю сумнів, що набереться аж сотня невеликих місцевих НГО, які подаватимуться (хоча хтозна як воно насправді буде). І, гадаю, що справа буде зовсім не в "образі наперед" на великі професійні НГО. Просто "місцеві" громадські діячі/діячки намагаються дуже бережливо використовувати свій час на громадську діяльність. Його зовсім небагато, адже більшість працює на основних роботах і громадськими справами займається виключно в особистий час (а ще + сім'я, до того ж треба і поспати хоча б годин із п'ять на добу). Тому значна частина керівників місцевих НГО "змірює на вагах" чи варто витратити багато часу на підготовку заявки, заздалегідь розуміючи, що шансів - 1% або і зовсім 0%, а чи можливо ефективнішим буде спробувати виступити одним з місцевих партнерів іншої НГО - професійної, у якої шансів на отримання такої підтримки незрівнянно більше.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4618 днів тому   #  

І ще.. Не буду стверджувати, але щось мені підказує, що невеликі місцеві НГО між глобальними проблемами справедливості розподілу грошової допомоги в межах Європейської політики сусідства та проблемами своїх місцевих громад обирають останні. Не думаю, що це добре, не думаю, що це погано. Можливо це і зовсім не так, тож сперечатися не буду.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4618 днів тому   #  

про гроші, хоча і не по темі, а все ж:

ГЛАВНЫМ "ГРАНТОЕДОМ" В УКРАИНЕ ОСТАЕТСЯ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СЕКТОР
http://obozrevatel.com/politics/glavnyim-grantoedom-v-ukraine-ostaetsya-gosudarstvennyij-sektor.htm

- а я думав Ф.Відродження...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4617 днів тому   #  

Юля, дякую за підтримку: таки дуже намагався бути позитивним :) Тетяно, я теж за використання різних методів досягнення мети, але все в межах чинного законодавства :) Лілія, щось мені підказує, що процес підготовки заявок не є "найзахоплюючою" справою навіть для працівників "великих професійних" ІГС :) їх лідери та лідерки теж тяжіють більше до програмної роботи, заради чого власне їх організації й виникли. але, як каже Тетяна - якщо не стукатись... і стукатись зовсім не заради європейської політики сусідства - стукатись заради своєї громади, своєї організації.
Тарасе, вибач за можливе святотатство: не "відродженням" єдиним... :)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4617 днів тому   #  

Якщо заради своєї громади, то так, тоді вони на це підуть, Богдане.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4617 днів тому   #  

- Я ВТОМИВСЯ... ВЛАСНЕ "БОРОТИСЯ", ДОКАЗУВАТИ, ПЕРЕКОНУВАТИ, СПЕРЕЧАТИСЯ...

... ТАК ЩО... ЗАМОВЛЯЙТЕ ФАНФАРИ... СИСТЕМА МЕНЕ ПЕРЕМОГЛА...

...У МОЄМУ БАЧЕННІ ЩО ПРИЙДЕ ЧАС, КОЛИ ЗНАЙДЕТЬСЯ "ХТОСЬ", ХТО ОБЄДНАВШИ ЗУСИЛЛЯ БАГАТЬОХ І ТАКИ ВТІЛИТЬ МОЮ ІДЕЮ У ЖИТТЯ... А МОЄМУ "ЕГО" БУДЕ ДУЖЕ ПРИЄМНО ДОЛУЧИТИСЯ, ЯКИМОСЬ 17 АСИСТЕНТОМ/ПОМІЧНИКОМ... АБО І ПРОСТО ЗБЛИЗЬКА СПОСТЕРІГАТИ ЗА РОЗВИТКОМ ПОДІЙ...
- НА ЖАЛЬ НІ ДЕРЖАВА НІ ВІДРОДЖЕННЯ НА ЦЕ СЬОГОДНІ НЕ ЗДАТНІ... ЇМ ЦЕ НЕВИГІДНО, ЇМ ЦЕ УСКЛАДНИТЬ ЖИТТЯ... ТОМУ ПОЗИЦІЯ ВІДРОДЖЕННЯ - "ПОВНИЙ ІГНОР", СЕБЕ ОПРАВДОВУЄ...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4617 днів тому   #  

Тарасе, ми тут говоримо безпосередньо про конкретні можливості, які пропонуються Європейською Комісією для України ЗАРАЗ, а не про те, "що прийде час, коли знайдеться хтось..."

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4615 днів тому   #  

...ммм... зараз... для України... Ви серйозно вірите у можливі зміни...?

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4615 днів тому   #  

зміни відбуваються постійно, незалежно від того, чи ми це помічаємо, чи ми в це віримо, чи це нам подобається. якщо нам хочеться змін, які нам сподобаються - нам варто брати участь у змінах. якщо ЗАРАЗ Європейська Комісія може зробити нашу участь у змінах більш продуктивною, посилюючи нас і наші можливі дії своєю фінансовою підтримкою, чому б цим не скористатись?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4612 днів тому   #  

сьогодні почув від єврочиновників, що інформаційний захід був ажіотажним, тому будемо стежити за процесом )

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4563 дні тому   #  

«Борітеся — поборете»

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.